روايت تلخ و تکان دهنده باشه آهنگر از مخالف با اسامي اصيل ايراني و نشان دادن شهداي زرتشتي
پنجشنبه 19 بهمن 1396 - 11:48:20 AM
چه خبر - سي و ششمين جشنواره فيلم فجر: نشست خبري فيلم سرو زير آب

نشست پرسش و پاسخ فيلم سينمايي «سرو زير آب» با حضور ؛ محمدعلي باشه آهنگر ؛کارگردان فيلم، ؛ سيد حامد حسيني؛ تهيه کننده، مسعود رايگان، رضا بهبودي، مهتاب نصيرپور، مينا ساداتي، ستاره اسکندري؛ بازيگران فيلم، عليرضا زرين دست؛ فيلمبردار، عباس بلوندي؛ طراح صحنه و لباس، حميد باشه آهنگر؛ تدوينگر، اميرحسين قاسمي؛ صداگذار و با مديريت محمود گبرلو عصر امروز چهارشنبه 17بهمن‌ماه در پرديس سينما گالري ملت برگزارشد.

عوامل توليد فيلم سرو زير آب در جشنواره فجر 96

عوامل توليد فيلم سرو زير آب در جشنواره فجر 96

مينا ساداتي در ابتداي جلسه گفت: رسالت شما دوستان رسانه از ما سينماگران بيشتر است زيرا شما هستيد که تعيين مي کنيد سينماي ما به سمت مطالب زرد برود يا نرود.

ستاره اسکندري نيز در تاييد حرف مينا ساداتي گفت:
من نيز عاجزانه تقاضا دارم که اهالي رسانه، با سينماي ايران همکاري بهتري نمايند.

fajrfilmfestival-sarve-zre-aab (2).jpg

نمايش فيلم سرو زير آب در جشنواره فجر 96

در ابتداي جلسه آنتونيا شرکا از ماهنامه فيلم درباره ساختار فيلمنامه پرسيد که باشه‌آهنگر درباره قصه و اثرگذاري هر داستان‌ بر داستان‌هاي ديگر توضيح داد. او گفت:
قصه ما، قصه معراجي است که اين اتفاق در آن رخ مي‌دهد.
خبرنگار ديگري در ادامه گفت:
آيا ادامه مسير کاري محمدعلي باشه آهنگر همين خواهد بود؟ باشه آهنگر گفت: به من قوت قلب مي‌دهيد و من در ادامه راهم مصمم مي‌شوم.
او گفت: در حين ساخت اين فيلم من را بسيار اذيت کردند به طوري که مي‌خواستند ببينند من بيشتر ملي‌گرا هستم يا شيعه؟! اين مسير را دوست دارم و اميدوارم بتوانم خوب کار کنم و مجبور نشوم هر 6 سال يک بار فيلم بسازم...
باشه‌آهنگر گفت: ما مجبور شديم 16 بار فيلمنامه را بازنويسي کنيم و اين دشوار است...

