نشانه هاي حساسيت به تخم مرغ و گندم چيست و چه دليلي دارد؟
پنجشنبه 28 دي 1396 - 7:49:22 PM
چه خبر - چرا بعضي ها به تخم مرغ و گندم حساسيت دارند؟

آلرژي‌ها و حساسيت‌هاي غذايي مي‌توانند به‌صورت پنهان و مخفيانه پيشروي کنند و به مريض شدن ما منجر شوند. علائم رايج و واضح اين مشکلات، طيف وسيعي را از سردرد تا نفخ شامل مي‌شوند، اما گاهي اوقات هم حتي تا يکي دو روز خودشان را نشان نمي‌دهند. در ادامه با بعضي از مواد غذايي آشنا مي‌شويم که مي‌توانند باعث مشکلات مختلف، از نوسانات خلق‌ و خويي تا بيماري‌هاي قلبي، شوند.

حساسيت به گندم

 نشانه هاي حساسيت به تخم مرغ و گندم چيست و چه دليلي دارد؟

گندم و به‌طور خاص گلوتن، به بخشي از موضوعات داغ امروزي تبديل شده‌اند. بعضي از محققان مي‌گويند که مسموميت ناشي از گلوتن به تغيير در نحوه کشت گندم در جهان امروز ارتباط دارد. درواقع، ‌گندمي که امروزه مصرف مي‌کنيم، به شيوه‌هاي جديدي کشت مي‌شود و بعضا با ترکيبات پيوندي خاصي همراه مي‌گردد که حاوي مولکول‌هاي پروتئيني و کربوهيدراتي هستند. اين مولکول‌ها معمولا براي بدن انسان‌ها جديد و ناشناخته محسوب مي‌شوند.
اگر بدن شما نسبت به محصولات تهيه‌شده از انواع غلات مقاوم باشد و بتواند ترکيبات درون آن‌ها را تحمل کند، انواع محصولات حاوي غلات به يکي از بهترين انتخاب‌ها در رژيم غذايي شما تبديل مي‌شوند. با اين‌حال،‌ اگر به ترکيبات اين محصولات حساسيت داشته باشيد، استفاده از محصولات حاوي غلات قطعا به سلامتي شما آسيب مي‌رساند.
افراد مبتلا به بيماري سلياک، يکي از افراد گروه دوم هستند که اگر گلوتن مصرف کنند، به پوشش روده کوچک خودشان آسيب مي‌رسانند. علائم ناشي از چنين اتفاقي عبارت‌اند از ناراحتي معده، اسهال مزمن، نفخ، خستگي،‌ درد استخواني يا مفصلي، تحريک‌پذيري عصبي و سردرد.
گلوتن مي‌تواند در بسياري از محصولات مورد استفاده قرار بگيرد و به‌طور مخفيانه به افرادي که نسبت به آن حساسيت دارند، آسيب برساند. پس جداي از محصولات تهيه‌شده از گندم، به ترکيبات به‌کاررفته در اين محصولات هم دقت کنيد: سوپ کنسروي، خامه‌هاي غيرلبني، سس سالاد و ماست ميوه‌اي.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 3 علائم حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم هاي فاقد گلوتن به اين دلايل رد مي شوند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اين علائم نشان مي دهند شما به نان حساسيت داريد!

