جشنواره فجر 96: چرا بهروز وثوقي در فيلم کامبوزيا پرتوي بازي نکرد ؟
چهارشنبه 4 بهمن 1396 - 9:49:25 PM
چه خبر - کامبوزيا پرتوي: اميدوارم سليقه مخاطب سينما که دچار ساده پسندي شده ارتقا يابد

مجري برنامه دو قدم تا سيمرغ منصور ضابطيان است. اولين فيلمي که در اين رويداد خبري معرفي گرديد فيلم کاميون به کارگرداني کامبوزيا پرتوي بود. معرفي فيلم سينمايي «کاميون» با حضور کامبوزيا پرتوي، نسرين مرادي بازيگر، ميلاد محمدي آهنگساز، حميد علي قليان مشاور تهيه و تورج اصلاني فيلمبردار امروز (دوم بهمن ماه) در پرديس سينمايي ملت برگزار شد.

کامبوزيا پرتوي در آغاز نشست داستان فيلم کاميون را به طور خلاصه اين گونه بيان نمود:

اين فيلم روايتگر داستان يک زن ايزدي است که از دست داعش متواري گشته و براي پيدا کردن شوهرش راهي تهران مي شود. او در تهران آواره مي گردد. در اين فيلم مشخص نمي شود که همسر اين زن چه کسي ست.

وي با اشاره به نوشته شدن اين فيلم نامه در سال 2000 با موضوع طالبان افزود:

با توجه به روي کار آمدن داعش تصميم به تغيير فضاي آن گرفتم.

حميد علي قليان نيز بيان کرد:

آقاي پرتوي به واسطه آشنايي قبلي، به من پيشنهاد همکاري دادند. اين فيلم يک اثر مستقل است. زيرا هيچ کمکي از هر جايي که مي توانست به عنوان حامي باشد، صورت نگرفت.

پرتوي نيز در اين باره توضيح داد:

قرار بود نيکي کريمي به عنوان تهيه کننده در کنار ما باشند. آن زمان حمايت فارابي را نداشتيم و همين کمک نکردن باعث شد تا نيکي کريمي از تهيه کنندگي کار انصراف بدهد و ناچار خودم تهيه کنندگي را به همراهي علي قليان انجام دادم و نيکي کريمي به عنوان بازيگر در کنار ما بود.

ميلاد محمدي آهنگساز اثر نيز درباره موسيقي فيلم توضيح داد:

سال هاست آقاي پرتوي و قلم شان را مي شناسم. به عنوان يک کرد با دردها و رنج هايشان آشنايي دارم. فيلمنامه «کاميون» ساختار متفاوتي دارد. به طور کلي ساختار آن ارکسترال است. نزديک ترين ساز به ايزدي ها نوعي تنبور است که از آن بهره برده ايم.
پرتوي در پاسخ به اين که چقدر فيلم مورد قبول عامه مردم در زمان اکران قرار مي گيرد، توضيح داد:
اميدوارم با وجود فيلم هاي ساده پسندانه اي که مدت هاست سينما را درگير خود کرده است، «کاميون» بتواند سليقه تماشاگران را تغيير دهد.
وي درباره انتخاب اوليه بازيگر نقش اصلي فيلم خود بيان کرد:
اگر بخواهيم به عقب برگرديم، انتخاب من بهروز وثوقي و لوکيشن مد نظرمان هم ترکيه بود. اما وقتي لوکيشن به ايران رسيد و زمان ساخت رسيد، اولين انتخابم سعيد آقاخاني بود و به دليل آشنايي و همکاري قبلي با او و اصالت کردي‌اش اين انتخاب قطعي شد. همچنين براي نقش بازيگر زن نيز به دليل اين که بازيگر به زبان انگليسي صحبت مي کرد، آن زمان تصميم داشتم از بازيگر فرانسوي استفاده کنم.
وي در پاسخ به اين که موضوع داعش و کردها مي‌تواند از نظر بين المللي ديده شود يا نه، عنوان کرد:
فيلمنامه در سال 2001 در دو جشنواره بين المللي جايزه گرفت. اما بعد از آن سعي داشتم به سليقه تماشاگران داخلي برگردم و نزديک شوم.
نسرين مرادي بازيگر «کاميون» نيز در پاسخ به اين که تجربه همکاري با کامبوزيا پرتوي چگونه است، گفت:
در عين حال که کار سختي است، اما لذت بخش بود. ايشان هميشه با بازيگران برخورد مناسبي دارند. البته سختي ها و مشکلات هر کاري باعث مي‌شود گاهي آدم از کوره در برود. اما ايشان صبورانه سعي مي‌کردند اين سختي‌ها را به گروه منتقل نکنند.
پرتوي درباره انتخاب تورج اصلاني به عنوان مدير فيلمبرداري اين فيلم عنوان کرد:
اين که تورج اصلاني به زبان کردي و فرهنگ آن منطقه مسلط بود به من کمک زيادي کرد. انتخاب او خيالم را راحت مي‌کرد. به نظرم «کاميون» شانس آورده است که چنين بازيگران و عواملي همراهي اش کرده اند.
تورج اصلاني مدير فيلمبرداري «کاميون» نيز گفت:
هيچ وقت پيش از اين شانس همکاري با آقاي پرتوي را نداشته ام. اما آشنايي زيادي با ايشان و کارشان داشتم. درد و رنج هاي کردها را مي شناسم. نگاه آقاي پرتوي به کردستان و کردها ويژه بود. ايشان نگاه انساني به يک مساله اجتماعي داشتند و براي من اين نوع نگاه قابل احترام بود و اميدوارم ايشان براي فيلمسازي به ميزان کافي حمايت شوند.
وي درباره تعداد جلسات و شرايط فيلمبردراي اين فيلم عنوان کرد:
اين فيلم 53 جلسه تصويربرداري و لوکيشن خاصي داشت. قصه در کابين يک کاميون روايت مي شد و انتقال آن از نقطه اي به نقطه اي ديگر، شرايط اقليمي متفاوت و محدود بودن قصه به دوره اي مشخص از سختي هاي کار بود.
اصلاني ادامه داد:
قصه «کاميون» خيالي نيست و هايپررئال نوشته شده است. به جزئيات توجه دارد و چالش هاي خاصي را براي من به عنوان فيلمبردار ايجاد مي کرد. از نور مصنوعي اصلا استفاده نشده و تلاش شده از نظر بصري جلوه رئال کار بارز باشد.

پرتوي در پاسخ به اين که اگر يک سيمرغ قرار باشد به اين فيلم داده شود، کدام بخش شايستگي بيشتري براي دريافت آن خواهد داشت، بيان کرد:
اگر چهار سيمرغ باشد بهتر است و آن را به همه مي دهم(با خنده). به نظرم سعيد آقاخاني و طراح صحنه خود سيمرغ مي‌گيرند و يک سيمرغ را به النا مي‌دهم تا شروع خوبي در سينما داشته باشد.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/89582/جشنواره فجر 96- چرا بهروز وثوقي در فيلم کامبوزيا پرتوي بازي نکرد ؟
بستن   چاپ