جشنواره فجر 96: درآميختن طنز و عشق و جنايت سوتفاهم را ايجاد کرد
شنبه 21 بهمن 1396 - 10:48:23 AM
چه خبر - سي و ششمين جشنواره فيلم فجر:

نشست پرسش و پاسخ فيلم سوتفاهم با حضور احمدرضا معتمدي (کارگردان)، جليل شعباني (تهيه کننده)، پيمان شادمانفر (مدير فيلمبرداري)، نازنين مفخم (تدوين‌گر)، سارا سميعي (طراح لباس)، کيوان مقدم (طراح صحنه)، مريللا زارعي، پژمان جمشيدي، هانيه توسلي، کامبيز ديرباز و مهدي فخيم‌زاده عصر امروز در پرديس ملت برگزار شد.
جليل شعباني در پاسخ به اين سوال که چه وجهي از فيلم باعث شد تا به همراه سازمان اوج روي اين فيلم سرمايه گذاري کنند؛ گفت:
به نظر مي‌رسد که سازمان اوج علاوه بر فيلم‌هاي جنگي روي فيلم‌هاي اجتماعي و فلسفي هم سرمايه گذاري کند. بديهي‌ست که پيام اين فيلم باعث شد تا روي آن سرمايه گذاري کنيم.
احمدرضا معتمدي گفت:
اگر اين تيم و همکاري نفس به نفس وجود نداشت و اين فهم بالايي که اعضا از متن داشتند نبود؛ کار شکل نمي‌گرفت. من از همکاران عزيزم در تيم بازيگري تشکر دارم؛ به خصوص بازي ويژه خانم مريلا زارعي. فضاي رسانه‌اي در حال تصرف جهان واقعي است و فکر مي‌کنم روزي برسد که ديگر اينجا فقط دوربين باشد و هيچ جهان واقعي نباشد. اين چيزي‌ست که در ايده ابتدايي اين کار از ژان بودريار برداشت کردم . بازي‌هاي پيچيده‌اي که بازيگران ما در سه وجه جنايي، طنز و عاشقانه داشتند؛ با توجه فوق‌العاده بالا انجام شد. تشکر دارم از سرمايه‌گذاراني که اعتماد مي‌کنند و در انديشه ما دخالت نمي‌کنند.
احمدرضا معتمدي در ادامه گفت:
راجع به واقعيت و خيال فيلم‌هاي بسياري ساخته شده است اما آنچه بودريار گفته؛ واقعيت و مجاز است.
مريلا زارعي در بخشي از اين نشست گفت:
وقتي قصه‌اي را مي‌خوانم و تصميم مي‌گيرم در يک فيلم حضور پيدا کنم؛ چهار مشاور آن را مطالعه مي‌کنند. يکي از آنها خواهرم است که منتقد خوبي‌ست و خيلي باعث استمرار من در اين کار شده است. بازي در اين فيلم کاري بسيار پيچيده بود و فکر مي‌کنم موفقيت وراي خطر کردن است. آقاي معتمدي بيش از اينکه هنرمند باشد يک فيلسوف است. تمام جلسات فيلمبرداري براي من درس فلسفه بود. ايشان فلسفه تک تک پلان‌ها را به ما مي‌گفت و همه حرکات ما ميليمتري درباره‌اش صحبت شده است. براي رسيدن به اين نقش فشارهاي روحي و ذهني فراواني وارد شده است و الان که روي پرده فيلم را مي‌بينم خداراشکر مي‌کنم که زحمات‌مان در فيلم اتفاق افتاده است. ما در سينما فضايي داريم که به‌شدت به سمت واقع گرايي مي‌رويم و طبعا وقتي چنين متني به دستم مي‌رسد، برايم جذاب مي‌شود.
