جشنواره فجر 96: اعتراض فرزاد موتمن به مهندسي انتخاب فيلم ها در جشنواره فجر
شنبه 16 دي 1396 - 7:21:39 PM
چه خبر - فرزاد موتمن: احساس ميکنم نوعي مهندسي در انتخاب فيلم ها وجود داشته است

در بخشي از برنامه فرزاد موتمن که «سراسر شب» را براي جشنواره فرستاده و فيلم او انتخاب نشده بود، روي خط آمد و گفت:
نه تنها در مورد فيلم من بلکه در ساير موارد نيز اتفاقات بدي افتاده است. «سراسر شب» يازدهمين فيلم من است و از بين فيلم‌هاي قبلي هشت فيلمم در بخش مسابقه شرکت داشته و پنج بار کانديد سيمرغ شدم و هيچ بار اعتراض نکردم. احساس مي کنم «سراسر شب» فيلم خاصي است و برايم عجيب است که اين فيلم در بخش مسابقه پذيرفته نشد. وقتي به فهرست فيلمهاي انتخاب شده نگاه کردم، متوجه شدم انگار نوعي مهندسي در انتخاب فيلمها وجود داشته است. دو فيلم وجود دارد که بر اساس آيين نامه امکان نداشت انتخاب شود. فيلم‌ها بايد کامل به جشنواره ارائه ميشد و البته اغلب فيلمها ميتوانست صدا و موسيقي نداشته باشند، اما در مورد سه فيلم «تنگه ابوغريب»، «سوء تفاهم» و «لاتاري» تصميم گرفتند که همچنان در حال فيلمبرداري بودند. همين طور نگاه کنيد، پنج فيلم در بخش مسابقه بودند که بر طبق آيين نامه نميتوانستند انتخاب شوند و اين آدم را به فکر وادار ميکند که چه اتفاقي ميافتد؟
داروغه زاده دبير جشنواره‌ي فيلم فجر پاسخ داد:
فيلمهايي که در دوره‌اي، در جشنواره حاضر ميشوند و هيأت انتخاب به دليل ناقص بودن نسخه نتوانستند درباره آن نظر دهند، اگر تا سال آينده نمايش داده نشوند، مي توانند دوباره ثبت نام کنند و به جشنواره ارائه شوند. امسال براي چهار فيلم اين اتفاق افتاد که به دبيرخانه نامه نوشتند و گفتند به دليل ناقص بودن امکان نمايش نداشتند. درباره نامه خزايي و شيخ طادي خودشان بايد توضيح بدهند، اما هيأت انتخاب از آن ها پرسيد چرا مدعي هستند، در صورتي که فيلمشان چندسال کار دارد. «امپراتور جهنم» به شيوه پرده سبز و خارج از کشور ساخته شده است. چيزي که به جشنواره نشان دادند هم پرده سبز بود و تمام بازيگران روبروي پرده کارمي کردند. آن زمان هيچکدام از کارهاي تروکاژي و سي جي هاي اين فيلم انجام نشده بود. «شعله ور» هم ناقص بود. ممکن است به لحاظ مضموني با فيلم مشکل داشتند اما از طرف هيأت انتخاب قابل انتخاب نبود. هر فيلمي انتخاب نشود، دبير مي تواند براي آن تصميم ديگري بگيرد. آيين نامه ما مربوط به مسابقه است و هر دوي اين فيلم‌ها از نظر هيأت انتخاب به شکلي نبود که بتوانند درباره آن اظهار نظر کنند و هيأت انتخاب تصميم به خروج آنها گرفت. فيلمي اگر هيات را قانع کند که اين نسخه قابل قبول است، پذيرفته ميشود و اگر نباشد، کنار گذاشته ميشود. بايد بپذيريم هفت نفر از متخصصان جزو دوستان و همکاران موتمن هستند.


فيلمهاي انتخاب شده دولتي هستند

موتمن در اين خصوص افزود:
فيلم «سراسر شب» هم تروکاژ و سي جي زيادي دارد و مطمئنم اگر فيلم را تمام نکنم و سال ديگر بفرستم، با من طبق آيين نامه برخورد مي‌شود و براي اين بدبيني دليل دارم. 22 فيلم انتخاب شد و تقريبا هرچه با سرمايه دولتي ساخته شده، در جشنواره است و از بخش خصوصي فيلم هايي هستند که با کمک مالي بخش دولتي ساخته شدند. در واقع به ليستي مورد نظر مديريت بخش فرهنگي فارابي رسيدند که 27 پروژه من را رد کرده است و آخرين فيلمي که در آنجا رد شد، «سراسر شب» بود. مدير بخش فرهنگي به من گفت با فيلمنامهات موافق نبودند و بعدها شنيدم تنها يک رأي منفي داشت. تا حالا جشنواره را براي ما نگه داشت و حالا چندسالي است که آن را براي ما به خطر مي‌اندازند. حالا فيلمهاي بخش خصوصي خيلي کمرنگ است و «سراسر شب» فيلم خاص و عشقي است و رگه‌هايي از تخيل دارد و به جاي توجه ميخواهند آن را در نطفه خفه کنند. به آقاي موتمن و تمام فيلمسازان بخش خصوصي حق ميدهم. ممکن است اگر هيأت انتخاب ديگري بود، تعداد کمي فيلمها انتخاب نمي‌شد. آن پنج فيلمي که بيرون ماندند استحقاق حضور داشتند و اگر براي ما امکان داشت اضافه ميکرديم.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/87328/جشنواره فجر 96- اعتراض فرزاد موتمن به مهندسي انتخاب فيلم ها در جشنواره فجر
بستن   چاپ