در اجلاس امنيتي مونيخ چه گذشت؟
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 6:39:54 PM
چه خبر - سخنان نتانياهو در مورد برجام و برنامه هسته‌اي ايران با واکنش جان کري رو به رو شد.

پيش از سخنراني ظريف، جان کريوزير امور خارجه پيشين آمريکا ، دي ميستورانماينده سازمان ملل در امور سوريه، چاووش اوغلو وزير خارجه ترکيه، دبير کل اتحاديه عرب و وزير دفاع لبنان در پنلي در ارتباط با آخرين تحولات و چالش هاي موجود در خليج فارس و خاورميانه به صورت مشترک شرکت کردند.

همچنين يکي از سخنراني‌هاي پرحاشيه امروز اجلاس مونيخ سخنان بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل بود .او در اين اجلاس ادعاهاي واهي در مورد فعاليت هاي ايران در منطقه و برنامه صلح آميز هسته‌اي ايران مطرح کرد و بخشي از يک پهپاد ساقط شده را نشان داد و مدعي شد که اين بخشي از پهباد ايراني است که توسط جنگنده‌هاي اسراييلي منهدم شده است.

همچنين کارل بيلدت رئيس شوراي روابط خارجي اروپا با انتقاد شديد از اظهارات امروز نتانياهو عليه ايران و فلسطين گفت: همانطور که انتظار ميرود نتانياهو در مسير جنگ قرار دارد وي توافق هسته‌اي با ايران را با قرارداد 1938 مونيخ مقايسه کرد. او به دنبال صلح نيست.
وي در پيامي ديگر نوشت: ادبيات خصمانه نتانياهو عليه ايران يادآور اين است که چطور وي با همان حرارت و استدلال‌ها در حمايت از جنگ عليه عراق قبل از سال 2003 صحبت کرده بود.
وي مدعي شد: به طور قطع ايران يک پهپاد را به حريم هوايي اسرائيل فرستاده است اما اسرائيل نيز به طور مرتب حريم هوايي سوريه و لبنان را نقض مي کند.

وزيرامورخارجه پيشين سوئد همچنين نوشت: نتانياهو ابتدا گفت که بدون امنيت نه فقط آزادي بلکه هيچ چيزي وجود ندارد.اما وي در پاسخ به سوالي در اين زمينه گفت که اسرائيل هيچگاه به فلسطين اجازه کنترل امنيت را نخواهد داد.
وي ادامه داد: نمي‌توان از اين نتيجه‌گيري پرهيز کرد که احتمال وقوع يک جنگ جديد در اسرائيل، سوريه يا لبنان در سال 2018 بسيار بالا است. بهتر است خود را براي موج جديد و بزرگي از مهاجرت‌ها آماده کنيم.
کارل بيلدت همچنين در يک پيام به اظهارات جان کري وزيرامورخارجه پيشين آمريکا در کنفرانس امنيتي مونيخ اشاره کرد و نوشت: کري قدرتمندانه گفت که آن‌چه نتانياهو در مورد توافق هسته‌اي با ايران مي‌گويد، اساسا غلط است.

سخنان ظريف در اجلاس امروز به شرح زير است

وزير امور خارجه کشورمان گفت: آمريکا و مشتريان محلي‌اش از انتخاب‌هاي نادرست‌شأن در عذاب هستند.
محمد جواد ظريف در بخشي از سخنراني خود در اجلاس امنيتي مونيخ به اظهارات امروز بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل در اين اجلاس اشاره و اظهار کرد: امروز شاهد يک سيرک کارتوني بوديم! اجازه دهيد به موضوعات جدي بپردازيم.
وي در سخنراني خود گفت: با شکست قلمرويي داعش، تهديد افراط گرايي از بين نرفته است. ما خواستار يک منطقه قوي هستيم و نمي‌خواهيم در منطقه هژمون باشيم؛ دوران هژموني گذشته است.

