درمان عرق کف دست و پا با بوتاکس!
10 آبان 1394 - 11:15:00 ق.ظ
علل و درمان بيماري هيپرهيدروزيس يا عرق کردن کف دست

دکتر حسن راوري، فوق تخصص جراحي عروق درباره تعريق زياد کف دست ها مي گويد:تعريق کف دست به علل مختلف بروز مي‌کند. گاهي اين عارضه به حدي شديد است که فعاليت عادي فرد را مختل کرده و در افرادي که با وسايل برقي سر و کار دارند، خطرآفرين نيز مي‌باشد.اگر علل پاتولوژيک مانند اختلال هورموني و پرکاري تيروئيد وجود نداشته باشد، نوع ارثي تعريق کف دست مطرح مي‌شود.


نوع ارثي تعريق کف دست از کودکي شروع شده، در دوران بلوغ شدت يافته و در جواني با استرس‌هاي اين دوران به اوج خود مي‌رسد. اين بيماري در برخي مواقع به قدري شدت مي‌يابد که هنگام استرس، قطرات عرق از دست مي‌چکد يا کاغذ زير دست بيمار به طورکامل خيس مي‌شود.شما اول بايد استرس خود را درمان کنيد تا بتوانيد عرق دستتان را درمان کنيد .استرس خود عامل همه ي بيماري ها است.موارد خفيف بيماري تعريق کف دست با داروهاي موضعي و خوراکي قابل کنترل است، اما موارد شديد به درمان‌هاي دارويي پاسخ نمي‌دهد و بايد جراحي شود.


دکتر محمد رضواني متخصص پوست و مو هم معتقد است:تعريق زياد کف دست يا پا و يا زير بغل که در اصطلاح علمي به آن هيپرهيدروزيسمي‌گويند، يک بيماري موضعي است که برخي آن را با بيماري تيروئيد اشتباه مي‌گيرند، در صورتي که در اين بيماري، تنها يک ناحيه خاص از بدن دچار تعريق زياد مي‌شود، ولي در بيماري تيروئيد بدن دچار تعريق عمومي مي‌شود.


‌براي درمان اين بيماري معمولا داروهاي خوراکي به دليل عوارضي که بر ديگر اعضاي بدن دارد تجويز نمي‌شوند، مثل کاهش ترشح بزاق که سبب خشکي دهان فرد مي‌شود و نيز کاهش تحرکات روده‌اي که منجر به يبوست مي‌شود و يا فشار به داخل چشم که منجر به آب سياه يا گلوکوم مي‌شود.

براي درمان تعريق زياد کف دست و پا يا ناحيه زير بغل داروهاي موضعي که حاوي آلومينيوم کلرايد است، تجويز مي‌گردد که فرد بايستي اين داروها را شبانه به کف دست‌هاي خود بمالد و در درمان اوليه از غلظت پايين شروع مي‌کنيم و در صورت جواب ندادن، داروهاي با غلظت بالاتر تجويز مي‌شود.


در صورت عدم بهبودي بيمار پله دوم درمان، روش Iontophoresis است که شامل عبور جريان برق از پوست است و آن را به غدد عرق کف دست و يا پا انتقال مي‌دهيم. بيمار در ابتدا بايد جلسات بيشتري براي درمان مراجعه کند و با بهبود وي، تعداد جلسات درمان هم کاهش پيدا مي‌کند.‌


در صورتي که بيمار با روش‌هاي قبل بهبود نيابد، پله سوم براي درمان وي، تزريق آمپول بوتاکس به کف دست وي است که به مدت شش ماه تعريق کف دست بيمار کاهش پيدا مي‌کند. اما از عيوب اين روش اين است که هم پرهزينه است و هم سبب کاهش قدرت عضلاني در ناحيه دست بيمار مي‌شود، چرا که اين آمپول‌ها خاصيت فلج کنندگي دارند.


درمان تعريق زياد کف دست ها

متاسفانه درمان هاي موجود در اين زمينه، چندان مورد رضايت متخصصان پوست و مو نيست.در گذشته از روش هاي سنتي مانند ترکيبات گياه حنا، سدر يا اسطوخودوس استفاده مي شد.امروزه اساس درمان اين افراد بسته به دلايل آن متفاوت است.مشاوره روان درماني و رفع تعارض هاي دروني، براي رفع اضطراب و تعريق اين قبيل افراد موثر است.


در موارد مربوط به عوامل ارثي از روش هايي مانند ترکيبات آلومينيوم (کلرور آلومينيوم) و ترکيبات عنصر زيرکونيوم که به صورت فرآورده هاي محلول، لوسيون، پماد و کرم در بازار وجود دارد، استفاده مي شود. اين فرآورده ها به صورت موضعي استفاده مي شود.بعضي از اين فرآورده ها بايد زير نظر پزشک متخصص پوست استفاده شود و بعضي ديگر به صورت آماده در بازار به فروش مي رسد.

اساس اين درمان ها، کنترل تعريق است و تاثيري در درمان ريشه اي آن ندارد.روش هاي درماني ديگري نيز وجود دارد، مانند استفاده از داروهايي که به داروهاي آنتي کولينرژيک معروف هستند. عوارضي که اين داروها ايجاد مي کنند براي افراد آزاردهنده اند، به همين دليل استقبال چنداني از اين روش ها نمي شود.


درمان عرق کردن کف دست با سم بوتاکس

بوتاکس که در واقع دارويي گرفته شده از سم نوع خاصي ميکروب است، به صورت موضعي تزريق مي شود.کاربرد اصلي اين دارو در درمان هاي چين و چروک صورت است، اما براي کنترل تعريق کف دست و پا نيز استفاده مي شود.اين دارو بايد به وسيله متخصصان پوست و جراحان پلاستيک تجويز شود.در صورت انجام صحيح اين روش توسط پزشک متخصص، فرد تا مدت ها از تعريق بيش از اندازه کف دست و پا رها مي شود.



جراحي، آخرين راه حل در موارد حاد

از روش هاي جراحي در موارد بسيار شديد استفاده مي شود. در اين روش اعصابي که مسئول تحريک غدد عرق است، قطع مي شود. البته از اين روش ها به دليل مشکلاتي که در پي دارد، کمتر استفاده مي شود.





منبع:tebyan.net



http://www.CheKhabar.ir/News/9058/درمان عرق کف دست و پا با بوتاکس!
بستن   چاپ