حداقل 10 درصد ايراني‌‌ها به صورت تفنني ترياک‌ مصرف مي‌‌کنند!
يکشنبه 8 بهمن 1396 - 7:51:27 AM
چه خبر - معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در همايش مبارزه با سرطان
رضا ملک‌‌‌زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در همايش مبارزه با سرطان با اشاره به اينکه در حال حاضر در کشور، 63 *سمن مخصوص حمايت از بيماران سرطاني داريم، گفت:

در 20 سال گذشته، بيش از 10 هزار مقاله علمي در دنيا منتشر کرديم که بيشتر اين مقالات در مورد سرطان پستان و معده بوده است. فعاليت‌‌‌هاي پژوهشي رو به افزايش و تقريبا بيش از 2400 کار علمي در حوزه سرطان انجام شده است.

بيش از 12 ميليارد تومان در حوزه سرطان سرمايه‌گذاري کرده‌ايم

وي ادامه داد: مصرف قليان، ترياک، شرايط نامناسب بهداشت دهان و دندان و مصرف چاي داغ در ايران از ريسک فاکتورهايي هستند که موجب ابتلا به سرطان در کشور ما مي‌‌‌‌شوند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با بيان اينکه در سه سال گذشته، نزديک‌ به 50 پروژه با هزينه‌‌‌اي بيش از 12 ميليارد تومان در حوزه سرطان سرمايه‌گذاري کرده‌ايم، اظهار داشت: يکي از اقدامات مهم در حوزه سرطان، ثبت سرطان است. در سال 1930، در آمريکا تعداد ابتلا به سرطان معده مشابه امروز ما بوده است بنابراين با سونامي سرطان روبرو نيستيم.

سرطان معده در ايران در ميان آقايان شيوع بيشتري دارد/ 30 درصد سرطان‌‌هاي ايران، گوارشي است

ملک‌زاده با بيان اين اين که از طريق نظام ثبت سرطان مي‌‌‌توان ميزان و شيوع انواع سرطان‌‌‌ها در کشور را بررسي کرد، تصريح کرد: در حال حاضر در همه استان‌‌هاي کشور به جز سه استان، نظام ثبت سرطان داريم. شمارش سرطان‌‌ها از طريق نظام ثبت سرطان، مي‌‌تواند مقدمه‌اي براي اقدامات موثر پيشگيرانه در آينده براي سرطان باشد.
وي با اعلام اين که سرطان معده در ايران در ميان آقايان شيوع بيشتري دارد و در زنان کمتر است، خاطرنشان کرد: نزديک به 30 درصد سرطان‌‌هاي ايران، گوارشي است. در حال حاضر سرطان روده بزرگ افزايش داشته و با توجه به سالمند شدن‌ جامعه ايران در آينده، ميزان سرطان‌‌‌ها روبه افزايش خواهد رفت اما نمي‌‌‌توان گفت که با سونامي سرطان روبرو هستيم چراکه متوسط شيوع سرطان در کشورمان از متوسط شيوع آن در دنيا کمتر است.

تعداد بارداري بيشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان سينه کمتر است

معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با اشاره به اينکه سيگار، ترياک و الکل بعد از عفونت‌‌‌‌ها و رژيم غذايي نامناسب و نيز در برخي موارد اختلالات هورموني در زنان، باعث ابتلا به انواع سرطان‌‌‌‌ها مي‌‌شود، ابراز داشت: چاقي باعث سرطان معده، مري، سينه، رحم، کليه و روده مي‌‌شود و يکي از قوي‌‌ترين ريسک فاکتورها بري سرطان مري، چاي داغ است و استرس هم مي‌‌تواند در بروز سرطان موثر باشد. هر چه تعداد بارداري و تولد در مادران بيشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان سينه کمتر است.
ملک‌زاده افزود: ترياک، دو برابر سرطان‌زاتر از تنباکو است‌ و حداقل 10 درصد ايراني‌‌ها به صورت تفنني ترياک‌ مصرف مي‌‌کنند. در برخي موارد اگر سلول‌هاي بنيادي زياد تقسيم شوند باعث ابتلا به سرطان‌ مي‌شوند.

مي‌‌توان از 50 درصد سرطان‌‌ها جلوگيري کرد

وي با اشاره به اينکه 25 درصد ايراني‌‌ها چاق هستند، بيان کرد: استعمال سيگار، ترياک و مشتقات آن، استفاده از آب غير بهداشتي و غير لوله‌‌‌کشي، بهداشت پايين دهان، چاقي و عدم تحرک، فقر اقتصادي، آلودگي هواي داخل خانه و شهرها، نوشيدن چاي داغ يا نوشيدني‌‌هاي داغ، مصرف زياد‌گوشت قرمز کبابي و غذاهاي کبابي سرخ شده و ‌شور از عوامل خطر سرطان مري و‌ معده در ايران هستند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با بيان اينکه افزايش اميد به زندگي، کنترل عفونت‌‌‌ها و بيماري‌‌هاي واگير، کاهش مرگ و ‌مير نوزاد و کودک، سالمندي ‌جامعه، تغيير در سبک زندگي و ‌تشخيص بهتر بيماري‌‌ها از علل افزايش آمار سرطان در ايران است، يادآور شد: مي‌‌توان از 50 درصد سرطان‌‌ها جلوگيري کرد و آن را درمان کرد.

آسپرين از بروز سرطان ‌جلوگيري مي‌‌کند

ملک‌زاده با اشاره به اينکه 30 درصد از کل هزينه‌‌هايي که براي درمان سرطان مصرف مي‌شوند براي تامين داروهاست، عنوان کرد: مولتي ويتامين از سرطان جلوگيري نمي‌‌کند. برخي داروها مثل آسپرين از بروز سرطان ‌جلوگيري مي‌‌کند بنابراين توصيه مي‌شود مردان از سن 50 سالگي و زنان در بالاي 55 سالگي از آسپرين ‌جهت پيشگيري از سرطان استفاده کنند.

*سَمَن:سازمان هاي مردم نهاد يا اِن‌جي‌اُ NGO


منبع:ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/89833/حداقل 10 درصد ايراني‌‌ها به صورت تفنني ترياک‌ مصرف مي‌‌کنند!
بستن   چاپ