هانيه توسلي بازيگر فيلم در اين نشست گفت:
موضوع اين فيلم چيزي‌ست که ما امروز با آن مواجه هستيم. کاراکتر دختر هيچ اسمي نداشت و خيلي برايم جذاب بود. اندکي مرا ياد دوراني که براي بازيگر شدن تلاش مي‌کردم؛ انداخت. اين فيلم پشت‌صحنه فوق‌العاده جذابي داشت.
نازنين مفخم درمورد تدوين اين فيلم توضيح داد:
ما در بخش اول فيلم برخلاف هميشه که دو پلان را به هم متصل مي کرديم؛ سه پلان را به هم چسبانديم. اين کار بسيار براي ما فوق العاده دشوار بود. در نتيجه روان بودن بخش اول برايمان فوق العاده سخت بود. يک سوم از فيلم سکانس پلان است که ما بايد تلاش مي‌کرديم ريتم متفاوتي با بقيه فيلم نداشته باشد. در تدوين ديالوگ‌ها ما روي شانه بازيگر جلو رفتيم. اگر هنرپيشه‌هاي اين فيلم انقدر ماهر نبودند قطعا اين کار به اينجا نمي‌رسيد.
مهدي فخيم‌زاده گفت:
من آخرين نفري بودم که به اين گروه پيوستم. پانزده روز به پايان فيلمبرداري مانده بود با من صحبت شد. اولين چيزي که بعد از خواندن فيلمنامه توجهم را جلب کرد؛ اين بود که با تمامي آثار امروز بسيار متفاوت است و درواقع شبيه فيلمنامه‌هاي متداول نيست. معتمدي قبل از اينکه درام‌نويس باشد؛ آدمي‌ست که دغدغه‌اش فلسفه است. ما در تاتر از اشخاصي را داريم که دغدغه‌شان چيز ديگري‌ست و تئاتر وسيله بيان‌شان است. من فکر مي‌کنم آقاي معتمدي دغدغه‌اي فيلسوفانه دارد و سينما را وسيله قرار داده است تا به آن هدفش برسد. ما به ايشان اعتماد کرديم و مطابع آنچه ميخواست پيش رفتيم.
پژمان جمشيدي ادامه داد:
اين فيلم پشت صحنه‌اي فوق‌العاده داشت. من فکر مي‌کردم فقط در فيلم‌هاي کمدي به آدم خوش مي‌گذرد ولي به نظر مي‌رسد در فيلم‌هاي فلسفي هم مي‌شود خوش گذراند.
کامبيز ديرباز هم در بخشي از اين نشست گفت:
خيلي لذت‌بخش است که آدم در جلسه‌اي بنشيند که مدام از فيلمش تعريف شود. من مدتي بود که چنين تجربه‌اي نداشتم. پاسخگو بودن آقاي معتمدي و اينکه هميشه تحليل داشتند به ما کمک مي‌کرد که راکورد بازي‌مان را حفظ کنيم. علاوه بر آن بخشي از فيلم سکانس پلان بود که اين مسئله هم به من کمک مي‌کرد.
احمدرضا معتمدي گفت:
ما تلاش کرديم تا اين فيلم را در ژانر معمايي و عاشقانه بسازيم. در کنار حرفه‌اي‌ترين عوامل سينما، فکر مي‌کنم ما امسال رقيب فيلم‌هاي کمدي در فروش باشيم.
در اواخر جلسه کامبيز ديرباز از اينکه واکنش اکثر خبرنگاران نسبت به اين فيلم مثبت بوده, ابراز خرسندي نمود و گفت: معمولا پيش از چنين نشست هايي اضطراب داريم که مورد نقدهاي بسيار قرار بگيريم اما اين جلسه خوشبختانه به خير گذشت. مريلا زارعي نيز قبل از پرسيده شدن آخرين سوال از سواي آخرين خبرنگار از وي خواست تا سوالش مثبت باشد، تا خستگي از تن شان در رود.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/90827/جشنواره فجر 96- درآميختن طنز و عشق و جنايت سوتفاهم را ايجاد کرد
بستن   چاپ