چه خبر - علت حذف ماليات بر ارزش افزوده
هادي قوامي نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي، در جلسه شوراي برنامه ريزي استان خراسان شمالي، با اشاره به اينکه عمر اين قانون به پايان رسيده است، افزود: قرار بر اين بود، تا اين قانون به صورت آزمايشي براي مدت پنج سال اجرايي شود که اين امر انجام شده و هم اکنون حذف شده است. تا زماني که اصلاحات لازم براي اين قانون صورت نگيرد، قانون ماليات بر ارزش افزوده اجرايي نميشود.
توليد کننده علاوه بر اينکه بايد ماليات خود را پرداخت ميکرد، ماليات بر ارزش افزوده نيز بر گردن آنها افتاده بود که بايد آن را نيز به سازمان امور مالياتي پرداخت ميکرد.
ماليات بر ارزش افزوده، بر دوش توليدکنندگان و پيمانکاران افتاده بود و اين امر آنها را ضعيف کرده بود و از سوي ديگر موجب شده بود تا فضاي کسب و کار در استان ضعيفي همچون خراسان شمالي، ضعيف شود.
نماينده مردم اسفراين در مجلس، تاکيد کرد: از سوي ديگر جرائم ماليات بر ارزش افزوده، بسيار بالا بود و حتي تا سه برابر هم بايد پرداخت ميشد. قانون ماليات بر ارزش افزوده براي دولت درآمد کسب کرده است، اما بر روي فضاي کسب و کار تاثير نامطلوبي گذاشته است.
قوامي در ادامه با تاکيد بر اينکه بايد به اشتغال، توجه ويژه شود، گفت: بايد در استانها به اين موضوع توجه ويژهاي شود تا پروژهاي اجرايي شود که بتواند اشتغال بيشتري را فراهم کند.
وي با اشاره به اينکه شرکت توليدي لوله گستر اسفراين، در سال گذشته و امسال حتي يک قرارداد کاري نداشته است، افزود: سپس مشاهده ميکنيم که وزارت نفت، لولههاي مورد نياز خود را از چين وارد کرده است.
نماينده مردم اسفراين در مجلس، ادامه داد: اگر دو مجتمع صنعتي بزرگ اسفراين، قرارداد کاري دريافت کنند، سالانه از آنها حدود 40 ميليارد تومان ماليات دريافت ميشود که آن درآمد براي دولت کسب ميشود و سود آن به مردم خراسان شمالي، خواهد رسيد، اين درحالي است که با وارد کردن لوله از چين، پول نقد در جيب چينيها ميرود.
اخيرا با شرکت لوله گستر اسفراين، قرارداد توليد 7500 تن محصول، منعقد شده است.
قوامي همچنين با اشاره به اينکه بخش معدن نيز داراي ويژگي کار طلب بودن و ارزش افزوده است، گفت: در حال حاضر، بخش معدن استان در حاشيه قرار گرفته است.
منبع: isna.ir