براي ساختن يک منطقه قوي بايد واقع بين باشيم و تفاوت ها را بپذيريم!
وزير امور خارجه کشورمان گفت: آمريکا و مشتريان محلي آن از انتخاب‌ها و تصميمات نادرست‌شان در حال عذاب کشيدن هستند.
رئيس دستگاه ديپلماسي کشورمان همچنين گفت: قدرت‌هاي نظامي مدت‌هاي مديد است که استراتژي‌هاي چندگانه براي پيروزي در جنگ‌ها داشته‌اند اما مدت‌هاست که نسبت به هرگونه استراتژي براي به دست آوردن صلح بي‌تفاوت بوده‌اند. قدرت‌هاي بزرگ و متحدان منطقه‌اي‌شان مدت زمان زيادي است که تصميمات اشتباهي در منطقه ما مي‌گيرند اما ديگران، به ويژه ايران را براي پيامدهاي اين تصميمات کوته‌فکرانه و اشتباهات استراتژيک خود سرزنش مي‌کنند.
وي ادامه داد: آمريکا و مشتريان داخلي‌اش در منطقه از پيامدهاي طبيعي تصميمات اشتباه‌شان رنج مي برند. اما تلاش مي‌کنند سياست خارجي ايران را هدف حمله قرار دهند و بر اين واقعيات سرپوش بگذارند.
آيا ايران آن‌ها را مجبور به اتخاذ اين تصميمات کرده است؟ همان‌طور که پيش از اين نيز گفته‌ام ما بر اين باوريم که منطقه خليج فارس نيازمند يک معماري امنيتي جديد منطقه‌اي است. ما پيشنهاد ايجاد يک منطقه قدرتمند را داده‌ايم که در آن ملت‌هاي کوچک و بزرگ و حتي ‌آن‌هايي که رقابت تاريخي با يکديگر دارند، در برقراري ثبات مشارکت مي‌کنند.
وي تاکيد کرد: اين استراتژي منافع تمام کشورهاي ذينفع را در برمي‌گيرد که منجر به برقراري ثبات خواهد شد. در حالي که تمايلات هژمونيک از سوي هر قدرت منطقه‌اي يا جهاني نتيجه‌اي جز ناامني ندارد.
وزير خارجه کشورمان اظهار کرد: ايران به محض حصول برجام تلاش کرد تا از رويکرد مشابه براي خليج فارس استفاده کند و پيشنهاد ايجاد مجمع گفت‌وگوي منطقه‌اي را ارائه داد. اين پيشنهاد مورد توجه قرار نگرفت اما هنوز روي ميز قرار دارد. پارامترهاي معماري منطقه‌اي پيشنهاد شده از سوي ايران ساده اما موثر است؛ به جاي تلاش براي ناديده گرفتن درگيري‌ها بر سر منافع، تفاوت‌ها پذيرفته خواهد شد.
وي تصريح کرد: معماري امنيتي آينده در خليج فارس بايد به گونه‌اي باشد که تمامي کشورهاي مربوطه به استانداردهاي مشترک در منشور سازمان ملل از جمله حفظ تماميت ارضي کشورها، پرهيز از تهديد يا استفاده از زور، حل صلح‌آميز مناقشات، عدم مداخله در امور داخلي ديگر کشورها، مصونيت مرزها و احترام به تصميمات اتخاذ شده داخلي پايبند باشند.
وي تاکيد کرد: در شرايطي که ما به طرز خطرناکي در معرض تشديد درگيري‌ها قرار داريم که بر فرزندان‌مان و نوادگان‌مان تاثير خواهد گذاشت، من از همتايان خود در خليج فارس مي خواهم تا به ايران بپيوندند و اين پيشنهادات را به واقعيت تبديل کنند.

جان کري: حفظ توافق هسته‌اي ايران و قدرت‌هاي جهاني ضروري است.

