سي و ششمين جشنواره فجر 96 بدون آغاز خواهد بود ...
دوشنبه 25 دي 1396 - 4:49:55 PM
چه خبر - چرا بايد براي کاهش هزينه‌ها، افتتاحيه جشنواره را حذف کرد؟/نگاهي به تايخچه افتتاحيه هاي جشنواره فجر

جشنواره فيلم فجر از نخستين سال‌هاي برگزاري و از سال 1361 همواره يادآور روزهاي جشن انقلاب شکوهمند اسلامي بوده است. جشنواره‌اي که مهم‌ترين رويداد سينمايي ايران محسوب شده و همچنان بعد از گذشت بيش از سه دهه از برگزاري آن هر سال همزمان با جشن سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي با شکوه‌تر از سال قبل برگزار شده است.
نکته قابل توجه اين است که آغاز اين جشن بزرگ سينمايي هر سال با برگزاري آيين افتتاحيه با اتفاقات جالب توجهي همراه بوده است. همچنين در طول اين سال ها در کنار برگزاري جشنواره، بزرگداشت برخي از هنرمندان سينماي ايران برگزار مي‌شد که به نوعي از زحمات و تلاش هاي آنان در طول دوران حرفه ي شان تقدير به عمل آيد. اختصاص دادن بخشي به عنوان بزرگداشت، از دوره شانزدهم برگزاري اين جشنواره با بزرگداشت عزت‌الله انتظامي و ابراهيم حاتمي کيا در فهرست برنامه‌هاي جشنواره فيلم فجر گنجانده شد.
اين در حالي است که امسال با برگزاري دوره سي وششم اين جشنواره با در نظر گرفتن کاهش هزينه‌هاي برگزاري جشنواره فيلم فجر، قرار بر اين شده است که جشنواره اين دوره بدون برگزاري آيين افتتاحيه شروع به کار کند و نمايش آثار از ساعت 14 روز دوازدهم بهمن آغاز شود.
آيين افتتاحيه از دوره‌هاي اول برگزاري همواره با برخي حاشيه‌ها و گفتني‌هايي همراه بوده است که مروري بر آنها خالي از لطف نيست:
در دوره اول برگزاري، جشنواره فيلم فجر به طور مشترک با نخستين جشنواره سراسري تئاتر فجر در تالار وحدت برگزار شد که وزير فرهنگ و ارشاد وقت به همراه جمعي از ميهمانان خارجي در اولين مراسم برگزاري اين جشنواره حضور داشتند... جشن‌هاي سينمايي فجر در دوره شانزدهم آيين افتتاحيه با اجراي عليرضا شجاع نوري در تئاتر شهر برگزار شد.
افتتاحيه نوزدهمين دوره برگزاري اين جشواره با اجراي محمدرضا فروتن در سينما صحرا برگزار شد و در آن از ساموئل خاچکيان تقدير شد. آيين افتتاحيه بيستمين دوره جشنواره فجر در سينما صحرا برگزار شد و در اين مراسم از طراحان صحنه حاضر در بخش دورتر از قاب و کارگردانان سه فيلم منتخب تماشاگران در دوره هاي قبلي تقدير شد.
آيين افتتاحيه بيست و يکمين دوره اين جشنواره در سالن ميلاد نمايشگاه بين المللي تهران با اجراي زنده ياد محمدعلي اينانلو برگزار شد. در بيست و دومين دوره نيز آيين افتتاحيه در سالن ميلاد نمايشگاه بين المللي با حضور حسن حبيبي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و اجراي رامبد جوان برگزار شد.
افتتاحيه بيست و سومين دوره اين جشنواره نيز با اجراي داريوش کاردان در تالار بزرگ کشور برگزار شد. بيست و چهارمين دوره برگزاري اين جشنواره به دليل تقارن با دهه اول محرم زودتر از موعد، همزمان با جشنواره تئاتر فجر و با اجراي ژاله صادقيان در تالار بزرگ کشور برگزار شد. در اين دوره محمدباقر قاليباف شهردار وقت تهران حضور داشت و از حسين کياني و علي مزين فر، دو سينمادار قديمي تقدير شد.
افتتاحيه بيست و پنجمين دوره نيز با اجراي سيد مصطفي موسوي در تالار کشور برگزار شد و به دليل همزماني اين مرام با سيزدهمين روز محرم، مراسم ديگري براي بزرگداشت ها و معرفي برگزيدگان مواد تبليغي برپا شد و اجراي ان را ژاله صادقيان بر عهده داشت.
در آيين افتتاحيه بيست و ششمين دوره که با اجراي داريوش کاردان در تالار بزرگ کشور برگزار شد، از علي جوادي، مسعود بهنام، وحيد تبريزي، محمدرضا فيروزي فر و ناصر انصاري به عنوان فعالان بخش فني و علي سرتيپي به عنوان فعالان حوزه پخش تقدير شد.


شکوه جشن فجر

در بيست و هفتمين دوره برگزاري اين جشنواره آيين افتتاحيه براي اولين بار در برج ميلاد برگزار شد که در آن محمدرضا فروتن اجرا را بر عهده داشت. در اين مراسم لوح يادبود به سپاس يک عمر تلاش در صنعت لابراتوار فيلمسازي به اميد بديع اهدا شد.
آيين افتتاحيه بيست و هشتمين دوره اين جشنواره نيز با اجراي محمد سلوکي در برج ميلاد برگزار شد و در اين مراسم از علي کسمايي، محمد ابراهيم رضايي، اصغر شاهوردي، محمد صادق آذين و محمد مهدي جعفري تقدير شد. در اين مراسم اعلام شد جوايز برگزيدگان دوره قبل که قرار بود پرايد و مينياتور دريافت کنند و به دليل عدم اجراي تعهد سايپا تحقق پيدا نکرده بود، توسط معاومت سينمايي اهدا شود.
آيين افتتاحيه بيست و نهمين دوره اين جشنواره نيز بات اجراي محمد حسينيان در برج ميلاد برگزار شد. در اين مراسم از سيمرغ دوره آينده جشنواره که به صورت حجمي آماده شده بود رونمايي شد.
مراسم افتتاحيه سي امين دوره از برگزاري اين جشنواره با اجراي محمدرضا شهيدي فر در تالار وحدت برگزار شد که عوامل فيلم هاي حاضر در جشنواره طي برنامه اي به کارگرداني محمد حميدي مقدم در بدو ورود در فضايي به نام کوچه انقلاب مورد استقبال دبير قرار گرفتند. در اين مراسم با اهداي لوح يادبود از خدمات مهدي مسعودشاهي که طي دو دوره گذشته دبيري جشنواره را بر عهده داشت تقدير به عمل آمد.
جشنواره فيلم فجر در سال‌هاي اخير و به ويژه پس از تفکيک بخش ملي و جهاني، خواسته يا ناخواسته به سمت «معمولي برگزار شدن» مي‌رود و اين پرسش به ميان مي‌آيد که چرا بايد براي کاهش هزينه‌ها، افتتاحيه جشنواره را حذف کرد؟


منبع: mizanonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/88939/سي و ششمين جشنواره فجر 96 بدون آغاز خواهد بود
بستن   چاپ