عوامل توليد فيلم سرو زير آب در جشنواره فجر 96

عوامل توليد فيلم سرو زير آب در جشنواره فجر 96

علي دهبان از خبرگزاري فارس در ادامه پرسيد:
چرا بايد ساخت اين فيلم اين قدر زمان مي‌برد و چرا سازمان‌ها و... با شما همکاري نمي‌کردند؟ باشه‌آهنگر در پاسخ گفت: واقعا نمي‌دانم بگويم يا نه. دو تا از اسامي فيلم يعني سياوش و جهانگير را مي‌گفتند بايد عوض کنيم. من نمي‌دانم چرا بايد اين کار را بکنم؟ مسئله ديگر کار بحث اديان ما بود. من شش سال قبل هم بحث اديان در کشور را مطرح کردم. اين کشور براي همه ما است. در يک نسبت بندي مربوط به آن زمان شهداي زرتشتي ما خيلي زياد بودند. شهداي کليمي و مسيحي کم نداشتيم. حتي شهيد بهايي هم داشتيم که در مورد آنها مي‌توان فيلم ساخت. شهيد مطهري مارکسيست‌ها را دعوت مي‌کند... اما به من مي‌گفتند زرتشتي‌ها را بردار و اهل سنت را به جاي آنها بگذار! از اين دست مشکلات واقعا خيلي در ساخت فيلم داشتيم. فکر مي‌کردند بازار مکاره پيکر شهدا مي‌خواهم بگذارم... در پلاني که شهدا را با طناب مي‌بنديم، اين متن در فيلمنامه را ديدند و گفتند مي‌خواهيد شهدا را با طناب ببنديد؟! من خطاب به چهار نفري که مقابل ما نشسته بودند گفتنم شما قطعا اگر در طول عمرتان فيلمنامه نوشته بوديد، اين حرف را نمي‌زديد. گفتند مي‌نوشتي با روبان آنها را به هم ببند!!
من پرسيدم روبان چه رنگي؟
قرمز و آبي و که به رنگ تيم ها اطلاق مي شود، سبز که مي شود جنبش سبز و ... . ما بارنگ ها هم در ايران مشکل داريم.
خرم‌دل از تابناک در ادامه پرسيد:
در مورد بودجه فيلم توضيح دهيد که چند نهاده شدن براي ساخت فيلم براي شما مشکلي ايجاد نکرد؟ سوال دوم: در مورد فيلمبرداي فيلم توضيح دهيد.

عوامل توليد فيلم سرو زير آب در پرديس سينمايي ملت

عوامل توليد فيلم سرو زير آب در پرديس سينمايي ملت

حامد حسيني تهيه کننده اثر در ادامه گفت:
فيلم ما خيلي هم گران تمام نشد. اگر آن را با ساير آثاري که در اين زمينه در سال‌هاي اخير توليد شده است مقايسه کنيم؛ دکور سنگين و پروداکشن سنگيني داشتيم اما با توجه به اشل فيلم، بازهم ارزان تمام شد. ما يک لوکيشن داشتيم که ريل قطار بود و ما قطار را در کوچه آورديم و فيلمبرداي کرديم و اين اصلا آسان نبود. زمان توليد هم طولاني نبود و عاقلانه کار کرديم.
باشه‌آهنگر گفت:
من اگر سرمايه‌گذار خصوصي داشتم که شش سال براي ساخت اين فيلم صبر نمي‌کردم...! نگران پول بيت‌المال نباشيد. من اگر دستم به جايي بند بود و حمايتي داشتم، تهيه‌کننده‌ام ماشينش را نمي‌فروخت براي ساخت!
زرين‌دست هم در ادامه در مورد هلي‌شات‌ها گفت:
اين بخش توسط گروه ديگري زير نظر حميد باشه آهنگر به ما کمک کردند.
خبرنگار ديگري در مورد موسيقي فيلم پرسيد مگر قرار نبود عليزاده موسيقي را کار کند، چه شد؟
باشه‌آهنگر گفت: همين طور بود و قرار بود او بسازد اما به مشکلاتي برخورديم و اين همکاري ميسر نشد. تصميم گرفتيم بهزاد عبدي کمک کند موسيقي انتخابي به ما بدهد اما او گفت شايد بتواند موسيقي متن بسازد و به ما برساند و شبانه‌روزي تلاش کرد تا موسيقي به ما برسد.
خبرنگار ديگري از مينا ساداتي پرسيد که در چهار کار آخر با بابک حميديان کار کرده‌ايد. چه دليل دارد؟
ساداتي گفت: اين سوال ربطي به فيلم ندارد و ما هم از اين مسئله عصباني هستيم که چرا هميشه ما را باهم دعوت مي‌کنند.
خبرنگار ايسنا در ادامه از کارگردان پرسيد: اين فيلم را دو منظوره ساختيد و قرار است سريالي از آن بسازيد؟
باشه‌آهنگر گفت: من درخواستي براي تهيه نسخه سريال اين فيلم داشتم و براي سريالي که فقط يک داستانش اين داستان است، تصميم به ساخت سريالي دارم که البته هنوز آن را به هيچ جا ارائه نداده‌ام.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/90709/روايت تلخ و تکان دهنده باشه آهنگر از مخالف با اسامي اصيل ايراني و نشان دادن شهداي زرتشتي
بستن   چاپ