کري تصريح کرد: من بر اين باورم که اروپا و جهان بايد اطمينان يابند که اين توافق حفظ مي شود؛ چراکه برگشت به عقب غيرقابل دفاع است. اين ديپلماسي خوبي نيست.
وي افزود: ما مي‌دانيم که جهان بدون توافق هسته‌اي با ايران چگونه خواهد بود و به طور قطع جاي بهتري نيست.
وي در حالي اين اظهارات را بيان کرده است که دونالد ترامپ رئيس‌جمهور آمريکا که از منتقدان توافق هسته‌اي به شمار مي‌آيد، اخيرا همزمان با ادامه تعليق تحريم‌هاي ايران به اروپا هشدار داد که اگر آن‌چه که وي نقاط ضعف توافق هسته‌اي مي‌خواند اصلاح نکنند، واشنگتن از اين توافق خارج خواهد شد.

نگراني جبير از صدور انقلاب ايران

عادل الجبير دقايقي پيش در اجلاس امنيتي مونيخ سخنراني و اتهاماتي را متوجه ايران کرد و گفت: عربستان به فشار خود عليه ايران ادامه خواهد داد تا رفتارش را تغيير دهد.
وي در سخنراني خود که بلافاصله بعد از صحبت‌هاي ظريف در پنجاه و چهارمين اجلاس امنيتي مونيخ صورت گرفت؛ ايران را متهم به دفاع از تروريسم و انجام اقدامات تروريستي در منطقه و ديگر نقاط جهان کرد و به اظهارات ظريف در اين اجلاس واکنش نشان داد.
وي در بخش ديگري از سخنراني خود با ابراز نگراني از اين که «ايران در پي صدور انقلاب خود است» مدعي شد: مشکلات منطقه همزمان با انقلاب ايران در سال 1979 اغاز شد. اگر ايران مي‌خواهد با آن همانند يک کشور عادي رفتار کنيم، بايد به قوانين و معاهدات بين‌المللي پايبند باشد.

تشکر رهبر انقلاب از برخورد خوب وزير خارجه با خباثت آمريکايي‌ها و اروپايي‌ها

حضرت آيت الله خامنه‌اي:
معناي اقتصاد مقاومتي، محصور شدن داخل کشور نيست. در اقتصاد مقاومتي، ارتباط با دنيا وجود دارد منتها اعتماد بايد به مردم باشد. جوشش از درون است. نگاهمان به خارج نباشد.
اگر بخواهيم اقتصاد داخلي رونق پيدا کند بايد «صادرات خوب»، «واردات به مورد» و «ارتباطات اقتصادي» داشته باشيم.
سرمايه‌گذاري خارجي‌ها در داخل [وجود داشته] باشد؛ بنده مخالف نيستم، منتها تدبير و سررشته‌ي کار بايد در دست مديران داخلي باشد. کار دست بيگانه سپرده نشود. اگر کار دست بيگانه سپرده شود، سررشته‌ي کار از دست مديران کشور خارج خواهد شد.
ما خودمان نتيجه‌ي اتکاي به خارجي‌ها را در برجام ديديم. در قضيه‌ي مذاکرات هسته‌اي به اين‌ها اعتماد کرديم و از اعتمادمان سودي نبرديم.
خوشبختانه مي‌بينم مسئولان کشور برخوردهاي خوبي دارند. من واقعاً بايد از وزير خارجه‌مان تشکر کنم [به‌خاطر] برخوردش با خباثت آمريکايي‌ها و يکي به نعل و يکي به ميخ زدن اروپايي‌ها؛ برخورد خوبي بوده است.
بعضي [از اين برخوردها] پخش شده و بعضي پخش نشده و ما اطلاع داريم. برخوردهاي خوب و قوي کرده‌اند. بله، راه همين است؛ بايد برخورد کنند. عزت ملي را بايد نشان دهند.
تکيه به بيگانه خطرناک است و موجب مي‌شود بيگانه با انواع طرق بر سرنوشت کشور به‌تدريج مسلط شوند. از بيگانه بايد بهره برد و استفاده کرد اما نبايد به او تکيه کرد.


منبع: isna.ir

Save
http://www.CheKhabar.ir/News/92478/در اجلاس امنيتي مونيخ چه گذشت؟
بستن   چاپ