روايت ظريف از داغ شدن موبايلش به دليل شنود!
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 3:49:26 PM
چه خبر - به اعتقاد ظريف که برجام با بدبيني نوشته است

من هميشه بعيد مي‌دانستم دولت خانم کلينتون تشکيل شود. در آن مقطع برخلاف تصورات موجود، تحليل شخصي من پيروزي کلينتون نبود، در جلساتي هم که در وزارت خارجه حضور داشتم پيش‌بيني من اين بود که در مورد خانم کلينتون شرط‌بندي قطعي نداشته باشند. در مذاکرات خارجي نيز به همتايان خود گفتم آنهايي که به پيروزي کلينتون براساس موضوعات داخلي و خارجي آمريکا اميدوار بودند، با قطعيت در مورد پيروزي کلينتون سخن نگويند. البته زماني که برجام به نتيجه رسيد فردي مانند ترامپ براي رياست‌جمهوري مطرح نبود.

اعتقاد داريم آنچه مانع خروج آمريکا از برجام شده، علاقه اين کشور به برجام نيست بلکه فرار از انزواي بين‌المللي است. سياست منطقه‌اي و دفاعي جمهوري اسلامي ايران کاملا قابل دفاع است و اين سياست را در همه صحنه‌هاي بين‌المللي با شجاعت اعلام مي‌کنيم.

امروز کمترين هزينه تسليحاتي را در منطقه داريم. اين در حالي است که کشورهاي شوراي همکاري خليج فارس سال گذشته 116 ميليارد دلار هزينه تسليحاتي داشتند اما ايران کمتر از 16 ميليارد، لذا ما نکات و سخنان بسياري در زمينه تسليحات در منطقه داريم.

رابطه من با رهبر معظم انقلاب، مريد و مرادي است. رابطه همه کارگزاران ايران با رهبري اينچنين است. بنده وظيفه‌اي را از ابتداي آغاز به کارم تعريف کرده‌ام. سر کلاس‌ها نيز گفته‌ام به عنوان کارشناس، مقلد نيستيد و به عنوان مجري، مجتهد نيستيد. زماني که به عنوان کارشناس ديده‌باني مي‌کنم عين چيزي را که مي‌بينم ارائه مي‌کنم و هيچ وقت خود را سانسور نکرده‌ام، حتي در زماني که کارمند دون‌پايه بودم آنچه ديدم، باور داشتم و براساس دانش، مطالعه و تجربه ميداني به آن رسيده بودم به مقامات بالاتر ارائه کرده‌ام. زماني که معاون وزير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل هم بودم همين‌طور.
در دوران فعلي وزارتم که سعادت داشتم به صورت مستقيم با رهبري ارتباط داشته باشم به همان روش عمل کرده‌ام و ايشان نيز تاکيد داشتند هر آنچه را مي‌بينيم هر چند مطابق ديدگاهشان نباشد گزارش دهيم. هم ايشان و هم من تاکيد داشتيم آنچه در نهايت اجرا مي‌شود، سياست نظام است که در حوزه سياست خارجي سياست کلي نظام را رهبري براساس قانون تعيين مي‌کنند و ما هم ملتزم به قانون و نظارت ايشان هستيم. اين موضوع ارتباط صادقانه‌اي را از طرف بنده ايجاد کرده و ايشان نيز ارتباط بزرگوارانه و سخاوتمندانه‌اي داشتند که هميشه مورد تفقدشان بودم. البته خود را قابل اين تفقد نمي‌دانم.

از زماني که نماينده ايران در مذاکرات بن براي افغانستان بودم، ارتباط بسيار نزديکي با سردار سليماني داشتم و از همان زمان همين ارتباط بوده است. احترام بسياري براي ايشان قائلم و براي سلامت سردار دعا مي‌کنم.

از فيلترشکن استفاده نمي‌کنم. وزارت خارجه به دليل وظايفش امکانات ويژه‌اي براي استفاده از اينترنت دارد. طبيعتا استفاده از فيلترشکن همراه با تهديدهاي امنيتي است. البته بايد توجه داشته باشيم در دنياي کنوني اگر احساس مي‌کنيد حتي با ايميل مي‌توانيد - حال با فيلترشکن يا بدون آن - از تعرض در امان باشيد، اشتباه است؛ لذا با علم به اين بايد اين کار را انجام دهيد. وزارت خارجه به عنوان دستگاهي که هميشه دو سيستم مجازي کشف و محرمانه داشته است، معمولا کارگزاران سياست خارجي کاملا نگرش جداسازي اين دو را از هم دارند و اين دقت را به خرج مي‌دهند.
براي يک نفر در وزارت خارجه ورود به همه اينها بايد همراه با اين آگاهي باشد مبني بر اين‌که تمام اطلاعات در چنين فضايي مي‌تواند در دسترس ديگران باشد و علي‌القاعده هم هست. بعضي وقت‌ها سوال مي‌کنيم چند دستگاه جاسوسي در جهت تعرض به سيستم ما تلاش مي‌کنند، چرا که خود جاسوسي را مفروض مي‌گيريم اما در مورد تعدادش صحبت داريم. زماني که مذاکرات هسته‌اي در جريان بود بعضي روزها در محيط مذاکره تلفن من مانند اتو داغ بود و ساير مذاکره‌کنندگان نيز مشکل مشابهي داشتند. اين قبيل اتفاقات نشان‌دهنده اين است که ميزان تلاش براي تعرض به موضوعات داخلي ما زياد است. لذا اين اتفاق نياز به ذهنيت فعال جداسازي امور کشف از امور محرمانه دارد.

تمام مطالب توييت و اينستاگرام را خودم انجام مي‌دهم، البته مدت‌هاست از فيس‌بوک استفاده نمي‌کنم اما در مقطعي که مذاکرات هسته‌اي در جريان بود، يکي دوبار در اوج مذاکرات که به فيس‌بوک دسترسي نداشتم از پسرم خواستم مطلبي را که البته خودم آماده کرده بودم در فيس‌بوک قرار دهد.
براي توييت کردن زمان زيادي را البته نه به صورت مداوم صرف مي‌کنم، به طور متوسط براي هر توييتي دو تا سه ساعت. برخي اوقات وقتي مي‌خواهم توييت کنم با توجه به اختلاف ساعتي که با برخي جاها داريم 15 يا 24 ساعت صبر مي‌کنم تا طرف مقابل از خواب بيدار شود و آن را ببيند. مخاطب برخي توييت‌ها حرف‌هاي ترامپ است و بايد در آمريکا ديده شود که بين 8 تا 11 ساعت با ايران اختلاف ساعت دارند.


گروه خبري سيمرغ
منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/91182/روايت ظريف از داغ شدن موبايلش به دليل شنود!
بستن   چاپ