غذاهاي دوايي و دواي غذايي در طب سنتي چيست؟
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 11:40:22 AM
چه خبر - غذاهاي دوايي و دواي غذايي در طب سنتي

محمد انصاري‌پور متخصص طب سنتي با بيان اينکه براي پيشگيري از خروج انسان از محدوده تعادل لازم است, انسان عمده غذاهاي خود را از غذاي مطلق انتخاب کند، اظهار کرد: غذاي مطلق غذايي است که فقط از جنبه مادي خود در بدن اثر مي‌کند يعني ماده‌اي در بدن ايجاد مي‌کند و يا به انرژي تبديل مي‌شود. اما غذاي دوايي يا دواي غذايي علاوه بر تاثير مادي با کيفيات خود يعني سردي،گرمي، خشکي و تري نيز روي بدن اثر مي‌گذارند، دواي مطلق فقط اثر کيفي روي بدن دارد.
سم نيز اثر دارويي يعني کيفيت قوي دارد و براي بدن مضر است، غذاي مطلق مانند نان، گوشت بره و گوساله جوان (يک ساله)، گوشت تيهو، کبک، شيريني سازگار با بدن، انجير و انگور، غذاي دوايي مثل اکثر ميوه‌ها و دواي غذايي مثل کاهو و سبزيجات اولي خاصيت غذايي و دومي خاصيت دوايي بيشتري دارند.
سيب يک غذاي دوايي با اثر خاص يا دوخاصيه است يعني علاوه بر ارزش غذايي، کيفيت گرمي در بدن ايجاد مي‌کند و اثر خاص آن ايجاد نشاط و فرح است، دواي مطلق مانند دارچين، فلفل و زنجبيل که هر سه، گرم و خشک هستند و سبب گرمي و خشکي در بدن مي‌شوند.

غذاهاي دوايي و دواي غذايي در طب سنتي

از ميان ميوه‌ها انجير و انگور بيشترين نزديکي را با غذا دارند و طبع آنها با بدن انسان نزديک است يعني کمترين اثر دارويي را دارند، خرما طبق نظر ابن سينا در سرزمين‌هايي که توليد مي‌شود بايد غالبا مصرف شود.
خوردني‌هاي سرد مثل دوغ، ماست و خيار با چاشني‌هاي گرم مثل نعنا و پونه مصرف شوند تا از سردي آنها کاسته شود. نبايد در خوردن مواد سرد افراط کرد بعضي هم که بستني را مي‌بلعند يعني با سرعت زيادي مي‌خورند معده خود را بيمار خواهند کرد.
علت تحمل سرما در بعضي افراد اين است که آنها مزاج و بدن قوي دارند؛ بدن عضلاني و با مزاج گرم تحمل بيشتري نسبت به سرما دارند البته بوعلي سينا مي‌گويد سرما و آب سرد اگر در حال حاضر، ضرر خود را نشان ندهد با مرور ايام و مسن‌تر شدن، ضرر خود را نشان خواهد داد بنابراين جسم قوي هم مجوز افراط در خوردن آب سرد و شنا در آب سرد نيست.


منبع : tim.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92435/غذاهاي دوايي و دواي غذايي در طب سنتي چيست؟
بستن   چاپ