سفير چين به تمامي ابهامات درباره نفتکش سانچي پاسخ داد
دوشنبه 2 بهمن 1396 - 8:50:20 AM
چه خبر - پاسخ سفير چين در ايران به سئوالات خبرنگاران در نشست خبري درباره حادثه سانچي

پان سن سفير چين در ايران، در نشست خبري درباره حادثه سانچي، گفت: غروب 6 ژانويه 2018، نفتکش پانامايي سانچي با کشتي هنگ کنگي چيني کريستال برخورد کرد که در اثر اين تصادف 110 هزار و 300 تن ميعانات گازي و 32 ملوان، غرق شدند. دولت چين در همان ابتداي کار به اين موضوع اهميت داد. رئيس جمهور و نخست وزير اين کشور بلافاصله دستور انجام اقدامات لازم را صادر کردند که پس از آن وزارت خارجه چين، سيستم اضطرار و وزارت راه چين نيز کارگروه ويژه امداد و نجات را فعال کرد.
مرکز جستجو و نجات بندر شانگهاي، همه نيروهاي خود براي امداد و نجات دريايي و پليس دريايي را بکار برد و اطلاعات لازم را در اولين فرصت به گروه امداد و نجات دريايي ژاپن و کره جنوبي اطلاع داد.
به گفته پان سن، ميعنات گازي موجود در سانچي، پس از تصادف، دچار آتش سوزي شد و ارتفاع حريق تا 1000 متر بالا مي رفت و از کشتي، گازهاي سمي منتشر مي شد. همچنين شدت باد و امواج نيز کار امداد و نجات را سخت مي کرد. با اين حال، چين نجات جان خدمه را در اولويت خود مي دانست.
طي 8 روز آتش سوزي، 14 کشتي محدوده اي به مساحت 8 هزار و 800 کيلومتر مربع را پوشش داد و امدادگران چند بار به نفتکش نزديک شدند و از فاصله نزديک نيز کار امداد و نجات را انجام دادند و بالاخره توانستند وارد کشتي شده و با خود دو پيکر و جعبه سياه را خارج کنند. در اين وضعيت، مرکز امداد و نجات چين مرتبا با سرکنسول ايران در شانگهاي در ارتباط بود و وضعيت را به وي اطلاع مي داد.
مرکز امداد و نجات چين، پذيراي هيئت همراه علي ربيعي بود و کشور ما هماهنگي لازم براي سوار شدن 12 امدادگر ايراني را به عمل آورده و دستگاهها و وسايل تخصصي لازم را براي امدادگران ايراني آماده کرد، اما به دليل شدت آتش نفتکش، امدادگران ايراني پس از رسيدن به محل حادثه از سوار شدن به نفتکش ايراني صرف نظر کردند.
نماينده ديپلماتيک چين در ايران تصريح کرد: سفارت چين در ايران، 24 ساعته براي اعزام چند گروه ايراني به چين تلاش کرد تا در اسرع وقت براي آنها ويزا صادر کند ضمن اينکه ما در اولين فرصت امداد و نجات ژاپن و کره جنوبي اطلاع داديم که کره جنوبي کشتي پليس خود را به محل حادثه اعزام کرد.
وي با بيان اينکه، هيئت ايراني حاضر در چين، کارشناسان و امدادگران چيني را مورد تمجيد قرار دادند، ادامه داد: در حال حاضر بيش از 10 فروند کشتي چيني، کار مديريت بحران را به پيش مي برد و با همکاري ژاپن و کره جنوبي بر اساس خواست ايران در حال جستجو در 7 نقطه معين است.
تاکنون جاي غرق شدن کشتي و استقرار آن در عمق 115 متري اقيانوس آرام، مشخص شده و در مرحله بعدي ربات زيردريايي اعزام مي شود. کارگروه ويژه اي نيز براي يافتن پيکر ملوانان با کمک ايران و همچنين تعيين هويت سه پيکر يافته شده، تشکيل شده است و در تعيين هويت پيکرها، خانواده هاي آنان مي توانند براي انجام کارهاي اداري انتقال پيکرها به ايران به شانگهاي سفر کنند. دولت چين نيز به آنها کمک مي کند تا خانواده هاي جان باختگان، کارهاي خود را در چين پيگيري کنند.
وي در پاسخ به پرسشي درباره علت عدم مصاحبه با خدمه کشتي کريستال از سوي هيئت ايراني، اظهار داشت: آقاي راستاد مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي نيز اعلام کرد که قبل از شروع رسمي مرحله رسيدگي به حادثه، چين حق دارد از مصاحبه با خدمه کشتي مقابل ممانعت کند.
سفير چين در ايران در خصوص اين پرسش که شما از کجا مي دانيد که نفتکش به کشتي چيني اصابت کرده، گفت: قضاوت درباره حادثه بايد بعد از رمزگشايي از جعبه سياه انجام شود و هيچ کس نگفته است که کدام کشتي به ديگري برخورد کرده و ما هم چنين چيزي نگفته ايم. همچنين بعد از تصادف دو کشتي، ملوانان کشتي چيني کريستال خودشان به آب پريدند و کشتي هاي صيادي آنها را نجات دادند نه کشتي هاي امدادي.
بعد از حادثه تعدادي از خانواده هاي جان باختگان، به سفارت چين در ايران براي اخذ ويزا مراجعه کردند که مدارک آنها ناقص بود و بعد از اين درخواست، سفارت چين با وزارت امورخارجه ايران تماس گرفت و اعلام کرد اين کشور تمايل دارد براي صدور ويزا به خانواده هاي جان باختگان حادثه سانچي کمک کند. در اين صورت خانواده ها مي توانند با ارائه معرفي نامه از وزارت خارجه ايران يا شرکت ملي نفتکش ايران، درخواست ويزا دهند.
وي درباره عدم برقراري مذاکره تلفني ميان جهانگيري و نخست وزير چين، گفت: وقتي جهانگيري درخواست پيام تلفني داد، نخست وزير در حال انجام يک سخنراني مهم در يک کنگره بود و به همين دليل تماس تلفني صورت نگرفت.
در حال حاضر، بر اساس اطلاعات ما کشتي غرق شده به صورت عمودي و رو به بالا در بستر اقيانوس آرام قرار گرفته که اين حالت براي ادامه فعاليت امداد و نجات مناسب است. ما قصد اعزام ربات زيردريايي به داخل نفتکش را داشتيم، اما به دليل انتشار ميعانات گازي از آن موفق به انجام آن نشديم.


منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/89368/سفير چين به تمامي ابهامات درباره نفتکش سانچي پاسخ داد
بستن   چاپ