آل اسحاق: احساسي دلار نخريد
شنبه 28 بهمن 1396 - 5:41:06 PM
چه خبر - شرايط فعلي دلار موقتي است

يحيي آل‌اسحاق ضمن هشدار به خريدران دلار، ‌اظهار کرد: کساني که در اين شرايط دلار خريد و فروش مي‌کنند ريسک بالايي را پذيرفتند، چون شرايط موقتي است. مردم نبايد غفلت کنند يا احساسي تصميم بگيرند زيرا ممکن است عواقب بدي برايشان داشته باشد.

وي نرخ واقعي دلار را حدود 4000 تومان عنوان کرد و گفت: اين در حالي است که در حال حاضر دلار نزديک به 5000 تومان عرضه مي‌شود و مشخص نيست که در روزهاي آينده در اين فاصله بر کدام نقطه بايستد. کساني که وارد اين عرصه مي‌شوند بايد بپذيرند که به استقبال ريسک بزرگي مي‌روند.
آل‌اسحاق ادامه داد: قيمت دلار هم مثل کالاهاي ديگر تابع عرضه و تقاضاست. در شاخه عرضه بايد ديد که آيا عرضه ارز کم شده است يا خير. ادعاي دولت اين است که ارز نسبت به گذشته بيشتر هم شده است. رئيس جمهور و مسئولان بانک مرکزي گفته‌اند که "بالاي 90 ميليارد دلار ارز وجود دارد"؛ يعني کساني که گفته‌هايشان بايد مورد اعتماد در اين زمينه باشد مي‌گويند که ارز وجود دارد و مشکلي در اين زمينه نيست.

تجار افزايش خريد دلار نداشته‌اند

اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني افزود: در شاخه تقاضا بايد ديد تقاضاکنندگان ارز چه کساني هستند و اينکه چه تحولي در زمينه تقاضا به وجود آمده است. يکي از بخش‌هاي مرتبط تقاضاي دلار، تجارت است. کساني که مي‌خواهند کالا وارد کنند بايد ارز بدهند که بتوانند وارد کنند. آيا تقاضاي ارز براي تجارت اضافه شده است؟ ثبت سفارش ها نشان مي‌دهد که تغيير چنداني اتفاق نيفتاده است.
آل اسحاق تصريح کرد: در زمينه قاچاق هم تقاضا براي کالاهاي قاچاق اضافه نشده است. البته تا حدودي براي سفرهاي عيد تقاضا براي خريد ارز بالا رفته است اما حجم آن چندان قابل توجه نيست. از طرف ديگر، گروهي هستند که فکر مي‌کنند ارزش ريال در حال پايين آمدن است و بانک‌ هم سود زيادي به آن‌ها نمي‌دهد و براي همين فکر مي‌کنند که بايد دلار، طلا يا خانه بخرند که مناسب‌ترين گزينه برايشان خريد دلار است.

عرضه اسکناس دلار کمتر از تقاضا شده است

رييس سابق اتاق بازرگاني تهران درباره ديگر دلايل افزايش نرخ دلار گفت: شرايط فعلي به غير از عرضه و تقاضا يک ضلع سومي هم دارد و آن اينکه ما در يک جنگ اقتصادي هستيم. يکسري تهديدها عليه ما در حوزه اقتصاد وجود دارد و يکي از ابزارها در اين زمينه بازي کردن با نرخ ارز است؛ بنابراين يکسري مسائل اقتصادي است که به عرضه و تقاضا برمي‌گردد و بخشي هم عوامل غير اقتصادي است.
آل اسحاق درباره نرخ واقعي ارز اظهار کرد: اينکه دولت مي‌گويد نرخ دلار حدود 4000 تومان است، حرف بي ربطي از نظر اقتصادي نيست. مشکل ما در نحوه ساماندهي، ‌نظارت و پيش‌بيني و به طور کلي مديريت نظام ارزي است و اينجاست که جاي نگراني دارد. مجموعه اي بايد اين شرايط را کنترل و پيش‌بيني مي‌کرد و عوامل را تشخيص مي‌داد. البته آنچه امروز مشکل ايجاد کرده، اسکناس دلار است. درست است که ما 90 ميليارد دلار ارز داريم ولي اين ميزان ارز اسکناس نيست و ظاهرا بانک مرکزي در اين بخش به مشکل برخورده است.
وي اضافه کرد: در واقع عرضه و تقاضاي اسکناس بهم ريخته است نه عرضه و تقاضاي ارز. اين مسئله بايد از قبل پيش‌بيني مي‌شد يا اکنون بايد به نوعي آن را تنظيم کنند. اين کار با دستور قابل کنترل نيست و بايد اعتماد لازمه برگردد؛ يعني وقتي رئيس بانک مرکزي مي‌گويد نرخ دلار پايين مي‌آيد، مردم در عمل ببينند که اين اتفاق مي‌افتد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92384/آل اسحاق- احساسي دلار نخريد
بستن   چاپ