وقتي عاشق مي شويد چه اتفاقي در مغز و بدن شما مي افتد؟
يکشنبه 15 بهمن 1396 - 3:47:35 AM
چه خبر - تاثير عاشق شدن بر مغز و بدن چيست؟

اين چشم ها يا نگاه شما نيست که باعث مي شود عاشق کسي شويد، بلکهعشق مربوط به مواد شيميايي موجود در مغز و غدد شما مي شود. ترشح هورمون ها و انتقال دهنده هاي عصبي باعث ايجاد رضايت شده و ارتباط را در سه مرحله تقويت مي کند که در ادامه به تمام اين سه مرحله مي پردازيم.

1. شور و اشتياقتستوسترون + استروژن

تستوسترون و استروژن، هورمون هايي هستند که توسط بيضه هاي مرد و تخمدان هاي زن و به مقدار کم در غدد آدرنال توليد مي شوند، حتي قبل از اينکه ذهن شما حقيقت را در مورد تمايل و آرزوي شما ثبت کند، ، سيگنال هاي عاشقانه خود را نشان مي دهند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : افزايش هورمون تستوسترون در مردان

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : عوارض تستوسترون پايين در مردان

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تستسترون و تمايلات جنسي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : استروژن، هورموني که باعث زيبايي زنان مي شود

2. جذب شدننوراپي نفرين Norepinephrine

 وقتي عاشق مي شويد چه اتفاقي در مغز و بدن شما مي افتد؟

به پاس غدد آدرنال به خاطر توليد هورمون نوراپي نفرين که باعث ايجاد ضربان قلب مي شود؛ اين هورمون با آدرنالين در ارتباط است که به افزايش گردش خون کمک مي کند و افزايش گردش خون نيز براي برانگيختگي ضروريست.

دوپامين Dopamine

زماني که شما فرد جنس مخالف خود را مي بينيد و سعي در برقراري ارتباط داريد، بدن دوپامين را توليد مي کند که اين انتقال دهنده عصبي باعث افزايش ميل و رضايت جنسي مي شود. به علاوه دوپامين باعث وابستگي نيز مي شود، حسي که باعث مي شود دوباره به سمت فرد مورد نظر برگرديد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هورمون شناسي عشق را بخوانيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هورمون هايي که شما را عاشق و فارغ مي کنند !

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم غذايي دوپامين چيست و چگونه کار مي کند

سروتونين Serotonin

محققان معتقدند زوج هاي جوان که تازه با يکديگر ارتباط برقرار کرده اند، ميزان کمتري از انتقال دهنده عصبي سروتونين را دارند. سروتونين به مقدار قابل توجهي در روده توليد مي شود. احتمالا ترشح کمتر اين انتقال دهنده عصبي باعث تمرکز شما بر روي فرد مورد نظر مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سروتونين چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نقش سروتونين در پرخاشگري

3. وابستگي و اتصالاکسي توسين Oxytocin

مغز اين هورمون همدلي يا هورمون عشق را بعد از ارگاسم توليد مي کند.تماس پوست با پوست نيز توليد هورمون اکسي توسين را تشديد مي کند و به اين ترتيب باعث وابستگي بيشتر مي شود.
نکته: مدت زمان لازم براي توليد هورمون اکسي توسين در زمان در آغوش گرفتن يک فرد 20 ثانيه است.

وازوپرسين Vasopressin

اين هورمون باعث ايجاد تمايل به برقراري ارتباط تنها با يک نفر مي شود.اين هورمون در ترکيب اکسي توسين و پرولاکتين* Prolactin باعث بروز خستگي بعد از رابطه جنسي در مردان مي شود.

* پرولاکتين Prolactin : هورموني است که از هيپوفيز(غده اي در مغز) ترشح مي شود. هورمون پرولاکتين در طي دوران حاملگي و شيردهي افزايش مي يابد. پرولاکتين به طور طبيعي در مقادير کم در مردان و در زنان غير باردار وجود دارد. نقش اصلي پرولاکتين، در روند شيردهي (توليد شير پستان) است.ميزان پرولاکتين معمولا در طول بارداري و درست پس از زايمان بالا است.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/90358/وقتي عاشق مي شويد چه اتفاقي در مغز و بدن شما مي افتد؟
بستن   چاپ