با ديدن اين 5 نشانه بايد گوشي موبايل خود را عوض کنيد
سه شنبه 10 بهمن 1396 - 9:48:09 AM
چه خبر - اگر اين نشانه ها را ديديد گوشي تان را عوض کنيد!

روند ورود گوشي‌هاي هوشمند پر زرق‌وبرق به بازار در اين روزها چنان سرعتي گرفته است که برخي‌ها بعد از يک يا دو هفته بعد از خريد يک گوشي، وسوسه عوض کردن آن به سراغشان مي‎‌آيد. اين روند عرضه گوشي‌هاي هوشمند به بازار تعلق‌خاطر مشتريان به گوشي‌هايشان را تحت تاثير قرار داده است.

اما جالب است بدانيد که اکثر کاربران قبل از ارتقاي گوشي خود تا حدود دو سال از آن استفاده مي‌کنند. مطالعات جديد نشان داده است که يک کاربر معمولي بعد از 22.7 ماه تصميم به ارتقاي گوشي هوشمند خود مي‌گيرد. اما واقعا بايد چگونه بفهميم که زمان ارتقاي گوشي‌مان فرا رسيده است و بايد آن را با نمونه جديدتر تعويض کنيم؟ در اين مقاله به شما خواهيم گفت.

گوشي شما آخرين نسخه از سيستم‌عامل را اجرا نمي‌کند
گوشي‌هاي اندرويدي معمولا تا دو سال پس از عرضه، آپديت‌هاي نرم‌افزاري خود را دريافت مي‌کنند. بنابراين وقتي‌که شما يک گوشي گلکسي سامسونگ خريداري مي‌کنيد، انتظار داريد که دو نسخه بعدي اندرويد را روي دستگاه خود داشته باشيد. البته بايد بدانيد که اکثر شرکت‌هاي سازنده گوشي‌هاي هوشمند، گوشي‌هاي پرچم‌دار را در اولويت قرار مي‌دهند و گوشي‌هاي اقتصادي و ميان رده همين سطح از پشتيباني را دريافت نمي‌کنند. البته قضيه اپل متفاوت است. درحالي‌که گوشي‌هاي اندرويدي چرخه دو ساله پشتيباني دارند، چرخه پشتيباني محصولات اپل طولاني‌تر است و حتي تا سه الي پنج سال نيز مي‌رسد.
اما آيا اجرا کردن آخرين نسخه نرم‌افزاري روي گوشي مهم است؟ براي برخي‌ها بله و براي برخي‌ها خير. البته تمامي نقش‌هاي اصلي و هسته‌اي که شما از گوشي‌تان انتظار داريد تحت تاثير اين هستند که شما از نسخه نوقا اندرويد استفاده مي‌کنيد يا کيت‌کت. يکي از مواردي که در اينجا باعث ايجاد تمايز مي‌شود، بحث امنيتي است.
نسخه‌هاي جديدتر اندرويد که به بازار عرضه مي‌شوند معمولا آسيب‌پذيري‌هاي امنيتي پيشين را رفع کرده‌اند و هکرها ديگر نمي‌توانند از اين آسيب‌پذيري‌ها براي هک کردن گوشي‌هاي کاربران استفاده کنند. يک نرم‌افزار بروز از سو استفاده از اين آسيب‌پذيري‌ها جلوگيري مي‌کند.
اما چگونه بدانيم که گوشي هوشمند ما در ليست پشتيباني نرم‌افزاري شرکت سازنده قرار دارد؟ ساده است. شرکت‌ها معمولا در وب‌سايت‌ خود ليست دستگاه‌هايي که قادر به دريافت نسخه‌هاي جديد سيستم‌عامل‌ها هستند را قرار مي‌دهند. رسيدن به پايان خط پشتيباني نرم‌افزاري از دستگاه معمولا دليل خوبي براي ارتقاي آن به نسخه جديد است.

