خطر مصرف نمک با ابتلا به آلزايمر
شنبه 30 دي 1396 - 1:47:57 PM
چه خبر - مصرف زياد نمک احتمال آلزايمر را افزايش مي دهد

مصرف زياد نمک خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را افزايش مي دهد.

وزارت کشاورزي آمريکا اعلام کرده است که ما روزانه به اندازه سه تا چهار قاشق چايخوري نمک مصرف مي‌کنيم که معادل نمک مصرفي حدود 8 بسته چيپس سايز تک نفره است. اين در حالي است که اغلب آمريکايي‌ها تقريبا 50 درصد بيشتر از اين مقدار در روز نمک مصرف مي‌کنند.
آزمايشات روي موش و سلول‌هاي انساني نشان مي‌دهد که مصرف غذاهاي شور سبب پاسخ ايمني التهابي در بدن مي‌شود که مغز را از مصرف اکسيژن محروم ساخته و به نورون‌ها آسيب مي‌رساند و همچنين سبب بروز مشکلات رواني و رفتاري نيز مي‌شود.
مسئله مهم اين است که اين اثرات با داشتن يک رژيم غذايي نرمال به حالت طبيعي بازمي‌گردد. شواهد حاکي از آن است که تغيير شيوه زندگي بسيار در اين زمينه کارساز است.
حدود پنج و نيم ميليون آمريکايي به "آلزايمر" و "زوال عقل" دچار هستند.
"بلاک" يا "درهم پيچيدگي" برخي از پروتئين‌هاي مضر خاص موجود در مغز که "بتا آميلوئيد" ناميده مي‌شوند، بهترين نشانگرهاي آلزايمر هستند، اما دکتر کنستانتينو ايادکولا متخصص پيشرو در درمان "سکته مغزي" و "زوال عقلي" و استاد دانشگاه "ويل کرنل"( Weill Cornell) و محقق اين مطالعات گفت: مغز افراد مبتلا به "زوال عقل"، داراي مشکلات مربوط به عروق خوني مغز نيزهست.
وي افزود: رژيم غذايي شور سبب بروز"التهاب" در بدن مي‌شود که با تمامي بيماري‌هاي خطرناک مرتبط است.
تيم تحقيقات موش‌هاي آزمايشگاهي را با يک رژيم غذايي شور تغذيه کردند که ميزان نمک در اين رژيم بيش از يک قاشق چايخوري در روز بود. اين ميزان در برخي از رژيم‌هاي غذايي يافت مي‌شود.
نتايج اين مطالعه نشان مي‌دهد که رژيم شور به اختلال درعملکرد سلول‌هاي "لايه درون رگي" منجر مي‌شود که جريان خون در مغز را کاهش مي‌دهد.
در برخي از انواع "زوال مغز" که شايع‌ترين نوع آن "آلزايمر" است، جريان خون به مغز کاهش مي يابد.
ايادکولا ادامه داد: عملکرد عادي مغز نيازمند خون‌رساني منظم و مناسب جريان خون به آن است.
بررسي موش‌هاي آزمايش شده نشان داد: موش‌هايي که رژيم غذايي با نمک بالا دريافت کردند، در آزمايش شناسايي و تشخيص اشياء جديد با سختي مواجه شدند.
اين موش‌ها همچنين چگونگي لانه سازي را فراموش کرده بودند و از مواد کمتري در ساخت لانه استفاده مي‌کردند.
اسکن مغزي انجام شده از موش‌ها نشان مي‌دهد که پس از چهار هفته و با تغذيه موش‌ها با رژيم غذايي معمولي، اثرات سوء رژيم شور تغيير کرد و نشانه‌هاي سلامتي در موش‌ها دوباره بازگشت.
نتايج اين مطالعه در مجله "نيچر نيوروساينس" (Nature Neuroscience) منتشر شد


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/89242/خطر مصرف نمک با ابتلا به آلزايمر
بستن   چاپ