5 پيشنهاد براي پرهيز از اعتياد به تلفن همراه
دوشنبه 30 بهمن 1396 - 2:38:12 PM
چه خبر - با علائم اعتياد به فناوري و راه‌هاي خلاصي از آن آشنا شويد

نمي‌توانيد تلفن همراه‌تان را لحظه‌اي از خود دور کنيد؟ اگر اين‌طور است، شما تنها نيستيد. در تحقيق انجام شده در سال 2016 هر فرد روزانه به‌طور متوسط 145 دقيقه ـ بيش از 36 روز در سال‌ ـ از وقت خود را با تلفن همراه مي‌گذراند. اما براي برخي افراد استفاده از فناوري، چيزي بدتر از صرفا يک عادت بد است.

در بيمارستان‌هايي که معمولا به درمان افراد الکلي يا معتاد به مواد مخدر مي‌پرداختند، اکنون بيماراني معتاد به فناوري، تحت درمان هستند. مثل پسر نوجواني که بعد از مدرسه، هشت تا ده ساعت مقابل صفحه نمايش ابزارهاي ديجيتال مي‌نشست.

يا دختر ديگري که بشدت نگران دنبال‌کنندگان (فالوئرهاي) اينستاگرامش بود. اين افراد معمولا ارتباطات و دوستان واقعي‌شان و حتي کارهايي را که دوست دارند انجام بدهند، از دست مي‌دهند. تمام اين شرايط اين پرسش را مطرح مي‌کند که «چه‌وقت عادت به انجام کاري تبديل به يک مشکل مي‌شود؟»
منظور از اعتياد به فناوري، استفاده بيش از حد از ابزارهاي الکترونيک بويژه گوشي‌هاي هوشمند و کنسول‌هاي بازي است، به طوري که فرد نمي‌تواند آن ابزار را لحظه‌اي از خود دور کند. تخمين تعداد افراد معتاد به فناوري در هر کشوري، با توجه به کشور و گروه‌هاي سني‌اش، بين 2 تا 6 درصد متغير است. استفاده بيش از حد اين ابزارها، فرد را به محروميت از خواب، اضطراب و افسردگي مبتلا مي‌کند.

خبر بد اين که اعتياد «واقعي» به فناوري در مغز اوست و درست مانند اعتياد به مواد مخدري مانند هروئين است. اگرچه همه ما به فناوري تا اين اندازه وابستگي نداريم، اما وقتي دائما به تلفن همراه‌مان نگاه مي‌کنيم، احتمال تصادف با خودرو در خيابان را بالا مي‌بريم، نمي‌توانيم به افرادي که در زندگي‌مان هستند، پاسخ دهيم و حتي خواب شبانه خوبي نخواهيم داشت. علاوه بر اين‌ها اين مقدار استفاده از فناوري، سلامت، شادي و رفاه‌مان را به خطر مي‌اندازد.

5 راهنمايي براي پرهيز از اعتياد به تلفن‌همراه

1- زمان بررسي پيام‌ها
گاهي اوقات بررسي دائمي پيام‌هاي دريافت شده در تلفن همراه به نوعي واکنش غيرارادي تبديل مي‌شود. اگر احساس کرديد لحظه به لحظه اين کار را انجام مي‌دهيد، سعي کنيد هر 15 دقيقه سراغ تلفن‌تان برويد و سپس مدت آن را به 30 دقيقه، يک ساعت و حتي چند ساعت برسانيد.
2ـ برنامه نظارت
با استفاده از اين برنامه‌ها مي‌توانيد زمان استفاده از ابزارهاي مختلف، بويژه تلفن همراه را محدود کنيد.
3ـ ساعت شماطه‌دار
به جاي استفاده از تلفن‌همراه براي بيدار شدن، ساعتي شماطه‌دار تهيه کنيد. به اين ترتيب تلفن را از رختخواب‌تان دور کرده و به خواندن پيام‌ها وسوسه نمي‌شويد.
4ـ پاک کردن تماس‌ها
شماره تماس‌هاي اضافي را از شبکه‌هاي اجتماعي‌تان حذف کنيد تا مدام حواس‌تان پرت نشود. همچنين برنامه‌ها و نرم‌افزارهاي بي‌مصرف و نيز هر نوع بازي را که وقت‌تان را بيش از حد مي‌گيرد پاک کنيد.
5 ـ منتظر ماندن
سعي کنيد به محض شنيدن دريافت پيام، کمي منتظر بمانيد و ابتدا کارهاي ضروري ديگرتان را انجام دهيد.


منبع: jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92556/5 پيشنهاد براي پرهيز از اعتياد به تلفن همراه
بستن   چاپ