چگونه گوشت مرغ تازه را از کهنه تشخيص دهيم؟
11 آبان 1394 - 11:15:14 ق.ظ
دليل خون مردگي گوشت بعضي از مرغ ها

گاهي شما هنگام پاک کردن مرغ ها، متوجه وجود خون مردگي يا کبودي هايي در قسمت ران، بال و بازوي مرغ مي شويد. 2 دليل مختلف براي ايجاد اين کبودي ها وجود دارد؛ دليل اول که رايج تر است، اين است که هنگام جمع آوري مرغ ها در مرغداري ها، تمام چراغ ها را خاموش و فقط نور قرمزي را روشن مي گذارند. مرغ ها نمي توانند در نور قرمز، محيط اطراف خود را ببينند و کور مي شوند. زماني که کارگران در شب جمع آوري مرغ ها براي ارسال آن ها به کشتارگاه، وارد سالن مي شوند، مرغ ها شروع به دويدن مي کنند و در حين اين کار، گاهي زير دست و پاي کارگران مي مانند و عضوي از آن ها دچار کبودي مي شود.

گاهي هم به دليل بالا بودن سرعت خط کشتار در برخي کشتارگاه ها، قسمت هايي از بدن تعدادي از مرغ ها در دستگاه چيلر يا خنک کننده گير مي کند و کبود مي شود. در هر صورت، اين کبوديها، کاملاً فيزيکي است و نشانه بيماري نيست. به همين دليل هم شما مي توانيد فقط قسمت کبود شده را به خاطر فسادپذيري بالاي آن و بدطعم بودنش جدا کنيد و دور بيندازيد و با خيال راحت، بقيه گوشت را مصرف کنيد.


مسعود هاشم زاده، معاون سازمان دامپزشکي هم در مورد خون مردگي و کبودي مرغ ها مي گويد: اغلب خون مردگي ها در گوشت مرغ ناشي از ضربات وارد شده در مسير مرغداري تا کشتارگاه است و مشکلي ندارند، اما اگر خون مردگي در امعاء و احشاء دروني و به صورت منتشر شده باشد، ناشي از بيماري است. البته نظارت هاي انجام شده بر روند توليد گوشت مرغ از سالن هاي پرورشي تا کشتارگاه و بازار مصرف به گونه اي انجام مي شود که، احتمال وجود بيماري در گوشت مرغ که به کشتارگاه و بازار مصرف وارد مي شود، بسيار ضعيف است.


برخي اوقات خون مردگي هايي که در لاشه گوشت مرغ ايجاد مي شود ، ناشي از بيماري است که علائم خاص خود را دارد. خون مردگي ناشي از بيماري داراي علائمي مانند وجود خون مردگي در امعاء و احشاء دروني مرغ مانند سينه، روده، پراکنده بودن خون مردگي در سطح لاشه و غيره است.عمدتاً خون مردگي هاي ايجاد شده در گوشت مرغ که مردم آن را مشاهده مي کنند، به دليل ضربات وارده به مرغ در فرآيند جابجايي آن از سالن هاي پرورشي تا کشتارگاه و بازار مصرف است، چرا که کارگران به هنگام جمع آوري گوشت مرغ رعايت نمي کنند و با عجله در جمع آوري مرغ باعث ايجاد خون مردگي در لاشه گوشت مرغ مي شوند؛ اين خون مردگي مشکلي ندارد و مردم مي توانند با خيال آسوده گوشت مرغ را در اين شرايط مصرف کنند و با شست و شوي دقيق گوشت مرغ، اين مشکل به راحتي برطرف مي شود.

از کجا متوجه تازگي مرغ شويم؟

يکي از نکته هاي مهمي که مي تواند نشان دهنده کهنه بودن مرغ باشد، بوي نامطلوب قسمت زير بال آن است. اگر مي خواهيد از تازه بودن مرغ مطمئن باشيد، بايد قسمت زير بال آن را بالا بزنيد و بو کنيد. بوي بد اين قسمت، حاکي از کهنه بودن مرغ است. در مواردي هم فساد مرغ، از نوک بال هاي آن شروع مي شود.


متأسفانه برخي مرغ ها اول مي ميرند و بعد ذبح مي شوند. البته اين اتفاق، بسيار به ندرت و آن هم در مرغداري هاي بدون نظارت که مرغ را به صورت قاچاقي مي کشند، مي افتد. در هر صورت، مرغي که ابتدا مرده باشد، محل برش گردن آن ملتهب و برجسته نيست. بوي نامطلوب محوطه شکمي هم مي تواند نشانه کهنه بودن مرغ باشد.سطح گوشت و پوست مرغ تازه، نبايد حالت لزج و چسبنده داشته باشد. چسبندگي سطح مرغ و تغيير رنگ مرغ به رنگ هاي زرد و سبز نيز نشان دهنده رشد ميکروبي و کهنه بودن آن است.




منبع:tebyan.net



http://www.CheKhabar.ir/News/9167/چگونه گوشت مرغ تازه را از کهنه تشخيص دهيم؟
بستن   چاپ