حکم تبرئه سعيد طوسي، يک ضربه و لطمه به اعتبار قوه قضاييه بود
پنجشنبه 12 بهمن 1396 - 11:49:55 AM
چه خبر - واکنش پروانه سلحشوري، عضو کميسيون فرهنگي به حکم تبرئه سعيد طوسي

سعيد طوسي از اتهام آزار و اذيت جنسي نوجوانان «تبرئه» شد تا بار ديگر نبود نقص قانون و نبود قانون حمايت از حقوق کودکان شديدا مورد توجه قرار بگيرد. بيش از 5 سال است که لايحه حمايت از حقوق کودکان در مجلس قرار دارد و به قول نمايندگان همچنان در حال «بررسي» است. لايحه حمايت از حقوق کودکان، که لايحه‌اي نسبتا جامع و کامل است، سعي دارد تا حقوق کودکان را در همه ابعاد تحت پوشش قرار دهد.
به گفته بسياري از کارشناسان لزوم چنين قانوني در جامعه کنوني ما واقعا نياز است و جاي سوال دارد که چرا تاکنون چرا چنين لايحه مهمي همچنان در صف انتظار مجلس براي تصويب قرار دارد. آيا قانون حمايت اهميتي ندارد يا کودکان و نوجوانان ما!
بعد از رسانه‌اي شدن پرونده سعيد طوسي، مربي صوت و لحن قرآن که به دانش‎آموزان خود تعرض جنسي کرده بود، بسياري از حقوق‌دانان و صاحب نظران اين حوزه اعلام کردند که اگر قانون حمايت از حقوق کودکان مصوب شده بود، سعيد طوسي هيچ‌گاه تبرئه نمي‌شد و قطعا به سزاي اعمالش مي‌رسيد. اما نبود قانون مدون و صريح در اين زمينه، باعث شده تا طوسي و امثال سعيد طوسي‌ها به راحتي دست به چنين جرائمي بزنند و از هيچ دادگاه و قانوني هم ترسي نداشته باشند.

پروانه سلحشوري، نماينده مردم تهران و عضو کميسيون فرهنگي با اشاره به آخرين وضعيت لايحه حقوق کودکان در مجلس شوراي اسلامي، گفت:

من و ساير همکارانم همچنان پيگير اين موضوع هستيم. متاسفانه اکنون به دليل بررسي لايحه برنامه و بودجه سال 97، پرداختن به آن امکان پذير نيست. اما ‌مي‌دانم که در کميسيون‌هاي مربوطه و تخصصي، اين موضوع در حال بررسي است و از آنجايي که موارد آن زياد است، اميدواريم سريعتر اين بررسي‌ها در کميسيون‌هاي مربوطه پايان يابد و براي راي‌گيري و بررسي بيشتر وارد صحن شود.

سلحشوري با تاکيد بر اينکه وجود چنين قانوني در جامعه به شدت ضروري است، تصريح کرد:

اين لايحه موارد بيشتري را تحت پوشش خود دارد و به طور کلي جامعيت بيشتري هم دارد. اين لايحه از منظر اينکه ابعاد حقوقي و اجتماعي دارد، فوريت بيشتري دارد و مسئله بسيار مهمي است که اميدوارم با همکاري نمايندگان، اين طرح هرچه سريعتر به تصويب برسد.

نماينده مردم تهران با اشاره به پرونده سعيد طوسي و نبود يک قانون مدون و صريح در اين خصوص، گفت:

در پرونده سعيدطوسي، مربي صوت و لحن قرآن که کودکان را مورد آزار و اذيت جنسي قرار داده بود، موضوعي که مطرح شد، اين بود که ما در اين خصوص قانون مشخصي نداريم و براساس قانون فعلي، مي‌توان اين متهم را از کاري که انجام داده است، تبرئه کرد. خود طوسي به کاري که انجام داده است صراحتا اقرار کرده است، من واقعا نمي‌دانم چگونه فردي که به کار خود اقرار کرده است را تبرئه مي‌کنند.
بسياري از کارشناسان و حقوق‌دانان بي‎طرف، بر اين عقيده هستند که در خصوص پرونده سعيد طوسي، «نقص قانون» کاملا نمايان است و در همين لايحه جديد که اکنون در دست بررسي مجلس است، اين موارد نيز گنجانده شده است. اين طرح 5 سال است که به مجلس آمده اما براي تصويب آن مدام امروز و فردا مي‌شود، من واقعا نمي‌دانم چه کاري مهم تر از تصويب لايحه حمايت از حقوق کودکان وجود دارد.
جرم انگاري يک طرف داستان است و آگاهي اجتماعي، طرف ديگر ماجرا. اگر در کشورهاي توسعه يافته اين قبيل موضوعات را ببينيد، متوجه مي‌شويد که قربانيان اين موضوعات و اتفاقاتي که برايشان رخ داده است را اعلام مي‌کنند و متهمان نيز با شديدترين مجازات‌ها مواجه مي‌شوند. مسئله مهمي که ما در جامعه با آن مواجه هستيم، «قربانيان» اين اتفاقات هستند. در کشور ما بازگو کردن آزار و اذيت‌هاي جنسي از سوي قربانيان داراي يک قبح است که فرد قرباني اين بار سنگين و آزار دهنده را تا آخر عمر به همراه خود داردو به کسي هم نمي‌گويد. اگر قربانيان چنين فجايعي، مانند قربانيان سعيد طوسي، چنين شجاعت و جسارتي را پيدا کرده و آن را بازگو کنند، مي‌توانند صداي افرادي که در گذشته و آينده ممکن است قرباني شوند، باشند.

عضوکميسيون فرهنگي با اشاره به مجازات 170 سال زندان مربي ژيمناستيکي که در آمريکا به نوجوانان تعرض کرده بود، خاطرنشان کرد:

در آمريکا و برخي کشورهاي ديگر هم، زنان و افرادي که قرباني خشونت جنسي قرار گرفته بودند هم آمدند و اين موضوع را اعلام کردند. خود قربانيان براي حمايت شدن از سوي قانون، کمپين‌هايي را تشکيل دادند تا صدايشان شنيده شود. زماني که افراد متجاوز، در جامعه رسوا شوند، درس عبرتي براي سايرين مي‌شود که دست به اين قبيل کارها نزنند. اما زماني که فضا براي ارتکاب چنين جرم‌هايي باز باشد، سعي مي‌کنند در هر شرايطي که مي‌توانند دست به اين قبيل کارها بزنند.
در اين اتفاقات بايد ابعاد اجتماعي و ابعاد حقوقي آن را، مورد توجه قرار داد. زماني که قربانيان بتوانند به صورت صريح اين اتفاقات را بازگو کنند و زماني که قانون به حمايت از آن‌ها بپردازد، قطعا اين قبيل جرائم به شدت کاهش پيدا خواهد کرد. زماني که ما در اين خصوص يک قانون محکم و صريح داشته باشيم ديگر کسي نمي‌تواند چنين اقدامات خلاف عرف و اخلاقي را انجام دهد. قانون صريح مي‌تواند حتي در قبال افرادي که نفوذ و قدرت دارند هم بازدارندگي داشته باشد. البته من معتقدم که حکم تبرئه سعيد طوسي، يک ضربه و لطمه به جايگاه و اعتبار قوه قضاييه بود، زيرا زماني که يک فرد خودش صراحتا به عملي که انجام داده است، اعتراف مي‌کند، تبرئه او سوالات زيادي را در اذهان عمومي جامعه ايجاد مي‌کند، که اميدواريم با تصويب قانون حمايت از حقوق کودکان، ديگر شاهد چنين اتفاقات تلخي نباشيم.


منبع:رويداد 24

http://www.CheKhabar.ir/News/90200/حکم تبرئه سعيد طوسي، يک ضربه و لطمه به اعتبار قوه قضاييه بود
بستن   چاپ