هشدارهاي وزارت بهداشت در پي تشديد شرايط آلودگي هوا
چهارشنبه 18 بهمن 1396 - 12:51:15 PM
چه خبر - آلودگي هوا، سرطان‌زاي قطعي است/در منزل بمانيد
دکتر شاهسوني، سرپرست گروه "سلامت هوا" مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با اشاره به معضل آلودگي هوا در کلانشهرها و همچنين تهران و تبعات مواجهه مردم با آن، گفت:

متاسفانه پس از بارش‌ها در تهران، مجددا و طي چند روز اخير در اکثر ايستگاه‌هاي سنجش آلودگي هوا، شاخص حد خيلي ناسالم و اضطرار سطح بالا را شاهديم و با توجه به پيش بيني سازمان هواشناسي هر چند ممکن است امروز بعدازظهر ناپداري ضعيفي در وضعيت جوي داشته باشيم، اما پيش بيني شده که شرايط آلاينده‌ها و آلودگي هوا تا يکشنبه همچنان ادامه داشته باشد.
بر همين اساس و با اذعان به اينکه تبعات آلودگي براي "سلامت" زياد است، تقاضا داريم مردم به چند نکته بهداشتي توجه کرده و مواجهه خود با آلودگي هوا را به حداقل برسانند. بر اين اساس توصيه اکيد ما اين است افرادي که حضورشان در فضاي بيرون و آلوده، ضروري نيست، حداقل تردد را در فضاي آزاد داشته باشند.
همچنين مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي، تنفسي، ديابتي‌ها و سالمندان "بايد" از تردد در فضاي آزاد تا حد امکان اجتناب کنند و اگر لازم است افراد به خارج از منزل بروند از ماسک‌هاي N95 يا P2 معتبر استفاده کنند؛ البته ماسک‌ها هم در فضاي باز و در زماني محدود قابل استفاده هستند.

وي همچنين به افرادي که ناچار به حضور در فضاي باز هستند مانند ماموران پليس راهنمايي و رانندگي اشاره کرد و افزود:

اين دسته از افراد نيز بايد از ماسک‌هاي فيلتردار معتبر استفاده کنند؛ اين ماسک‌ها را نيز حتما از داروخانه‌ها تهيه کنند و به صورتي صحيح روي صورت‌ قرار دهند؛ به طوري که سطح بيني و دهان را به طور کامل بپوشاند. ماسک‌هاي کاغذي نيز در اين زمينه اصلا کارايي ندارند. ذکر اين نکته نيز لازم است که تنفس با ماسک سخت‌تر مي‌شود و فرد نيازمند تنفس‌هاي عميق‌تر خواهد بود و بر همين اساس توصيه اصلي به شهروندان آن است در شرايط اين چنيني آلودگي هوا، مواجهه خود با آلاينده‌ها و فضاي باز را کمتر کنند.

شاهسوني به ورزشکاران نيز توصيه کرد:

افرادي که فعاليت ورزشي روزانه دارند، در شرايط اين چنيني شاخص آلاينده‌هاي هوا، لازم است که فعاليت ورزشي را به منزل محدود کنند و در فضاي آزاد اين کار را انجام ندهند؛ چراکه فعاليت ورزشي، ميزان تنفس را افزايش مي‌دهد.

وي همچنين در پاسخ به سوال ما درباره ميزان اثربخشي تعطيلي مقطعي مدارس و مهدهاي کودک در کاهش تبعات آلودگي هوا در اين گروه‌هاي سني، گفت:

در اين زمينه توقع‌مان آن است که اگر تعطيلي اعلام مي‌شود، والدين فرزندان‌شان را روانه پارک‌ها و ساير فضاهاي آزاد نکنند؛ چراکه آلودگي هوا دو راه حل کلي دارد؛ يا بايد غلظت آلودگي را کاهش دهيم يا مواجهه افراد باآلودگي کم شود. اکنون شرايط طوري است که آلودگي پايدار بوده و ادامه دارد. بر اين اساس اين تعطيلات به جهت آن است که مواجهه کودکان با آلودگي به عنوان گروه سني که بيشتر در معرض خطر هستند، کمتر شود و توقع داريم آنها در منازل بمانند.
همانطور که معاون بهداشت وزارت بهداشت به استانداري اعلام کرد، با توجه به تبعات آلودگي هوا بر روي سلامت، حداقل انتظار داشتيم ساعت کاري ادارات نيز 2 ساعت کاهش يابد؛ دليلش هم اين است که مواجهه مردم با آلاينده‌هاي هوايي کمتر شود و به اين ترتيب تبعات آن هم کمتر خواهد بود. در هر حال در کميته اضطرار آلودگي هوا، نظر نهايي را بايد استاندار اعلام کند.
در شرايطي که غلظت آلودگي هوا تا اين حد بالا رفته، تقاضا داريم مردم تا حد امکان از وسايل نقليه شخصي استفاده نکنند؛ چراکه سلامت خود و سايرين را در معرض خطر قرار مي‌دهند.

وي درباره اثرات کوتاه مدت و بلند مدت آلودگي هوا بر سلامت نيز به ايسنا گفت:

سرفه، سوزش چشم، فشار خون، افزايش موارد سکته‌هاي قلبي و مغزي در صورت مواجهه مبتلايان به بيماري‌هاي زمينه‌اي نظير بيماران قلبي و تنفسي از جمله عوارض کوتاه مدت آلودگي هواست. همچنين آلودگي هوا در طولاني مدت، افزايش خطر مرگ و همچنين افزايش سرطان ريه را به دنبال دارد. موسسه بار بيماري‌هاي سازمان بهداشت جهاني مي‌گويد که از هر 10 مرگ در دنيا، يک مورد به علت مواجهه طولاني مدت با آلودگي هواست.
همچنين سازمان بهداشت جهاني اعلام کرده که آلودگي هوا (مواجهه طولاني مدت با آن)، سرطان‌زاي قطعي است. آلودگي هوا در طولاني مدت باعث افزايش ابتلا به بيماري‌هاي ريوي و COPD مي‌شود و بار زيادي را نيز بر دوش دولت و وزارت بهداشت قرار مي‌دهد.


منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/90642/هشدارهاي وزارت بهداشت در پي تشديد شرايط آلودگي هوا
بستن   چاپ