سردار مؤيدي: جمعيت معتادان کشور رو به کاهش است
پنجشنبه 26 بهمن 1396 - 4:05:53 PM
چه خبر - قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کاهش ميل و گرايش به اعتياد در کشور خبر داد

وي افزود: رويکرد اجتماعي در قبال معضل اعتياد مبتني بر کارهاي علمي و تحقيقاتي است که در بسياري از کشورهاي جهان نتايج خوب و مثبتي داشته است.

مؤيدي تصريح کرد: براي شکل‌گيري و تحقق يک پديده اجتماعي بايد به مولفه هاي متعددي پرداخت و همين که در گام اول، کشور اين رويکرد را در قبال اعتياد اتخاذ کرده گام بلند و مهمي است.

وي به افزايش سمن هاي فعال در حوزه مقابله با اعتياد اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 2365 سمن در اين زمينه فعال هستند و پيش بيني ما اين است که اين تعداد تا پايان سال به 2500 سمن برسد.

قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينکه چشم انداز روشني در راستاي اجتماعي کردن مقابله با اعتياد در کشور وجود دارد، گفت: گام ها و مراحل ما در اين زمينه کاملا روشن و مشخص است.

وي آموزش را گام اول اين حرکت عنوان کرد و افز ود: براي اجتماعي کردن مقابله با اعتياد در گام اول نياز به آموزش داريم. با آموزش است که افکار و ايده‌ها شکل گرفته و در گام بعد تبديل به برنامه و فعاليت مي شود.

مؤيدي با اشاره به برگزاري کارگاه هاي آموزشي براي سمن هاي فعال در حوزه مقابله با اعتياد گفت: در گام بعدي ما بايد اين آموزش را به درون خانواده، مدرسه و دانشگاه و ساير نهادهاي اجتماعي ببريم که اين کار تا حدي شروع شده و آموزش هايي را در سطح مدارس و دانشگاه‌ها داريم.

قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: معتقدم از رويکرد خشک دولتي و تک محور تقريبا خارج شده و وارد حوزه "اجتماعي شدن مقابله با اعتياد" شده‌ايم.

مؤيدي با بيان اينکه رويکرد اجتماعي در حوزه مقابله با مواد مخدر نيز اتخاذ شده است، گفت: بايد مرزنشينان را نسبت به خطرات ورود موادمخدر آگاه کنيم تا آنها ناخواسته وارد زمين مافياي مواد مخدر نشوند و اين گامي در جهت اجتماعي کردن مقابله با مواد مخدر است.

وي به اتخاذ رويکرد اجتماعي در حوزه درمان مخدر نيز اشاره کرد و افزود: درمان دولتي پاسخگوي حجم آسيب ها در حوزه مواد مخدر نيست و بايد در اين زمينه از ظرفيت‌هاي سمن‌ها و نهادهاي اجتماعي استفاده شود.

قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينکه آثار اجتماعي کردن مقابله با اعتياد در سالهاي اخير آثار خود را بر جامعه گذاشته است، گفت: اثرات اين رويکرد به مرور در حال افزايش بوده و هم اکنون در جامعه بصورت ملموس قابل مشاهده است.

وي از کاهش تعداد معتادان در کشور خبر داد و اظهار کرد: طي سالهاي گذشته رويکرد اجتماعي در مقابله با آن، آثار خود را در زمينه تعداد معتادان و ميزان گرايش به مواد مخدر نشان داده است.

مؤيدي افزود: در شيوع شناسي سال 1390 بيش از سه ميليون معتاد در کشور شناسايي شد که اين تعداد بعد از گذشته پنج سال و انجام اقدامات بسيار فرهنگي و اجتماعي در حوزه مقابله با اعتياد و مواد مخدر به دو ميليون و 800 هزار نفر رسيده است.

قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح کرد: اين آمار نشان مي‌دهد تعداد معتادان کشور دارد کم مي‌شود و ما بايد تا به حداقل رساندن تعداد آنها تلاش کرده و اين تلاش خود را مضاعف کنيم.

وي افزود: حتي اگر تعداد معتادان به انگشتان دست هم برسد باز هم نبايد از تلاش دست برداريم، چون حتي ميل يک نفر هم به مواد مخدر خطرناک است و بايد از آن پيشگيري شود.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92233/سردار مؤيدي- جمعيت معتادان کشور رو به کاهش است
بستن   چاپ