آلزايمر و غذاهاي خطرناک که باعث آلزايمر مي شوند
سه شنبه 17 بهمن 1396 - 7:47:25 PM
چه خبر - خوراکي هايي که احتمال ابتلا به آلزايمر را افزايش مي دهند

دانشمندان علوم اعصاب خطرناک ترين مواد غذايي که استعداد ابتلا به آلزايمر و زوال شناختي هستند را معرفي کرده اند:

آلزايمر و غذاهاي خطرناک: نوشيدني‌هاي شيرين

سيستم تنظيم کننده مغز نمي ‌تواند از عهده کالري‌ هاي موجود در نوشيدني هاي شيرين برآيد. شواهد نشان مي‌ دهد که نوشيدني‌ هاي شيرين گرسنگي را همانند غذاهاي جامد کاهش نمي‌ دهد. به همين خاطر مقدار بيشتري از اين نوشيدني ‌ها مصرف مي‌ شود. از آنجايي که بيشتر افراد از سيگنال‌ هاي گرسنگي و سيري خود به عنوان راهنماي خوردن استفاده مي‌ کنند، به سيستمي که بتواند به درستي کار کند نياز خواهند داشت. براي کمک به انجام اين کار، مي ‌توان غذاهاي کامل مصرف کرد، تمرينات ورزشي انجام داد و از خوردن موادي همچون نوشابه صرف نظر کرد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بهترين و بدترين نوشيدني ها براي سلامت بدن

آلزايمر و غذاهاي خطرناک : غذاهاي فراوري شده

سطوح بالاي چربي و کلسترول موجود در اين غذاها در ديواره هاي شريان تامين خون به مغز رسوب ميکند. عدم خون رساني کافي در نهايت باعث سکته مغزي مي شود. علاوه بر اين؛ مصرف اين نوع غذاها باعث ترويج چاقي و التهاب در بدن مي شوند که اين دو عامل خود، ريسک فاکتورهاي ابتلا به مشکلات شناختي هستند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : غذاهاي فرآوري شده خوب هستند يا بد

آلزايمر و غذاهاي خطرناک : شيرين کننده هاي مصنوعي

محققان آمريکايي اين نکته را به وضوح ثابت کرده اند که استفاده از شيرين کننده هاي مصنوعي خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش مي دهند. اين نکته را بايد بدانيد که اگر مبتلا به ديابت نوع 2 باشيد، خطر ابتلا به بيماري آلزايمر در شما 4 برابر نسبت به سايريني که ديابت ندارند، بيشتر مي شود. ديابت باعث کاهش حساسيت به انسولين، افزايش قند خون، و خطر انحطاط مغزي خواهد شد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : شيرين کننده هاي مصنوعي واقعا سرطان زا هستند؟

آلزايمر و غذاهاي خطرناک : ماهي هاي حاوي جيوه

خطرناک ترين مواد غذايي که احتمال ابتلا به آلزايمر را افزايش مي دهند

شايد کمي متناقض به نظر بيايد. چون هميشه گفته ايم که ماهي ها به دليل دارا بودن امگا 3 ها براي مغز مفيد هستند. اما ماهي هاي چرب مانند ماهي آزاد و تن حاوي فلزات سنگين به خصوص جيوه اقيانوس ها نيز هستند. همه فلزات سنگين کمابيش در افزايش خطر ابتلا به آلزايمر نقش دارند و باعث کاهش قدرت درک مي شوند. بهتر است ماهي هايي مانند ماهي ساردين و ماهي خال مخالي که حاوي جيوه کمتري هستند را انتخاب کنيد. ماهي هاي پرورشي کنترل شده نيز انتخاب هاي مناسبي هستند چون جيوه موجود در آن ها کمتر از جيوه ماهي هاي پرورش يافته در درياهاي آلوده است. با اين حال هيچ وقت از خوردن ماهي غافل نباشيد. لازم است که هر هفته دو مرتبه ماهي ميل کنيد چون فوايد آن بيش از مضراتش است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ميزان مصرف ماهي هاي مختلف با توجه به جيوه موجود در گوشت آنها

آلزايمر و غذاهاي خطرناک : چربي هاي ترانس

اسيدهاي چرب ترانس در غشاهاي سلول هاي عصبي وارد شده و باعث سفتي و کاهش واکنش هاي اين سلول ها مي شوند. اين مساله نيز روي آمادگي نورون ها يا همان سلول هاي عصبي تاثير منفي مي گذارد. کاهش واکنش هاي اين سلول ها باعث کاهش قدرت به خاطر سپاري و افزايش خطر افسردگي و غيره مي شود. بهتر است مواد غذايي سرشار از امگا 3 ها مانند ماهي ها، روغن هاي گياهي، آجيل ها، بذر کتان و غيره را به رژيم تان اضافه کنيد و تا حد امکان از مصرف مواد غذايي حاوي چربي هاي اشباع شده و اسيدهاي چرب ترانس موجود در مواد غذايي فراوري شده و صنعتي بپرهيزيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چربي هاي ترانس را مي شناسيد؟

آلزايمر و غذاهاي خطرناک : غذاهاي منجمد

مصرف مواد غذايي يخ زده به طور منظم، مي تواند خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش دهد و همچنين به زوال عقل که ناشي از تخريب سلول هاي مغزي در طول زمان است منتهي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 10 علامت شروع آلزايمر

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : پيشگيري از آلزايمر با سه دستور

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : پيشگيري از آلزايمر با معجزه رژيم ذهن و انگور!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : يافته هاي جديد درباره آلزايمر و روش هاي پيشگيري از آلزايمر


منبع: iec.behdasht.gov.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/90593/آلزايمر و غذاهاي خطرناک که باعث آلزايمر مي شوند
بستن   چاپ