روغن کنجد اصل را چگونه از تقلبي تشخيص دهيم؟
شنبه 7 بهمن 1396 - 6:38:50 AM
چه خبر - تشخيص روغن کنجد اصل از تقلبي

روغن کنجد از جمله روغن هاي گياهي پرمصرف در جهان است. در ايران نيز در سالهاي اخير با روي آوردن مردم به مصرف روغن هاي طبيعي و گياهي که بطور سنتي تهيه مي شوند، روغن کنجد نيز در سبد غذايي و روغن هاي مورد استفاده مردم قرار گرفته است. اما همانند بسياري از کالاهاي محبوب و پرطرفدار که البته قيمت آنها بالاست و تهيه نوع مرغوب آن زحمت دارد و هميشه عده اي سودجو به دنبال سود و پول بيشتر هستند، در زمينه توليد روغن کنجد نيز تقلب و سودجويي وجود دارد و بعضا روغن کنجدهايي که يا مرغوب نيستند و يا تقلب در آنها وجود دارند، در بازار عرضه مي شود که در زير چند روش به منظور تشخيص روغن کنجد اصل از نوع تقلبي يا نامرغوب آن آموزش داده مي شود.
نکته اول اين است که در خريد هر نوع کالا بويژه مواد غذايي سعي کنيد که از فروشگاه هاي معتبر و مورد اطمينان خريد را انجام دهيد. روغن بايد از ارده کنجد يعني پودر و خمير شده دانه هاي کنجد تهيه شود و تهيه روغن کنجد مستقيم از دانه هاي کنجد طبق نظر متخصصان طب سنتي قابليت خوراکي و خواص مفيد روغن کنجد را ندارد.
يک راه تشخيص اصل بودن روغن کنجد توجه به قيمت آن است که البته بايد اذعان کرد که در همه شرايط و موارد صدق ندارد، توجه به قيمت آن است. در واقع بعضي از روغن کنجدها ارزانتر از قيمت يک کيلو کنجد عرضه مي شوند که از لحاظ منطقي اين نمي تواند درست باشد. زيرا که اگر واقعا از کنجد واقعي و مرغوب در تهيه روغن کنجد استفاده کرده باشند بايد قيمت يک کيلو روغن کنجد حداقل کمي بالاتر از قيمت يک کيلو دانه کنجد باشد. اين حالت براي ديگر انواع روغن ها مانند روغن زيتون، روغن نارگيل و روغن بادام نيز صدق مي کند.
1 - شايد ساده ترين راه تشخيص روغن کنجد اصل از تقلبي توجه به رنگ و بوي روغن کنجد باشد. روغن کنجد طبيعي و اصل بوي ملايم کنجد داشته و رنگ آن زرد متمايل به طلايي است.
2 - روش دومي که مي توان براي تشخيص روغن کنجد اصل از تقلبي گفت توجه به خواص و حالات روغن کنجد است. روغن کنجد اصل و مرغوب حرارت زيادي را تحمل مي کند و مانند روغن هاي نباتي يا روغن مايع ها بعد از حرارت ديدن نمي سوزد و بوي بدي ساتع نمي کند.
3 - روش سوم اين است که روغن کنجد را در هواي سرد امتحان کنيد تا ببينيد اصل و طبيعي است يا تقلبي. توجه کنيد که روغن کنجد در اثر سرد شدن و در دمايي حدود 6 درجه حالت سفت شده مي گيرد و به اصطلاح مي بندد که اين نشانه مرغوب، طبيعي و اصل بودن روغن کنجد است.
4 - در نهايت براي تست و تشخيص اصل بودن روغن کنجد مي توانيد آن را روي پوست خود بماليد تا پوستتان چرب شود. اگر روغن کنجد طبيعي و اصل باشد پس از چند دقيقه با آب گرم آن را بشوييد که اگر طبيعي باشد تنها نرمي روغن بر روي پوست باقي مي ماند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اين روغن بهترين جايگزين براي روغن سرخ کردني و خوراکي است!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کدام روغن در اثر حرارت کمتر آسيب مي بيند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روغن کنجد، روغن کانولا يا روغن زيتون؟کدام براي پخت و پز بهتر است؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بدترين روغن ها براي سرخ کردن کدامند؟


منبع : chegane.com

http://www.CheKhabar.ir/News/89736/روغن کنجد اصل را چگونه از تقلبي تشخيص دهيم؟
بستن   چاپ