چه خبر - حادثه براي کشتي جنگي ايراني در بندر انزلي
حوالي ساعت 10 صبح ديروز چهارشنبه 20 دي ماه منابع محلي در انزلي از برخورد ناوشکن دماوند با موج شکن اين بندر خبر دادند. پيگيريهاي پايگاه خبري گيل نگاه از منابع مختلف درباره علت دقيق برخورد اين کشتي جنگي 100 متري که بيش از 1300 تُن وزن دارد به موج شکن تا اين لحظه مشخص نيست و تنها عامل اعلام شده طوفاني بودن دريا اعلام شده است.
يکي از افراد حاضر در صحنه گفت؛که ارتفاع موج در بعضي لحظات در زمان وقوع حادثه و اکنون به حدود 4 متر ميرسد. در اين رابطه آمارهاي مختلفي هم درباره مجروحان و کشته شدگان حادثه منتشر شده است که هنوز از سوي منطقه چهارم نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي در انزلي تاييد نشده است.
هنگام گشت زني ناوشکن دماوند معمولا 18 سرنشين حضور داشتند که گفته ميشود 6 تن از اين افراد در لحظات اوليه به داخل دريا پرت شدند. منابع خبري غيررسمي از نجات 4 تن از آنها خبر ميدهد اما از سرنوشت 2تن از افراد پرت شده به داخل دريا هنوز خبر موثقي در دست نيست.بررسيها حکايت از حضور 12 سرنشين ديگر در ناوچه دماوند دارد که در انتظار امدادرساني هستند.
تعدادي از اعضاي خانوادههاي سرنشينان ناوشکن هم با حضور در محل حادثه بيتاب کسب اطلاع از وضعيت اعضاي خانوادهشان هستند. آنها ميگويند در انتظار عمليات نتيجه بخش گروهاي امداد و نجات براي نجات جان عزيزانشان که در داخل ناوشکن حضور دارند، هستند.
تا اين لحظه هيچ يک از مقامات مربوطه حاضر به ارائه اطلاعات به خبرنگاران و رسانهها نشدهاند و انتشار اطلاعات را به ساعات آينده موکول کرده اند. در منطقه حادثه ديده هم به دليل مسايل امدادسراني و امنيتي اجازه نزديک شدن خبرنگاران و عکاسان به حوالي ناوشکن دماوند داده نميشود و امکان رصد اخبار با فاصله اي نسبتا زياد از محل حادثه ممکن است.
گفتني است ناوچه دماوند که 27 اسفند 1391 طي مراسمي با حضور محمود احمدينژاد رئيس دولت وقت ايران در بندر انزلي تحت عنوان «جماران2» به آب انداخته شد و تيرماه 1393 وارد مرحله تست و آزمايش شد و پس از پشت سر گذاشتن تستهاي SAT، HAT و دريانورديهاي آزمايشي سرانجام در روز 18 اسفند 1393 به ناوگان شمال و منطقه چهارم نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران پيوست. پس از آن بود که از دماوند به عنوان بزرگترين کشتي جنگي ايران در اين منطقه دريايي ياد شد.
سردار احمد وحيدي، وزير دفاع وقت جمهوري اسلامي ايران هم درباره اين ناوچه گفته بود که از نظر طراحي و ساخت کاملاً بومي بوده و با همکاري حدود 400 دانشگاه، مرکز تحقيقاتي و توليد کنندگان و صنايع ايراني ساخته شده است و از جديدترين تجهيزات ناوبري و سيستمهاي پيچيده دفاعي برخوردار است.
ناوشکن دماوند در هنگام ورود به بندر به علت افزايش سرعت باد و طوفان شديد در درياي خزر، با موج شکن برخورد جزيي داشته است.کارشناسان نظامي گفتهاند که آسيبهاي وارد ناچيز بوده و صدمه وارده در زمان کوتاهي برطرف خواهد.
منبع:gilnegah.ir