اختتاميه سي و سومين جشنواره موسيقي فجر: کنايه هاي تلخ سالار عقيلي
يکشنبه 1 بهمن 1396 - 12:49:50 AM
چه خبر - گزارش کامل مراسم اختتاميه جشنواره فجر 96

آيين اختتاميه سي و سومين جشنواره موسيقي فجر، در تالار وحدت برگزار شد.
سيد عباس صالحي وزير ارشاد، حجت‌الاسلام مازني، حسيني معاون هنري وزير ارشاد، طالبي مدير دفتر موسيقي ارشاد و نوربخش دبير جشنواره موسيقي فجر از جمله مسئولان فرهنگي حاضر در اين مراسم بودند.
مهدي يراحي به عنوان برنده جايزه باربد در بخش خوانندگي موسيقي پاپ شد و پس از دريافت جايزه گفت:
نمي شود اين بالا آمد و از مردم اهواز و وضعيت هواي غبارآلودشان حرفي نزد. يادمان نرود كه موسيقي پاپ استادي مثل مرحوم بابك بيات دارد كه همواره نامش در اين عرصه ماندگار است. همچنين از همه همكاران خوبم براي تهيه آلبوم آينه قدي تشكر مي كنم.
مهدي يراحي در پايان دو قطعه «هر جاي دنيايي دلم اونجاست» و «نفس» را اجرا كرد.


نبايد وقتي همديگر را مي‌بينيم رويمان را برگردانيم

سالار عقيلي پس از دريافت لوح تقدير در جشنواره موسيقي فجر گفت:
ملاک جايزه نيست بلکه تاثير گذاري مهم است.
اميدوارم هنرمندان موسيقي با هم خوب باشند و يکديگر را در مراسم ختم نبينند؛ بلکه با هم ديدار داشته باشند تا بتوان کارهاي خوب عرضه كرد. نبايد وقتي همديگر را مي بينيم، رويمان را از هم برگردانيم.
در ادامه، سيد عباس صالحي وزير ارشاد پشت تريبون قرار گرفت و درباره موسيقي ايراني گفت:
ايران با موسيقي نواحي خود به حيات خود ادامه داده است. كمتر موسيقيداني را مي شناسيم كه از مام وطن ننواخته باشد. صداها بيت از شاعران بزرگ ما با موسيقي ايراني شنيده شده است. موسيقي ايراني نمادي از مقاومت است. موسيقي ايراني با كوك جان مردم اين سرزمين همراه بوده است. در روزهاي سختي همراه مردم بوده است. در ايام انقلاب اسلامي، در جوش و خروش خيابان ها موسيقي با خيابان‌ها همراه شد. شعر و شعار و موسيقي مردم با هم در آميختند و قطعات موسيقي در جان مردم نشست. همچنين در هشت سال دفاع مقدس اين موسيقي ايراني بود كه در اين دوره پر حادثه، حوادث را با خود مقطع بندي مي كرد. ما فتح خرمشهر را با موسيقي جاودانه «خجسته باد اين پيروزي» به خاطر مي آوريم.
صالحي اظهار داشت:
موسيقي ايراني موسيقي قوميت ماست. همانگونه كه اقاليم ايراني در جغرافياي خود چهار فصل پر رمز و راز را دارند، موسيقي نواحي ايران هم پر ترنم و زيباست. موسيقي ايراني نمايي از موسيقي شرقي و عرفاني هم هست. اگر موسيقي ايراني را با اين نمادها مي شناسيم؛ يعني ايرانيت، قوميت، مقاومت و عرفان بايد قدر اين هنر را بيش از پيش بايد بدانيم.
وي درباره اهميت جشنواره موسيقي فجر گفت:
اين جشنواره فرصتي براي حضور پيشكسوتان و جوانان است. فرصتي است براي نمايش موسيقي نواحي و گونه هاي متنوع جهاني. فرصتي است براي گفتگوي بين ملل. بايد بر قوت هاي جشنواره افزود و آن را فرصتي براي همدلي اصحاب موسيقي ايراني قرار داد. اينك در آغازين راه موسيقي فجر سي و چهارم، از همه مي خواهيم تا كاستي ها را به ما بگويند تا ضعف ها بر طرف شود و بر قوت ها بيفزاييم.
پس از معرفي برگزيدگان در چند بخش مختلف، اعضاي گروه موسيقي نواحي شش اقليم به اجراي قطعاتي پرداختند.
پس از اجراي طولاني موسيقي شش اقليم از ابراهيم قادري، موسيقيدان کرد و فرج عليپور خواننده اهل لرستان تقدير شد.
در ادامه، حميدرضا نوربخش دبير سي و سومين جشنواره موسيقي فجر به ظرفيت بالاي جشنواره موسيقي فجر در عرصه فرهنگي و حتي اقتصادي اشاره كرد.:
مروري بر سلسله جشنواره فجر به خوبي نشان دهنده ظرفيت موسيقي در همه شئون اجتماعي و فرهنگي است. اين ظرفيت در حوزه اقتصادي به خوبي نمايان شده است؛ چرا که بيش از نيمي از فروش بليت، به دست آمده از فروش کنسرت هاي غير پاپ است. از دوره سي و يکم به بعد فروش بليت ارتقا پيدا کرد و تمام هزينه هاي جشنواره از بليت فروشي به دست آمد. همچنين بخش‌هاي سنتي و تلفيقي از پاپ فروش بيشتري داشتند. اين در حالي است كه در دوره هاي گذشته، بخش پاپ بيشترين فروش را داشت و 80 درصد فروش بليت را به خود اختصاص مي داد. در عرصه سياست‌گذاري، رويكرد فرهنگي جشنواره در اين سالهاي اخير، به شكلي بود كه توجه به بخش موسيقي تلفيقي و كلاسيك بيشتر شد. تا پيش از اين بيشتر توجه و تمركز بر موسيقي پاپ بود.
وي درباره بخش بين الملل جشنواره بيان كرد:
استقبال مخاطبان از بخش بين الملل گوياي نگرش مردم به موسيقي است و نشان مي دهد که مردم اتفاقات جشنواره را به خوبي رصد مي کنند. هنرمندان هم بايد در جهت رفع نواقص تلاش کنند.
دبير سي و سومين دوره جشنواره موسيقي فجر ادامه داد:
اين جشنواره آيينه تمام نما و کارنامه‌اي موفق از هنرمندان موسيقي است. از همه عزيزاني که در آن سهيم بودند، تشکر مي‌کنم. اميدوارم هنرمندان در جهت رفع معايب دوره هاي بعدي جشنواره کمک رسان باشند. جشنواره اي كه فقط با نگاه كيفي به آثار نگاه كرده و هرگز مانع حضور هنرمندان نخبه و فعال نيست.
نوربخش در پايان گفت:
شريف ترين هنرمندان در حوزه موسيقي فعال هستند. افرادي كه با وجود مشكلات با عشق وافر خود فعاليت مي ‌كنند و اميد دارند، مشكلات حل شوند. آنها از وزرات ارشاد مي خواهند مسئله كپي رايت، لغو كنسرت ها، رونق صنعت نشر و روشن شدن تكليف سياست گذاري هاي كلي در عرصه موسيقي را حل كند.


منبع: yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/89272/اختتاميه سي و سومين جشنواره موسيقي فجر- کنايه هاي تلخ سالار عقيلي
بستن   چاپ