سنگ کليه را مي توان با ماءالشعير درمان کرد؟ + پيشگيري از سنگ کليه
شنبه 28 بهمن 1396 - 11:38:18 AM
چه خبر - عوامل افزايش خطر ابتلا به سنگ کليه

دکتر محمد يزداني عضو هيئت مدير انجمن اورولوژي شيوع سنگ کليه در ايران را بالا اعلام کرد و گفت: عواملي چون ارث، نژاد، منطقه جغرافيايي، شغل ،کم نوشيدن مايعات و مصرف مواد غذايي نامناسب در تشکيل سنگ کليه حرف اول را مي زنند.
سنگ کليه پايه وراثتي دارد و افراد بايد براي عدم ابتلا به اين عارضه نکاتي را رعايت کنند و بدانند کساني که در خانواده‌هايشان سابقه سنگ‌ کليه وجود دارد، احتمال ابتلايشان به اين بيماري بيش از سايرين است.
افرادي که داراي شغل هايي هستند که دائما در حالت نشسته قرار دارند و ميزان تحرکشان بسيار کم است (مانند رانندگان اتوبوس هاي،کارمندان، قاليباف هاو...) بي شک بيشتر از ديگران در معرض ابتلا به سنگ کليه هستند. کم تحرکي يکي از عوامل مهم مرتبط با سنگ کليه است. افرادي که به دليل بيماري يا ناتواني خود به مدت طولاني در حالت خوابيده يا نشسته هستند نيز در خطر ابتلا به سنگ کليه قرار دارند.
افرادي که دائما از رژيم هاي غذايي پروتئين دار (گوشت، حبوبات و...) استفاده مي کنند که باعث بالا رفتن اسيد اوريک فرد شود مسلما به تدريج دچار سنگ کليه اوريکي مي شوند. علاوه بر آن سنگ هايي هستند که در اثر مصرف بيش از اندازه کلسيم و اگزالات در کليه تشکيل مي شوند.
برخي مردم بر اين باورند که بيماران سنگ کليه نبايد شير مصرف کنند اما امروزه دانشمندان طي تحقيقات صورت گرفته دريافتند افرادي که سنگ کليه از نوع اگزالات دارند مصرف شير (روزانه 3 الي 4 ليوان) مي تواند براي درمان آن ها مفيد باشد.
به گفته يزداني، بيماران دقت داشته باشند کشک، گوشت قرمز، مرغ، حبوبات سرشار از پروتئين است لذا مصرف اين خوراکي ها براي اين دسته از افراد توصيه نمي شود.
عضو هيئت مديره انجمن اورولوژي ايران هشدار داد: ميزان آب مصرفي يکي از مهم ترين نکاتي است که افراد براي پيشگيري و درمان بايد به آن توجه داشته باشند.
سنگ هاي سيستين نادرند و به دليل تغييرات ارثي و اختلال ژنتيکي در باز جذب کليوي اسيد آمينه سيستين رخ مي دهد. سنگ هاي عفوني نيز اکثرا گريبان گير قشر فقير جامعه مي شود چرا که افرادي که درگير عفونت هاي ادراري، مثانه و کليه هستند قاعدتا اين دسته از سنگ ها در آنها بيشتر ديده مي شود. به عبارتي ساده تر افراد فقير درگير سنگ کليه از نوع عفوني شده اما افراد ثروتمند به دليل مصرف گوشت زياد دچار سنگ کليه از نوع اسيد اوريک مي شوند.
به گفته يزداني، افرادي که کليه هاي سنگ سازي دارند حداقل روزي 14 ليوان بايد مايعات بنوشند.

آيا ماءالشعير مي تواند سنگ کليه را درمان کند؟

سنگ کليه را مي توان با ماءالشعير درمان کرد

اين متخصص توصيه کرد: ماء الشعير و گريپ فروت داراي اگزالات فراوان است لذا به هيچ عنوان توصيه نمي شود. اما آب پرتقال و ليمو جزء نوشيدني هاي مهار کننده سنگ کليه به حساب مي آيند.
افرادي که کليه هاي سنگ ساز دارند بايد يک آزمايش کامل انجام دهند تا ميزان اسيد اوريک، اوره، کراتين، کلسيم، فسفر و اگزالات ادرارش بررسي شود چرا که بايد براي درمان علت بروز سنگ کليه را دانست. ورزش و مصرف مايعات فراوان را در برنامه روزانه خود بگنجاند و همچنين متناسب با جنس سنگ بايد رژيم غذايي مناسب مصرف کرد. علاوه بر موارد ذکر شده، اين دسته از افراد مي توانند با تغيير PH ادراري از تشکيل مجدد سنگ کليه جلوگيري کنند.
درد بسيار شديدي که حتي اجازه نشستن را به شما نمي دهد، درد همراه با تهوع و استفراغ، درد همراه با تب و لرز نياز به بررسي جدي پزشک دارد.
درمان هاي سنتي نمي توانند سنگ کليه را درمان کنند اما زمانيکه در ترکيب با توصيه هاي پزشک مورد استفاده قرار گيرند در کاهش ريسک ابتلا به سنگ ها مي توانند کمک کننده باشند.
بررسي پاراتيروئيد براي افرادي که کليه هاي سنگ ساز دارند بسيار توصيه مي شود. نمک و سديم مستعدکننده سنگ‌‌سازي کليه است. بويژه زماني که روي آن رسوب کلسيم يا اسيد اوريک وجود داشته باشد. به همين دليل، مصرف نمک را بايد کساني که مبتلا به سنگ کليه هستند، کم کنند.
اين اورولوژيست به بيماران داراي سنگ کليه توصيه کرد که مايعات را به اندازه کافي مصرف کنند طوري که رنگ ادرار آنها به صورت شفاف در بيايد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 10 فرمان ضد سنگ کليه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم غذايي ضد سنگ کليه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان سنگ کليه با طب سنتي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روش‌هاي طبيعي براي دفع سنگ کليه


منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92330/سنگ کليه را مي توان با ماءالشعير درمان کرد؟ - پيشگيري از سنگ کليه
بستن   چاپ