حساسيت به شير و لبنيات

 نشانه هاي حساسيت به تخم مرغ و گندم چيست و چه دليلي دارد؟

جالب است بدانيد که 90 درصد از آسيايي‌ها، 75 درصد از آمريکايي-آفريقايي‌ها، 60 درصد از اروپايي‌هاي شرقي و 40 درصد از اروپايي‌هاي شمالي، با درجاتي از حساسيت به لبنيات مواجه هستند. حساسيت به لبنيات، عمدتا دو علت واضح و روشن دارد: عدم تحمل لاکتوز lactose (قند لبني) و عدم تحمل کازئين يا کاسئين Casein (نوعي پروتئين). علائم اين حساسيت نيز عبارت‌اند از تهوع، درد و گرفتگي در ناحيه شکم و نفخ. با اين‌که عمدتا محصولات لبني حاوي لاکتوز و کازئين هستند، اما بهتر است که ليست ترکيبات فرآورده‌هاي گوشتي را هم از اين نظر بررسي کنيد تا مطمئن شويد که حاوي کازئين نيستند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا بعد از خوردن شير دچار مشکلات گوارشي مي شويم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : لبنيات سنتي، پروبيوتيک يا غني شده؟ کدام يک را بخريم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : به شير آلرژي داريد؟ به دنبال جايگزيني براي آن باشيد

حساسيت به تخم‌مرغ

 نشانه هاي حساسيت به تخم مرغ و گندم چيست و چه دليلي دارد؟

حساسيت به تخم‌مرغ معمولا در ميان کودکان شايع است و مي‌توان آن را به‌راحتي تشخيص داد چون علائم اين حساسيت در عرض چند دقيقه تا چند ساعت پس از مصرف تخم‌مرغ يا محصولات حاوي ترکيبات آن نمايان مي‌شوند. حساسيت به تخم‌مرغ مانند هر حساسيت ديگري زماني اتفاق مي‌افتد که بدن، پروتئين تخم‌مرغ را اشتباها به‌عنوان نوعي عامل مخرب شناسايي مي‌کند. با اين‌که هم زرده و هم سفيده تخم‌مرغ حاوي پروتئين هستند، اما حساسيت به سفيده تخم‌مرغ شايع‌تر است. علائم اين حساسيت نيز عبارت‌اند از راش‌هاي پوستي،‌ کهير، التهاب در مسير تنفسي و مشکلات گوارشي. توجه داشته باشيد که در موارد نادر، حساسيت به تخم‌مرغ مي‌تواند به آنافيلاکسي منجر شود. بنابراين، افرادي که نسبت به تخم‌مرغ و ترکيبات آن حساسيت دارند، بايد در مصرف محصولات مشکوک با دقت زيادي عمل کنند. بعضي از ترکيبات گرفته‌شده از تخم‌مرغ يا مشابه با ترکيبات آن عبارت‌اند از آلبومين* Albumin ، گلوبولين Globulin ، ليوتين Livetins ، ليزوزيم و همچنين کلماتي که با ovo يا ova شروع مي‌شوند.

* آنافيلاکسي Anaphylaxis :يک واکنش حساسيتي شديد و خزرناک است که علائم آن عبارتند از: التهاب لب ها و زبان، مشکل تنفسي، خس خس و سرفه.

* آلبومين Albumin :آلبومين عموماً به گروهي از پروتئينهاي محلول در آب گفته مي‌شود اما در بدن انسان از نظر کاربرد و مقدار يکي از مهمترين پروتئين‌هاي درون پلاسما هستند.

* گلوبولين Globulin :گروهي از پروتئين‌هاي حلقوي هستند که از آلبومين‌ها سنگين تر و در آب محلولتر هستند. برخي گلوبولينها در کبد و برخي در دستگاه ايمني در پاسخ به حضور آنتي‌ژن، توليد مي‌شوند.

* ليوتين Livetins :ليوتين پروتئين حلال در آب است که در قسمت زرده يافت مي شود.

* ليزوزيم Lysozyme :بوسيلهٔ غدد پوستي و غشاهاي مخاطي ترشح مي‌شود و در اشک، بزاق و آبگونه‌هاي ديگر بدن پستانداران و سپيدهٔ تخم پرندگان وجود دارد و يک وسيلهٔ دفاعي در برابر هجوم ميکروبي به شمار مي‌رود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : حساسيت زدايي نسبت به تخم مرغ

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سفيده يا زده تخم مرغ؟ پاسخي جديد به سوالي قديمي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تخم‌مرغ براي مبتلايان به کلسترول بالا ممنوع است؟


منبع: salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/89142/نشانه هاي حساسيت به تخم مرغ و گندم چيست و چه دليلي دارد؟
بستن   چاپ