ممکن است اتفاقي که در سال 91 افتاد و در چند روز نرخ ارز 3 برابر شد مجددا بيفتد!
يکشنبه 24 دي 1396 - 3:50:27 PM
چه خبر - تجار درباره بازار ارز چه مي‌گويند؟


احمد کيميايي اسدي، نايب رئيس کميسيون تسهيل کسب و کار اتاق بازرگاني تهران معتقد است نگاه دولت‌ها در ايران نسبت به نرخ ارز همواره اينگونه بوده که بايد اين نرخ پايين نگه داشته شود تا قدرت خريد مردم تحت تاثير قرار نگيرد و تورم ايجاد نشود اما اگر دولت دخالت خود را تبديل به نظارت در بازار ارز کند، مطمئنا به نفع توليدکنندگان و صادرکنندگان خواهد بود.

احمد کيميايي اسدي درباره افزايش نرخ دلار به بيش از 4400 تومان و تاثير آن در بخش تجارت گفت:

در چند سال اخير بعد از روي کار آمدن دولت يازدهم تا همين چند ماه پيش در بيشتر مقاطع زماني، نرخ ارز حدود 3700 تومان بود که نشان مي‌دهد اين نرخ به شکل مصنوعي کنترل مي‌شود. در خيلي‌ از مواقع اين اقدام به صادرات ما لطمه وارد مي‌کرد. وقتي نرخ دلار به اين شکل مصنوعي پايين نگه داشته مي‌شود واردات به صرفه مي‌شود و صادرات آسيب مي‌بيند. دولت بايد حداقل قانون را رعايت مي‌کرد؛ قانون مجلس که بر اساس آن نرخ ارز بايد هر ساله به اندازه تفاضل نرخ تورم داخلي و تورم جهاني تعديل شود.

نرخ ارز، جهشي غيرمعمول داشت

متاسفانه دولت در سال هاي اخير اين راهکار را پيش نگرفته است و نرخ ارز را سرکوب کرده است. به هر حال وقتي به شکل مصنوعي نرخ ارز پايين نگه داشته مي‌شود، در يک جايي سر باز مي‌کند و جهش پيدا مي‌کند. در دو - سه ماه اخير نرخ ارز يک جهشي داشت که غير معمول بود.

وي با بيان اينکه نرخ ارز در يک روند منطقي افزايش قيمت پيدا نکرده است، گفت:

اگر نرخ ارز در چند سال گذشته روند طبيعي خود را طي مي‌کرد شايد طي چند سال به قيمت 4400 تومان فعلي مي‌رسيد و يکباره جهش پيدا نمي‌کرد. دولت بايد دخالت خود را از بازار ارز بردارد و اين دخالت را تبديل به نظارت کند. اين دخالت‌ها ممکن است باعث است اتفاقي که در سال 1391 افتاد و طي چند روز نرخ ارز سه برابر شد مجددا اتفاق بيفتد.
ممکن است اتفاقي که در سال 1391 افتاد و طي چند روز نرخ ارز سه برابر شد مجددا اتفاق بيفتد.

قابليت پيش‌بيني نرخ ارز را از تجار گرفته‌اند

دولت با دخالت‌هاي خود در نرخ ارز، بازار را تحت تاثير قرار داده است و در اين شرايط فعالان اقتصادي نمي‌توانند برنامه ريزي داشته باشند و عملا قابليت پيش‌بيني را از اقتصاد ما گرفته است. بارها بانک مرکزي و دولت اعلام کرده‌اند که مي‌خواهند ارز را تک نرخي کنند اما تا کنون انجام نشده است و همين دو نرخي بودن در خيلي موارد باعث رانت و فساد شده است.

نايب رئيس کميسيون تسهيل کسب و کار اتاق بازرگاني درباره تاثير افزايش نرخ ارز روي صادرات تصريح کرد:

قطعا افزايش نرخ ارز در همه کشورها يا به تعبيري زماني که ارزش پول ملي‌ کاهش پيدا مي‌کند ميزان صادرات اين کشورها افزايش پيدا مي‌کند و کشور ما هم از اين قاعده مستثني نيست. صادرکنندگان و توليدکنندگان به طور طبيعي بهتر مي‌توانند در زمينه قيمت تمام شده با رقباي منطقه‌اي خود رقابت کنند. واقعي شدن نرخ ارز همواره به توليد و صادرات کمک مي‌کند.
همه دولت‌ها تا کنون نگاه‌شان اين بوده که نرخ ارز ثابت باشد و افزايش پيدا نکند، چرا که تصورشان بر اين بوده است که قدرت خريد مردم و تورم به اين عامل بستگي دارد. اگر دولت بخواهد نظارت معمولي خود را داشته باشد و تعيين نرخ ارز را بر عهده خود بازار بگذارد در نهايت به نفع توليدکننده و صادرکننده خواهد بود.


منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/88856/ممکن است اتفاقي که در سال 91 افتاد و در چند روز نرخ ارز 3 برابر شد مجددا بيفتد!
بستن   چاپ