تماس جنسي محافظت نشده دختر و پسر, شيوع اين بيماري را افزايش داده است!
7 آبان 1394 - 10:14:47 ق.ظ
شيوع ويروس ايدز در ايران

مينو محرز، رئيس مرکز تحقيقات ايدز درباره ميزان شيوع ايدز در کشور اظهار کرد: در چند سال اخير که تماس جنسي محافظت نشده تبديل به بيشترين راه انتقال ويروس ايدز شده است رقم ابتلا زنان به اين بيماري يکباره بسيار زياد شد. در اين آمار فرآورده‌هاي خوني در سال‌هاي اول بيشترين راه انتقال ايدز بود که خيلي سريع متوقف و فرآورده‌هاي خوني استريل شد.

در مرحله بعد بيشترين راه انتقال ايدز از طريق معتادان تزريقي بود که 96 درصد مبتلايان را مردان و 4 درصد را زنان تشکيل مي‌دادند و اين زنان نيز از همسران مبتلايان بودند. تا سال‌ها اين وضعيت ثابت بود اما اخيرا اين فاصله به 60 درصد مردان و 40 درصد زنان رسيده است.

با توجه به اينکه امروزه بيشترين نوع ابتلا به ايدز از راه انتقال به خاطر رابطه جنسي محافظت نشده است به‌تبع زنان بيشترين آسيب را مي‌پذيرند و اين يک زنگ خطري براي مسئولان کشور است؛ همچنين در کلانشهرها تعداد زنان مبتلا به ايدز بيشتر است.

پيشگيري و کنترل ايدز بايد از سوي تمام ارگان‌ها صورت گيرد و تنها وظيفه وزارت بهداشت نيست زيرا اين يک مشکل اجتماعي است ولي متاسفانه آموزش و پرورش و صدا و سيما در مورد آسيب‌هاي اجتماعي از قبيل ايدز و اعتياد اطلاع‌رساني نمي‌کنند.

سي سال است که ما با ايدز مبارزه مي‌کنيم اما هنوز که هنوز است هيچ اتفاق مثبتي در اين زمينه رخ نداده و هر روز تعداد بسياري از جوانان دچار ايدز مي‌شوند بنابراين راديو و تلويزيون بايد در زمينه اطلاع‌رساني و آگاهي‌بخشي به مردم و جوانان احساس مسئوليت کنند. بودجه‌اي که از سوي دولت براي اطلاع‌رساني در مورد ايدز به وزارت بهداشت اختصاص داده مي‌شود هيچ وقت کافي نبوده و نيست. همچنين بسياري از ارگان‌ها در خصوص ايدز سکوتکرده‌اند و آنقدر درد دل‌هاي ما در زمينه مشکلات ايدز در کشور زياد است که به دل درد تبديل شده است.

متاسفانه پول دست وزارت رفاه است در حالي که مسئوليت بهداشت و سلامت مردم با وزارت بهداشت است که اين موضوع بسيار مسخره است. همواره داروهاي ايدز به صورت رايگان توسط وزارت بهداشت براي پيشگيري در اختيار مبتلايان به ايدز در کلينيک‌هاي بيماري‌هاي رفتاري قرار مي‌گيرد اما در دولت احمدي نژاد ‌مي‌گفتند چرا داروهاي کنترل ايدز را مجاني به مردم مي‌دهيد؟

در حالي که بهترين راه درمان، پيشگيري است. به عنوان مثال در همين روزها من دو بيمار دارم که در مرحله ايدز پيشرفته بيماري آنان تشخيص داده نشده است و در بيمارستان خصوصي بستري مي‌شوند. بسياري از جوانان هنوز نمي‌دانند که:

ايدز چيست؟
و رفتار پرخطر جنسي به چه نوع رفتاري مي‌گويند؟


تمام اين موضوع تقصير راديو و تلويزيون است به عنوان مثال:

شما تا به حال در زير نويس مسابقات فوتبال ديده‌ايد که در مورد بيماري ايدز آگاهي و اطلاع‌رساني کنند؟
فقط پفک نمکي را تبليغ مي‌کنند و تلويزيون براي تمام پزشکان پيامک مي‌زند که با پرداخت چهار ميليون تومان مي‌توانيد در برنامه‌هاي بهداشتي درماني شرکت کنيد؛

آيا اين رسالت رسانه است؟

در تمام دنيا آنقدر در سال‌هاي طولاني در مورد ايدز اطلاع‌رساني کردند که ديگر آمار ابتلا به ايدز در اين کشورها کاهش يافته است به عنوان مثال در سال 1990 که من در استراليا دوره ايدز را مي‌گذارندم تلويزيون در تمام برنامه‌ها راجع به ايدز برنامه پخش مي‌کرد و در زيرنويس برنامه‌هاي پر بيننده نيز در مورد اين بيماري اطلاع‌رساني مي‌کرد.در آمريکا نيز همين روند اجرا مي‌شد و پس از اين تبليغات و آموزش‌ها، مردم با اين موضوع آشنا شده‌اند.

در شوراي سياست‌گذاري صدا و سيما تاکيد کرديم که در مورد ايدز برنامه‌سازي کنيد اما تنها در نزديکي روز ايدز به پخش چند تبليغ و اسم کوتاه از ايدز بسنده مي‌کنند. وقتي مي‌پرسيم:

چرا در مورد ايدز برنامه نمي‌سازيد؟

مي‌گويند: اين موضوع در جامعه تنش ايجاد مي کند.

در حالي که تنش زماني به وجود مي‌آيد که فرزندان ما به دليل نا آگاهي مبتلا به ايدز شوند. بيمار من فارغ التحصيل دانشگاه صنعتي شريف است اما به اين دليل که نمي‌دانسته بايد از کاندوم استفاده کند مبتلا به ايدز شده است.

زماني که در شوراي سياست‌گذاري صدا و سيما راجع به گسترش و افزايش ايدز در بين جوانان تذکر داديم مسئولان گفتند بله ما هم متوجه شديم که ارتباط دختر و پسر زياد است بنابراين بايد روي ازدواج موقت تبليغ کنيم! و برداشت آنان اين است که بايد به سمت ازدواج موقت حرکت کنيم.

سلامت جوانان در کشور ما دغدغه مسئولان نيست زيرا در حالي بيان اطلاعات در خصوص ايدز از سوي پزشکان در رسانه‌ها منع مي‌شود که از لحاظ ديني و شرعي هيچ مشکلي ندارد و حتي در رساله‌ مراجع در مورد روابط جنسي آموزش‌هايي داده شده و حتي روحانيون و علما در صدا و سيما در اين مورد صحبت مي‌کنند بنابراين منع پخش برنامه پزشکي در خصوص ايدز ناشي از نگاه منفي مسئولان صدا و سيما است.




منبع:ana.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/8834/تماس جنسي محافظت نشده دختر و پسر, شيوع اين بيماري را افزايش داده است!
بستن   چاپ