استفاده ابزاري از مهران مديري و رشيدپور تا کجا ادامه خواهد يافت؟
سه شنبه 3 بهمن 1396 - 4:49:49 PM
چه خبر - رضا رشيدپور و مهران مديري تا چه اندازه به اين ابزاري شدن تن مي‌دهند؟

در همين راستا در گفت‌وگو با مهدي‌مطهرنيا، کارشناس رسانه و مجري برنامه‌هاي گفت‌وگومحور تلويزيون نظر او را درباره عملکرد رضا رشيدپور در گفت‌وگو با رييس‌جمهوري جويا شديم.
او معتقد است که گفت‌وگوي رشيدپور با روحاني تجربه خوبي بود که توانست در جذب مخاطب هم موفق باشد، اما در عين حال بايد گفت‌وگوهاي تخصصي‌تري هم در کنار اين گفت‌وگوهاي دوستانه با رييس جمهوري و ساير مسؤولان کشوري صورت بگيرد.
او معتقد است که «انتخاب رضا رشيدپور براي نشستن مقابل رييس جمهوري نشان‌دهنده چند پيام متفاوت و در عين حال داراي اثرات گوناگون است. نخست اينکه رضا رشيدپور در سال 92 يکي از مجريان همراه حسن روحاني در تبليغات انتخاباتي بود. امثال رضا رشيدپور و مهران مديري در دوران دولت‌هايي که رييس‌جمهور داراي گرايش‌هاي اعتدالي يا اصلاح‌طلبانه است به صداوسيما بازگردانده مي‌شوند تا از زبان آنها دولت مورد نقد قرار بگيرد و در عين اينکه نقد از سوي آنها بيان مي‌شود، جاذبه‌هايي را نيز به همراه دارد. اين جاذبه‌ها دلايل متفاوتي دارد که در اين ميان مي‌توان به ممنوع‌التصويري مقطعي اين افراد در دوران‌ ديگر همانند دولت‌هاي نهم و دهم، اشاره کرد.»
«به نظر مي‌رسد که صداوسيما به تجربه استفاده ابزاري سياسي از چهره‌هايي چون رضا رشيدپور نايل آمده است و اين استفاده ابزاري را هم کاملا به نمايش مي‌گذارد. البته اينکه رضا رشيدپور و مهران مديري تا چه اندازه به اين ابزاري شدن تن مي‌دهند، مساله‌اي کاملا شخصي است که خود آنها بايد در اين باره تصميم بگيرند.»
«فکر مي‌کنم بر اين اساس بود که صداوسيما تلاش کرد از چهره‌اي در برابر رييس‌جمهور استفاده کند که تکراري نبود و تجربه چندباره اين موضوع را نداشت. رشيدپور هم يک متخصص عمران و يک مجري کارکشته در حوزه مسائل اجتماعي است و بنده به شخصه او را بسيار فرد محترمي مي‌دانم. معتقدم که او در ايجاد گفت‌وگوهاي چالشي تخصص دارد و مي‌تواند در بزنگاه‌ها پرسش‌هاي زيرکانه و هدفمند را مطرح کند و در عين حال شأن و منزلت و جايگاه مصاحبه شونده را هم بخوبي درک کند. اين موضوع طبيعتا حاصل سال‌ها تجربه و گفت‌وگوهاي او با چهره‌هاي مختلف است».
«لذا انتخاب رشيدپور مي‌توانست مخاطبان گسترده‌تري را دربرگيرد. به هر حال به دليل جايگاه رشيدپور، نسبت او با رييس‌جمهوري، نوع گويش و تنوعي که با وجود او در برابر رييس جمهور به وجود آمد مخاطبان گسترده‌تري را توانست به خود جذب کند. مي‌توان گفت که مخاطبان به گونه‌اي احساس کردند که يک گفت‌وگو صميمي مانند خوردن يک فنجان قهوه در انتظار آنهاست».
«در کل معتقدم اين برنامه‌ها مثبت است، چراکه به هر حال در کنار گفت‌وگوهاي سنگين و تخصصي، رئيس جمهور بايد در يک نشست صميمانه‌تر با مجريان و برنامه‌سازاني که از او دعوت مي‌کنند و فرصتي است براي رئيس جمهوري تا گفت‌وگوي صميمانه‌تري با مردم داشته باشد، شرکت کند؛ اما به هر حال بايد به اين نکته نيز توجه داشت که در اين گفت‌وگوها بايد حقايق ساده‌تر، راحت‌تر و با شکسته شدن عصاي در گلو بيان شود. نوع ادبيات، رفتار و زبان بدني که در اين گفت‌وگوها به کار مي‌رود بايد با ادبيات مصاحبه‌هاي تخصصي متفاوت باشد».


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/89499/استفاده ابزاري از مهران مديري و رشيدپور تا کجا ادامه خواهد يافت؟
بستن   چاپ