فوايد سبوس گندم براي سلامت بدن
پنجشنبه 3 اسفند 1396 - 9:39:41 AM
چه خبر - سبوس گندم چه خواصي دارد؟

سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدني روي دانه‌هاي غلات است که خواص متنوعي دارد و به دليل غيرمحلول بودن به تسهيل فرايند گوارش غذا نيز کمک مي‌کند و درپيشگيري از يبوست موثر است.سبوس گندم به دليل اين که منبع غني از فيبر خوراکي و انواع املاح معدني و ويتامين‌هاست، خواص تغذيه‌اي فوق‌العاده‌اي دارد.مطالعات پزشکان دانشگاه هاروارد حاکي از آن است که دريافت مقادير بالايي از فيبر غلات با کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و سندروم متابوليک مرتبط است.
سبوس گندم حاوي کالري، کربوهيدرات و فيبرهاي خوراکي و مقادير کمتري نيز چربي و پروتئين است. همچنين اين ماده خوراکي منبع غني انواع ويتامين‌هاي گروه B است.
سبوس گندم منبع غني ازهشت ماده معدني مهم شامل منگنز، منيزيم، سلنيم، فسفر، آهن، پتاسيم و روي است. از ديگر خواص سبوس گندم مي‌توان به دارا بودن اسيدهاي چرب مفيد چون امگا 3 و امگا 6 اشاره کرد. سبوس جو نيز حاوي مقدار قابل توجهي فيبر خوراکي، پروتئين و سلنيم است.
به گفته متخصصان تغذيه، يک فنجان سبوس جو پخته حاوي 5.7 گرم فيبر خوراکي است. همچنين دپارتمان کشاورزي آمريکا به افراد بزرگ سال توصيه مي‌کند روزانه 25 گرم فيبر خوراکي مصرف کنند. وجود فيبر خوراکي در رژيم غذايي به افزايش احساس سيري کمک مي کند و در نتيجه مي‌تواند کاهش وزن را در پي داشته باشد.
مصرف فيبر خوراکي علاوه بر کاهش احتمال بروز يبوست، به پايين آمدن کلسترول بد هم کمک مي‌کند. فيبر موجود در جو براي کاهش فشارخون و التهاب مفيد است که مي‌تواند تاثير خوبي بر سلامت قلب داشته باشد.
سبوس جو پروتئين هم دارد. پروتئين‌ها باعث مي‌شود بدن راحت‌تر سلول‌سازي کند و وجود مقادير کافي آن براي افراد در تمام سنين ضروري است. در واقع بدن پس از مصرف پروتئين‌ها، آن ها را به اسيدهاي آمينه تجزيه مي‌کند که وجود آن ها براي ترميم سلولي و سلول‌سازي حياتي است. بدن انسان توانايي توليد برخي از انواع اسيد آمينه ضروري را دارد اما برخي ديگر از اسيدهاي آمينه ضروري که در بدن توليد نمي‌شود بايد از طريق مصرف مواد غذايي دريافت شود.
برخي از اين اسيدهاي آمينه براي سلامت اعصاب و عملکرد مناسب غده تيروئيد ضروري است و کمبود آن ها در بدن موجب بروز مشکلاتي چون گيجي، کمبود انرژي و بي‌اشتهايي عصبي مي‌شود.

 فوايد سبوس گندم براي سلامت بدن

سبوس جو دوسر مقدار زيادي الياف گياهي محلول دارد که چسبناک است و با آب ترکيب مي شود تا ژل غليظي درست شود. تعدادي از پژوهشگران گزارش داده اند که چنين الياف گياهي، ميزان کلسترول را کاهش مي دهد و افزون بر اين، به نظر مي رسد که روند سوخت و ساز گلوکز را در مبتلايان به بيماري قند بهبود مي بخشد. اين مزيت نياز آنان را به انسولين و ديگر داروهاي بيماري قند کم مي کند.
گفتني است که يک برش نان سبوس دار 70 کالري انرژي دارد. برخلاف باورهاي متداول، نان به هيچ وجه چاق کننده نيست. دکتر جارن جاکوبسن نروژي در پژوهش هاي خود دريافت، افرادي که روزانه کمتر از دو برش نان مصرف مي کنند، پنج کيلوگرم بيش از اشخاص «حسابي نان خور» وزن اضافه مي کنند.
خوردن نان سفيد، سيب زميني و برنج بدون سبوس در افزايش قند خون و کاهش و نارسايي انسولين نقش زيادي دارد. بايد دانست که مواد اليافي يا سلولزي موجود در پوسته گندم داراي 12 نوع اسيد آمينه مورد نياز بدن است که ما به سادگي آن را در کارخانه هاي تهيه آرد گندم و بوجاري از گندم جدا و دو دستي تقديم چهارپايان مي کنيم و فقط نشاسته گندم را مي بلعيم و در پي آن به ترشي و نفخ معده و روده و افزايش قند خون و کاهش انسولين و بدتر از همه يبوست دچار مي شويم که ساير موادغذايي را درون روده ها نگه مي دارد و عوارض وخيم ديگري را به بار مي آورد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سبوس گندم بهتر است يا برنج؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فوايد سبوس در طب سنتي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سبوس برنج بخوريد به اين روش!


منبع : isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92743/فوايد سبوس گندم براي سلامت بدن
بستن   چاپ