عملکرد دستگاه کاهش يافته است
وقتي‌که تازه يک گوشي هوشمند را خريداري مي‌کنيد، اين دستگاه معمولا در روزها و هفته‌هاي اوليه از سرعت بالايي در اجراي فرامين، بازي‌ها و اپليکيشن‌ها برخوردار است. اما در طول زمان، سرعت اين گوشي به‌تدريج کاهش مي‌يابد و معمولا بازي‌ها را با افت فريم نمايش مي‌دهد. بعد از يک سال، شاهد لگ‌هايي در اجراي روابط کاربري خواهيد بود و مي‌بينيد که اجراي دستورات توسط گوشي معمولا کمي بيش از گذشته طول مي‌کشد. اما اين اتفاق چرا رخ مي‌دهد؟
کاهش عملکرد يک موضوع داغ موردبحث در دنياي اندرويد است. بسياري بر اين عقيده‌اند که کاهش عملکرد دستگاه از خطاي کاربر در اجرا و نصب نرم‌افزارها ناشي مي‌شود. برخي ديگر نيز بر اين نظريه اصرار مي‌ورزند که کاهش سرعت دستگاه‌هاي اندرويدي به دليل طبيعت فايل منيجر اين دستگاه‌ها که در طول زمان فايل‌هاي سيستمي بسيار زيادي را توليد و آن‌ها را در دستگاه پراکنده مي‌کند.
حقيقت اين است که حجم اپليکيشن‌ها در حال زياد شدن است و آن‌ها روز به روز پيچيده‌تر مي‌شود و منابع بيشتري را طلب مي‌کنند. دستگاه شما ممکن است آخرين نسخه از يک اپليکيشن را بدون لگ اجرا کند، اما وقتي براي اين اپليکيشن آپديت جديد ارائه مي‌شود و شما آن را به جديدترين نسخه به‌روزرساني مي‌کنيد، مي‌بينيد که از عملکرد بدون لگ گذشته خبري نيست و نسخه جديد با تاخيرهايي در اجرا همراه است. بنابراين هرچند که شما ممکن است بتوانيد بازي مانند آسفالت 8 را روي يک پرچم‌دار سال 2015 اجرا کنيد، اما اين به آن معنا نيست که اين بازي روي چنين دستگاهي که متعلق به 2 سال پيش است، عملکرد خوبي خواهد داشت.
اگر چند سال از آخرين ارتقاي گوشي هوشمندتان مي‌گذرد و اين گوشي ديگر مانند گذشته عملکرد سريع و پايداري ندارد، شايد ايده خوبي باشد که به فکر خريد يک نسخه جديدتر باشيد.

عمر باتري ضعيف شده است
علاوه بر نمايشگر و کيفيت دوربين، عمر باتري نيز ازجمله مواردي است که در فروش يک گوشي هوشمند نقش بسزايي دارد. البته براي برخي‌ها عمر باتري مهم‌ترين فاکتوري است که در موقع خريد گوشي هوشمند مورد نظر قرار مي‌گيرد.
همان‌طور که گوشي‌هاي هوشمند قدرتمند‌تر مي‌شوند، ظرفيت باتري آن‌ها نيز در حال افزايش است. البته زماني که عمر باتري گوشي هوشمند شما کاهش مي‌يابد، ظرفيت کلي آن نيز به‌تدريج با کاهش مواجه مي‌شود. البته قضيه فقط در مورد باتري‌هاي گوشي‌هاي هوشمند نيست، اين کاهش عملکرد چيزي است که تمامي باتري‌هاي ليتيومي از خود نشان مي‌دهند.
از لحظه‌اي که شروع به استفاده از گوشي هوشمند جديد مي‌کنيد، با هر بار شارژ، باتري بخشي از ظرفيت خود را از دست مي‌دهد. بر اساس تحقيقات صورت گرفته، ظرفيت واقعي باتري شما بعد از 250 بار چرخه شارژ چيزي بين 84 و 73 درصد خواهد بود.
باتري ازجمله قابليت‌هايي است که به شما اجازه مي‌دهد از تمام ويژگي‌هاي گوشي هوشمند خود استفاده کنيد. بنابراين در يک گوشي با باتري جدانشدني و بعضا غيرقابل تعويض، وقتي‌که ظرفيت باتري کاهش مي‌يابد، احتمالا زمان آن فرا رسيده است که گوشي خود را به نسخه جديدتر ارتقا دهيد.

پيکسل‌هاي سوخته در نمايشگر ظاهر مي‌شود
ايجاد شدن پيکسل‌هاي سوخته و سوختگي در نمايشگر ازجمله موارد آزاردهنده در استفاده از يک گوشي هوشمند است. وقتي‌که اين اتفاق رخ مي‌دهد، فرقي نمي‌کند که در کجاي سيستم‌عامل قرار داريد و يا چه چيزي روي نمايشگر در حال نمايش است. سوختگي نمايشگر وقتي بيش‌ازحد موجب نگراني مي‌شود که دکمه ناوبري را نيز در بر بگيرد. به‌گونه‌اي که اين دکمه‌ها ديگر قابل‌تشخيص نباشند.
اگر مي‌خواهيد که نمايشگر گوشي خود را ازلحاظ سوختگي بررسي کنيد، مي‌توانيد يک تصوير کاملا يک رنگ (سفيد بهترين رنگ است) را به‌صورت فول اسکرين روي نمايشگر نمايش دهيد. سپس در نمايشگر به دنبال هر چيزي بگرديد که شبيه به يک واترمارک باشد. اگر چيزي پيدا کرديد، شک نکنيد که نمايشگر گوشي هوشمند شما سوختگي دارد. اگر دکمه‌هاي ناوبري گوشي شما به‌صورت نرم‌افزاري هستند، اين قسمت مستعدترين مکان براي ايجاد و مشاهده سوختگي است.
اگر گوشي‌تان از يک نمايشگر OLED بهره مي‌برد، سوختگي نمايشگر اساسا اجتناب‌ناپذير است. بسياري از سازندگان گوشي‌هاي هوشمند به دنبال راهي هستند تا بتوانند مانع از فرآيند سوختگي نمايشگر شوند و يا لااقل آن را کند کنند. براي مثال، کمپاني سامسونگ و ساير سازندگان گوشي‌هاي هوشمند تغييراتي را روي دکمه‌هاي نمايشگر و نمايشگرهاي always-on بوجود آورده‌اند که به‌صورت دوره‌اي و در فواصل معين بين پيکسل‌ها تغيير کنند. اين تغيير چنان کوچک است که فقط با نگاهي ريزبينانه مي‌توان آن را تشخيص داد. اما همين تغيير کوچک پيکسل‌ها اين اطمينان را مي‌دهد که دکمه‌هاي ناوبري هميشه يک يا چند پيکسل به‌خصوص را روشن نمي‌کنند.
نمايشگرهاي LCD خيلي مستعد سوختگي نيستند، اما براي کساني که گوشي‌هاي هوشمند آن‌ها به نمايشگرهاي OLED مجهز است، سوختگي نمايشگر مي‌تواند يک نگراني جدي باشد. بعد از دو سال استفاده از يک گوشي هوشمند با نمايشگر OLED، احتمالا شاهد سوختگي‌هايي در نمايشگر باشيد. اگر اين سوختگي‌ها تجربه شما از گوشي را تحت تاثير قرار دهند، احتمالا زمان آن فرا رسيده است که يک گوشي هوشمند جديد خريداري کنيد.

