فرشته طائرپور داور جشنواره فجر پاسخ بسياري از شبهات مردم را داد
جمعه 27 بهمن 1396 - 12:39:38 PM
چه خبر - اظهارات فرشته طائرپور داور جشنواره فجر درباره برخي شبهات

طائرپور در واکنش به برخي حاشيه‌ در برنامه «شب‌هاي شفاهي» با بيان اينکه «تصور مي‌کنم، آن‌هايي که شغل‌شان بهانه‌جويي است، اگر شما روي آنتن زنده تلويزيون هم مباحث و جلسات داوري را منعکس بکنيد، باز صحبت‌ها و شائبه‌ها و حرف‌هاي خودشان را مي‌زنند در حالي که بحث‌هاي داوران طي چند شبانه‌روز تا 2 بامداد ادامه داشت و شايد بهتر اين بود که تصاوير داوري ما ضبط مي‌شد» گفت:
«انصاف حکم مي‌کند که اعلام کنم هيچ فيلمي در جلسات داوري ديده نشده نماند، برخي فيلم‌ها به جاي يک‌بار، دو بار يا حتي سه بار ديده شدند و روي همه فيلم‌ها دقت شد. حال اگر مسائلي وجود دارد که دست ما را مي‌بندد تا بتوانيم به تعداد کانديداهاي بيشتري توجه بکنيم، بحث ديگري است که جاي صبحتش در شوراي سياستگذاري جشنواره است که اتفاقا ما هم آن را مطرح کرديم و انشاءالله بعد از جشنواره قرار است که اين مباحث را روي ميز بگذاريم تا حاشيه‌هايي را که خيلي جاها متاسفانه از متن پيشي مي‌گيرد کاهش دهيم.»
وي با اشاره به اينکه «البته اگر يک هيات داوران ديگري داشتيد اين اعتراض‌ها ممکن بود نسبت به فيلم‌هاي ديگري صورت بگيرد ولي نفس اين که ما در اين سينما فيلم مي‌سازيم يعني جايزه»، ادامه داد:
«امسال به قدري فيلم‌ها خوب بودند که ما حتي در هيات داوران اين بحث را مطرح کرديم که بياييم بگوييم همه اين بيست و چند فيلم کانديدا هستند چرا که استاندارد ساخت، خوش ساختي و تنوع موضوعات اين امکان را به ما مي‌داد. به هر حال وقتي مجبور مي‌شويم در مراحل مختلف از گزينه‌هاي انتخاب شده بکاهيم تا به فينال برسانيم، طبيعتا يک جاهايي شايد به نظر برسد اجحافي صورت گرفته ولو اين که ما همه تلاش‌مان را کرده باشيم که اين اتفاق نيفتد.»
طائرپور گفت:
«شايد طرح اين نظر شخصي بعد از داوري درست نباشد ولي واقعا من مي‌خواهم اعلام کنم که جواد عزتي، ساعد سهيلي، هادي حجازي‌فر، ميلاد کي‌مرام و بابک حميديان (در سرو زيرآب) تا مراحل آخر جزو نامزدها بودند و نامشان در ليست‌ها تا مراحل آخر با ما بود ولي وقتي ما مجبور به کاهش هستيم، بر اساس تعداد رأي مي‌رسيم به نتيجه فعلي چرا که اينجا تعداد آراء تعيين‌کننده مي‌شود.»
او درباره نظر رسول صدرعاملي در يک برنامه تلويزيوني درباره کنار گذاشتن يک فيلم از داوري به دليل مورد پسند نبودن آن از سوي اعضاي هيأت داوران هم توضيح داد:
«من بعيد مي‌دانم منظور ايشان اين بوده باشد، البته وقتي همه ما به عنوان مخاطب فيلمي را مي‌بينيم، بايد از آن فيلم و موضوع آن فيلم و نتيجه گيري‌اش خوش‌مان بيايد و به اجزايش توجه کنيم اما واقعا اينطور نبود که ما فيلمي را به اين دليل نديده باشيم . ما در اين دوره جشنواره فيلم‌هاي «اتاق تاريک»،«جاده قديم»، «لاتاري» و باقي فيلم‌ها را ديديم و اين فيلم‌ها قضاوت شدند. البته در هر داوري اختلاف سليقه هست اما بعيد مي‌دانم منظور آقاي صدرعاملي به وضوح اين بوده که چون از يک فيلم خوشمان نيامده اجزايش را مورد توجه قرار نداده‌ايم.»
اين عضو هيات داوران جشنواره فيلم فجر اضافه کرد:
«دل‌مان مي‌خواست هيچ عامل خارجي اين شائبه را ايجاد نکند که ما سفارش‌پذير هستيم. خود من آدمي هستم که اگر احساس کنم کسي در کارم دخالت مي‌کند، تاب نمي‌آورم. بحث کردن يک مطلب است اما اين که بيايند و به عنوان مقام مسوول اعمال قدرت بکنند که اين فيلم را اينطور ببينيد يا جايزه‌اي را جا به جا کنيد، من آدمي نيستم که زير بار بروم و ممکن است از جلسه بيرون بيايم. بقيه اعضا هم همينطور. همه اعضاي هيات داوران اين استقلال و دقت را دارند. حتي در مورد يکي از فيلم‌ها گفتند که خواهرزاده من در آن سرمايه‌گذاري کرده، در حالي که آن خانم حتي يک درصد در آن فيلم سهم ندارد و مي‌توانند دفترچه مالکيت فيلم را کنترل کنند. از اين بحث‌ها زياد است و وقتي وارد مرحله دروغ و تهمت مي‌شود، خيلي باعث تاسف است و جشن را به کام ما تلخ مي کند. يک آبروي کلي وجود دارد که مهم‌تر از آبروي همه ماست؛ صيانت از ساحت سينما براي همه ما اينقدر مهم است که حاضريم از آبروي خودمان بگذريم و از آبروي سينما نگذريم و براي همين است که وقتي مي‌بينيم آبروي کلي دارد لطمه مي‌خورد افسرده و ناراحت و معترض مي‌شويم.»
طائرپور در پايان اين برنامه با اجراي محمود گبرلو گفت:
«اي کاش فيلم‌هاي جشنواره سي و ششم در طول سال مورد استقبال قرار بگيرد و اين بيش از بحث‌ها و خبرهاي زرد و حاشيه‌اي اهميت دارد.»


منبع: filmfajrfestival.com

http://www.CheKhabar.ir/News/92252/فرشته طائرپور داور جشنواره فجر پاسخ بسياري از شبهات مردم را داد
بستن   چاپ