بعد از ترک سيگار چه بخوريم؟
يکشنبه 1 بهمن 1396 - 3:49:40 AM
چه خبر - بعد از ترک سيگار با اين خوراکي ها به بهبود سلامت ريه خود کمک کنيد

تحقيقات جديد نشان داده اند که اين خوراکي ها مي توانند از ريه شما محافظت کنند.
اگر مي خواهيد از ريه هاي خود محافظت کنيد مسلما بهترين کار ترک سيگار است. ولي چيزي که در بشقابتان مي گذاريد هم مي تواند در اين محافظت نقش داشته باشد. مطالعه اي جديد که در مجله تنفسي اروپا European Respiratory به چاپ رسيده نشان مي دهد که ، مصرف خوراکي هايي خاصل مي تواند سلامت ريه را بهبود دهد.
در اين تحقيق، محققان از 680 نفر از جمله افرادي که هرگز سيگار نکشيده اند، سيگاري هاي سابق و سيگاري ها در مورد عادات غذايي شان پرس و جو نمودند و سپس از آن ها آزمايش اسپيرومتري spirometry گرفتند – آزمايشي که در آن بر اساس قدرت دم و بازدم، کارايي ريه سنجيده مي شود. آزمايش عملکرد ريه، 10 سال بعد هم روي اين افراد انجام شد.محققين متوجه شدند که مصرف بيشتر سيب، موز و گوجه فرنگي در سيگاري هاي سابق روند تحليل رفتن ريه در طول زمان را کاهش داده است.
به گفته محققان از آن جا که پيري و سيگار کشيدن به بزرگترين عنوامل اثبات شده در کاهش عملکرد ريه هستند، يافته هاي اين تحقيق از اهميت بالايي برخوردار است.
چرا اين خوراکي ها براي سلامت عملکرد ريه مهم هستند؟ محققان معتقدد که علتش وجود آنتي اکسيدان آن هاست.

مزاياي مصرف گوجه فرنگي، سيب و موز براي سيگاري ها

بهبود سلامت ريه سيگاري ها با اين 3 خوراکي

گوجه فرنگي منبعي غني از ليکوپن Lycopene است، آنتي اکسيداني که به کاهش التهاب مسيرهاي هوايي کمک کرده و به صورت بالقوه سلامت ريه را بهبود مي بخشد.
گروه ديگر آنتي اکسيدان هاي شناخته شده ضد التهاب به نام فلاونوئيد ها flavonoids هم در اين زمينه نقش دارند. فلاونوئيد ها به مقدار زياد در بسياري از ميوه ها و سبزيجات يافت مي شود و اثر ضد التهابي داشته و کمک مي کند راحت تر نفس بکشيد. اين نکته توضيح مي دهد که چرا موز و سيب هم با کاهش تحليل رفتن عملکرد ريه در ارتباط هستند.
ارتباط بين حفظ سلامت ريه با مصرف گوجه فرنگي، موز و سيب در سيگاري هاي سابق بيشتر از افراد غير سيگاري مشهود بود. بنابراين محققين پيشنهاد مي دهند که اين نتايج نشان دهنده اثر آنتي اکسيدان ها بر بهبود بازسازي ريه و کاهش آسيب هاي بافت هاي ريه ناشي از سيگار کشيدن است.
اين تحقيق اولين تحقيقي نينست که نشان مي دهد چيزي که در بشقابتان مي گذاريد با سلامت ريه در ارتباط است: سال گذشته محققين متوجه شدند افرادي که خوراکي هاي حاي کاروتنوئيد carotenoids بالا – رنگ دانه گياهي که مسئول ايجاد رنگ نارنجي، قرمز يا زرد است – کمتر به سرطان ريه مبتلا مي شوند. اين اثر در سيگاري هاي سابق بيشتر مشاهده مي شود. بر اساس اين گزارش افرادي که از رب اين خوراکي ها استفاده مي کردند و در نتيجه ليکوپن بيشتري دريافت مي کرده اند، خطر ابتلا به سرطان ريه در آن ها 52 درصد کاهش نشان داده است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنتي اکسيدان چيست؟ و منابع آنتي اکسيدان و مکمل هاي ضدپيري کدامند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ليکوپن بخوريد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ترک سيگار در 31 روز

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بعد از ترک سيگار، براي حفظ سلامتي اين کارها را انجام دهيد


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/89276/بعد از ترک سيگار چه بخوريم؟
بستن   چاپ