آسيب‌هاي فيزيکي که استفاده روزمره از گوشي را تحت تاثير قرار مي‌دهد
حتما براي شما نيز اتفاق افتاده است که گوشي هوشمند از دستتان به زمين مي‎‌افتد. اين افتادن‌ها مي‌تواند باعث ترک برداشتن نمايشگر شود و پنل پشتي را بشکند. به‌صورت معمول، شکسته شدن پنل پشتي خيلي نمي‌تواند استفاده از يک گوشي را تحت تاثير قرار دهد، اما يک نمايشگر ترک برداشته و بعضا شکسته شده مي‌تواند يک مشکل بزرگ باشد. حتي اگر لمس گوشي به‌درستي کار کند، اين ترک‌ها روي ديد کاربر تاثير مي‌گذارد و حتي احتمال بريده شدن انگشت نيز وجود دارد.
سقوط‌ها مي‌توانند روي بخش‌هاي ديگري از گوشي نيز تاثيرگذار باشند. اين احتمال وجود دارد که بعد از هر سقوط، اجزاي داخلي گوشي از جاي خود کنده شوند. دکمه‌ها و پورت‌ها نيز بعد از سقوط گوشي ممکن است عملکرد صحيح خود را از دست بدهند. سنسور دوربين نيز ممکن از جاي خود کنده شود و به همين دليل شما نتوانيد ويدئو و تصوير ضبط کنيد. پورت‌هاي USB نيز ممکن است به همين طريق از جاي خود کنده شوند و شارژ گوشي غيرممکن شود. (مگر اينکه گوشي شما از شارژ بي‌سيم پشتيباني کند)
سقوط گوشي مي‌تواند روي تجربه شما تاثير زيادي بگذارد، حتي اگر گوشي هنوز هم قابل‌استفاده باشد. علاوه بر مسئله سقوط از ارتفاع، گوشي‌هاي هوشمند به‌طورمعمول بعد از چند سال استفاده فرسوده مي‌شوند. وقتي‌که گوشي شما از ارتفاع سقوط مي‌کند و تجربه شما در استفاده از آن تحت تاثير قرار مي‌گيرد، احتمالا بايد خود را براي خريد يک گوشي جديد آماده کنيد. البته برخي کاربران نيز ترجيح مي‌دهند که با همان گوشي آسيب‌ديده روزگار بگذرانند، اما اين موضوع به اين بستگي دارد که ميزان خسارات وارده به دستگاه چقدر است.

نتيجه‌گيري
هرکدام از دلايل گفته‌شده در بالا مي‌تواند براي خريد يک گوشي جديد کافي باشد. اما اين‌ها تنها دلايلي نيستند که مي‌تواند براي خريد يک گوشي جديد شما را مجاب کنند و دلايل متنوع زيادي نيز وجود دارد که شخص ممکن است تصميم به خريد يک گوشي هوشمند جديد بگيرد. ممکن شما تا گوشي موردنظر خود را پيدا نکنيد، تصميم به ارتقاي گوشي فعلي خود نگيريد. ازآنجايي‌که بسياري از افراد گوشي‌هاي خود را به مدت 2 سال نگهداري مي‌کنند، ارتقاي گوشي به‌صورت اتفاقي انجام نمي‌شود، به‌خصوص زماني که مجبور باشيد قيمت خريد گوشي جديد را نيز مدنظر قرار دهيد. البته اين نکته نيز قابل ذکر است که بعد از چند سال استفاده مداوم از يک گوشي، تفاوت‌هايي که خريد يک گوشي جديد براي شما ايجاد مي‌کند بسيار قابل توجه است.


منبع: yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/90027/با ديدن اين 5 نشانه بايد گوشي موبايل خود را عوض کنيد
بستن   چاپ