راهکاري براي پرکردن سابقه بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعي
شنبه 7 بهمن 1396 - 11:52:01 AM
چه خبر - شرايط تکميل سوابق بيمه‌شدگان تأمين اجتماعيبهروز کريمي، مديرکل نامنويسي و حسابهاي انفرادي سازمان تأمين اجتماعي درباره احتساب سوابق بيمه‌شدگان اين سازمان در دوره‌هاي مابين بيمه‌پردازي گفت:

اين افراد اگر براي کارفرمايي کار کرده باشند و حق بيمه آنها پرداخت نشده باشد؛ راهکارهايي براي پرکردن سابقه آنها پيش بيني شده است. اين افراد مي توانند به شعب سازمان تأمين اجتماعي مراجعه کنند و مدارک و مستنداتي که حاکي از اشتغال و دريافت دستمزد است را به شعبه ارائه دهند و فرم ادعاي سابقه را تکميل کنند.
در شعبه تأمين اجتماعي بر اساس مدارکي که ارائه مي شود کميته‌اي تشکيل شده و از همه ابعاد موضوع بررسي مي شود و در صورت تأييد ادعا سوابق تأييد مي شود و به کارفرما اعلام مي شود و کارفرما ملزم به پرداخت حق بيمه خواهد بود و سابقه نيز براي بيمه شده لحاظ مي شود.
کساني که کار نکرده باشند و حق بيمه آنها نيز پرداخت نشده باشد و مدارکي در اين رابطه وجود نداشته باشد، امکان تکميل سوابق بيمه پردازي براي آنان وجود نخواهد داشت.

کريمي تنها استثناء براي تکميل سوابق بيمه پردازي را مربوط به افراد بالاي ٦٠ سال و داراي سابقه کمتر از ١٠ سال عنوان کرد و گفت:

براساس قانون اين دسته از بيمه شدگان تأمين اجتماعي مي توانند سوابق بيمه پردازي خود را تا سقف ١٠ سال با پرداخت حق بيمه تکميل کنند.
کريمي به بيمه شدگان تأمين اجتماعي توصيه کرد که واريز حق بيمه و تکميل سوابق خود در سازمان تأمين اجتماعي را پيگيري کنند و در صورت عدم اشتغال نيز به صورت اختياري به بيمه پردازي ادامه دهند.

کريمي در ادامه الکترونيکي شدن پرونده بيمه شدگان تأمين اجتماعي را يکي از برنامه هاي بسيار مهم اين سازمان برشمرد و گفت:

پرونده بيمه شدگان تأمين اجتماعي ماحصل يک عمر اشتغال و پرداخت حق بيمه است و بايد اوراق آن حفظ و نگهداري شود. وقتي که چندين سال و چند دهه اين اوراق نگهداري شود اين اسناد ممکن است که آسيب ببينند و يا قابل خواندن نباشند.سازمان تأمين اجتماعي از چند سال قبل براي الکترونيکي کردن سوابق اقداماتي را در دست انجام دارد. بيمه شدگاني که جديداً ثبت نام مي شوند همگي داراي پرونده الکترونيکي هستند و ديگر پرونده کاغذي براي آنها تشکيل نمي شود.افرادي نيز که از قديم بيمه شده بوده اند و داراي پرونده هاي کاغذي هستند، تبديل پرونده کاغذي به الکترونيکي براي آنان شروع شده و از شعب کوچکتر کارها را آغاز کرده ايم و در حال گسترش هستيم و بخش زيادي از پرونده ها به صورت الکترونيکي درآمده است.تمام کساني که احتياج به اوراق پرونده دارند به پرونده الکترونيک دسترسي دارند و نيازي نيست که جابجايي پرونده انجام شود.

کريمي وظيفه واحد نامنويسي و حسابهاي انفرادي را حفاظت و صيانت از سوابق بيمه شدگان دانست و گفت:

در اين واحد سوابق بيمه شدگان به منظور ارائه تعهدات و خدمات سازمان نگهداري و در زمان مقرر براي ارائه خدمت به واحد ذيربط ارائه مي شود. مثلا براي دريافت کمک هزينه ازدواج و همچنين براي تمديد اعتبار دفترچه بيمه شدگان سوابق بيمه پردازي آنان بررسي مي شود و دسترسي به اين اطلاعات مورد نياز است. در زمان بازنشستگي نيز نياز به اين سوابق وجود دارد که واحد نامنويسي حفظ و صيانت از سوابق بيمه شدگان را بر عهده داريم.بيمه شدگان تأمين اجتماعي به شيوه هاي مختلفي تحت پوشش اين سازمان قرار دارند و بيمه پردازي انجام مي دهند.

به طور کلي بيمه شدگان تأمين اجتماعي به ٤ گروه اصلي قابل تقسيم هستند:

- گروه اول بيمه شدگان اجباري هستندکه کارفرما دارند و حقوق و دستمزد دريافت مي کنند و بيشترين بيمه شدگان در اين گروه قرار مي گيرند.

- گروه دوم بيمه شدگاني هستند که به صورت توافقي تحت پوشش سازمان تأمين اجتماعي قرار گرفته‌اند و سازمان تأمين اجتماعي با گروهي از افراد قرارداد منعقد کرده و ليست و حق بيمه را از آنان دريافت ميکند.

- گروه سوم بيمه شدگان خاص هستند مثل بيمه شدگاني که به صورت اختياري تحت پوشش قرار دارند همچنين صاحبان حرفه و مشاغل آزاد همچنين قاليبافان و ساير گروه‌هايي که در اين گروه قرار مي گيرند.

- گروه چهارم نيز افرادي هستند که از سازمان تأمين اجتماعي بيمه بيکاري دريافت مي کنند و به واسطه دريافت بيمه بيکاري تحت پوشش قرار دارند.


منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/89779/راهکاري براي پرکردن سابقه بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعي
بستن   چاپ