مراقب اين اشتباهات در اوايل کار جديدتان باشيد
يکشنبه 17 دي 1396 - 8:22:38 PM
چه خبر -

تصور کنيد در يکي از دانشگاه هاي خوب، در رشته اي که بازار کار مناسبي دارد تحصيل کرده ايد. پس از صرف زمان قابل توجهي در مصاحبه شرکت هاي مختلف براي اولين بار استخدام مي شويد. کار شروع مي شود. محيط آنجا چگونه است؟ مطمئنا مانند خانه نيست. آيا مانند دانشگاه است؟ انتظار رو به رو شدن با چه شرايطي را داريد؟ اولين برخورد با مدير و همکارانتان چگونه خواهدبود و چگونه رفتار مي کنيد؟
براي داشتن شرايط شغلي مناسب، خوب است نحوه تعامل با افرادي را که در سِمَت هاي مختلفي در محيط کارتان هستند، ياد بگيريد. عموما افرادي که تازه استخدام مي شوند، دچار خطاهاي رفتاري مي شوند که همان موقع تصوير نامطلوبي از محيط کار در ذهنشان ايجاد مي شود يا آن که از خود آن ها تصوير نامطلوبي شکل مي گيرد. در اين متن تلاش مي کنيم به نکاتي اشاره کنيم که با رعايت آن ها از تنش هايي جلوگيري مي شود که ممکن است به دليل بي تجربگي در اولين برخوردهاي کاري، تصوير نامناسبي از کارمندان ايجاد کند. چه بسا ممکن است پس از مدتي با تجربه کردن و آزمودن، قادر به حل مشکلات به وجود آمده در اثر اين اشتباه ها باشيم يا آن که تا ساليان سال اثرات نامطلوب ناشي از اين اشتباه ها را همراه خود داشته باشيم.

اشتباهاتي که ممکن است در اولين شغل خود انجام دهيم دير رسيدن به محل کار در هفته اول اشتباهي بزرگ است

تمام تلاش خود را براي نماندن در ترافيک، ايستگاه هاي مترو، آسانسورها و... به کار گيريد. با دير رفتن خود را فردي بي فکر و بي برنامه نشان مي دهيد. ديررفتن به محل کار نشان از ويژگي هاي غيرحرفه اي کاري تان دارد که در روز اول آن را نشان داده ايد. داشتن نظم و انضباط يکي از مهم ترين ويژگي هاي فرد موفق در شغلش است.

يکي از نکات مهم ديگر، درک حد و مرزتان در محل کار است

تفاوت «دوست بودن» و «رفتار دوستانه داشتن» را درک کنيد. آرام پيش برويد. مرزهاي بين زندگي شخصي و زندگي حرفه اي تان را مشخص کنيد. درباره مطرح کردن اطلاعات شخصي تان با همکاران بسيار محتاط باشيد. از روابط عاطفي خود در محيط کار سخن نگوييد.

تلاش کنيد براي صحبت کردن بيشتر روي موضوعات کاري تمرکز کنيد

مراقب دوستي هايي که با همکارانتان بيرون از محيط کاري برقرار مي کنيد باشيد، زيرا در صورت رخ دادن اين ارتباط، احتمالا کنترل اوضاع از دستتان خارج خواهد شد.

وارد جمع غيبت گويي و شايعه پراکني نشويد

به نظر مي آيد بهترين زمان براي برقراري رفتار دوستانه با همکارانتان، زمان ناهار يا زمان هايي مشابه اين است؛ اما مراقب باشيد که وارد جمع غيبت گويي و شايعه پراکني نشويد؛ زيرا با آن که راه خوبي براي نزديک شدن به همکاران است، باعث دلخوري فردي از همکاران سازمان و خراب شدن وجهه تان خواهد شد. هيچ کس انتظار ندارد در روز اول مه چيز را بدانيد. اگر چيزي برايتان واضح نيست، احتمالا همکارانتان ترجيح مي دهند به جاي اين که امور را حد بزنيد، از آن ها سوال کنيد. آنها خوشحال مي شوند تجربياتشان را در اختيارتان قرار دهند.

يکي از مهمترين رفتارهايي که بايد بدانيد نحوه پرسيد درباره چيزهايي است که نمي دانيد

نشان دادن اين که هر چيزي را مي دانيد خوشايند نيست. در آغاز مي توانيد از مديرتان بپرسيد که چگونه بايد کارتان را انجام دهيد و او چه انتظاراتي از شما دارد. هيچ فردي در محل کار دوست ندارد يک فرد تازه وارد به او بگويد که چگونه کارش را انجام دهد. در صورت انجام اين کار انتظار رنجش کارمندان با سابقه بيشتر را داشته باشيد، مگر آن که توصيه تان، توصيه منحصر به فردي باشد.

چنانچه شرکت يا سازمان، توري برگزار کرد در آن شرکت کنيد

اين موقعيت، زمان مناسبي براي معرفي خودتان و برقراري ارتباط است. تمام مدت نشستن پشت ميزتان اجازه تعامل با همکارانتان را نمي هد و فرصت ارزنده اي را از دست مي دهيد.

يکي از مهم ترين ويژگي هاي افراد موفق شبکه سازي و حفظ روابط کاري است

اين مولفه براي سازمان ها نيز موثر است. هر اندازه افرادي که در يک سازمان مشغول به کار هستند با يکديگر ارتباط بهتري برقرار کنند، کارهاي تيمي تعريف شده در سازمان بهتر انجام خواهد شد.

به مدت زماني که در محل کار با موبايلتان صحبت مي کنيد توجه کنيد

زمان مکالمات تلفني شخصي در محل کار را کوتاه کنيد. هرگز موبايلتان را در جلسات با خود نبريد، مگر اين که منتظر تماس تلفني کاري باشيد.

وانمود کردن به اين که هيچ چيزي را متوجه نمي شويد، کار اشتباهي است

برخي افراد وقتي که تازه در سازماني مشغول به کار مي شوند، گمان مي کنند اگر نشان دهند که متوجه همه موضوعات توضيح داده شده هستند، مجبورند همه آن کارها را خودشان انجام دهند؛ در نتيجه بار کاري شان افزايش مي يابد. وانمود کردن به اين که هيچ چيزي را متوجه نمي شويد، کار اشتباهي است. اين رفتار درستي نيست. اگر متوجه امور مي شويد، آن را نشان دهيد. در اين حالت رييستان متوجه مزيت ها و مهارت هاي شما خواهدشد.

مديرتان، معلم يا يکي از والدين تان نيست

ممکن است او به رشد شخصيتي تان توجهي نداشته باشد؛ بنابراين بايد ياد بگيريد خود را با محيط کاري منطبق کنيد. در هر سازماني قوانين و محدوديت هاي مخصوص به آن سازمان وجود دارد. اين موضوع درباره نوع پوشش ظاهري در محيط کار داراي اهميت است. متناسب با شغلي که داريد و سازماني که در آن مشغول به کار هستيد، لباس بپوشيد.


منبع : livings.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/87403/مراقب اين اشتباهات در اوايل کار جديدتان باشيد
بستن   چاپ