اشتباه رسانه ملي جريان را به نفع رسانه هاي بيگانه رقم زد
سه شنبه 12 دي 1396 - 9:22:11 AM
چه خبر - رفتارصداوسيما و مطبوعات در ناآرامي هاي اخير باعث روي آوردن مردم به رسانه هاي بيگانه شد

روزنامه ايران در يادداشتي به قلم اکبر نصراللهي استاد دانشگاه نوشت:
مردمي که در مقاطع مختلف پشت سر انقلاب بودند، در دفاع مقدس و در انتخابات مختلف حضور پرشوري داشتند، حالا توقع دارند اين مشارکت‌شان در کاهش مشکلات نقش داشته باشد اما وقتي مي‌بينند مشکلات باقي است و روند حل مشکلات به کندي صورت مي‌گيرد و در بعضي حوزه‌ها حتي تشديد مي‌شود، طبيعي است که اعتراض کنند.
نمي‌توان اين افراد را متهم کنيم که عامل بيگانه يا ضد انقلاب هستند. بديهي است که وقتي اعتراضي شکل مي‌گيرد، عده‌اي هم بهره‌برداري مي‌کنند ،اما اين انصاف نيست که کساني را که جزو خانواده شهدا و رزمندگان هستند، به ضد انقلاب بودن متهم کنيم. اگر رسانه‌ها متوجه مطالبات مردم مي‌شدند و در بستر آرام و منطقي و منصفانه و قانوني با در نظر گرفتن امنيت و منافع ملي حرف مردم را منعکس مي‌کردند، آنها احساس مي‌کردند پناهگاه دارند ،اما وقتي نااميد مي‌شوند و مي‌بينند که رسانه‌ها غفلت مي‌کنند، خودشان دست به کار مي‌شوند و عده‌اي مغرض نيز از اين ماجرا سوء استفاده مي‌کنند.يادمان باشد اينها اکثريت معترضان نيستند بلکه در اقليت هستند.
نکته دوم اينکه بعد از اين اعتراضات، رسانه‌ها باز هم نقش خودشان را به درستي ايفا نکردند يعني وقتي روز پنجشنبه اعتراضات شروع شد، در خبرگزاري‌هاي رسمي و حاکميتي مانند صدا و سيما تا ظهر شنبه هيچ انعکاسي نيافت. مردم هم وقتي ديدند نه تنها صدايشان منعکس نشد بلکه آنها را اغتشاشگر و عوامل بيگانه معرفي کردند، اين باعث عصبانيت مردم و تشديد اعتراضات شد.
رسانه‌ها حتي در انعکاس اين اخبار هم مردود شدند و باعث شدند رسانه‌هاي بيگانه و فضاي مجازي و رسانه‌هاي بي شناسنامه ابزار کار را در دست بگيرند و هزينه‌هايي را متوجه نظام جمهوري اسلامي و مردم ايران کنند.
رسانه‌ها اگر از قبل به هر دليل کاري انجام ندادند، حداقل بعد از اعتراضات مي‌توانستند در کنار اين همه اخباري که از اعتراضات در کشورهاي مختلف پخش مي‌کنند در چند خط در صدا و سيما و خبرگزاري‌ها و مطبوعات اين اخبار را منعکس کنند و بگويند عده‌اي از مردم در اعتراض به گراني دست به تظاهرات زدند و از مسئولان خواستند مشکل‌شان را حل کنند.
من فکر مي‌کنم نظام جمهوري اسلامي ايران بعد از 4 دهه آنقدر مقتدر است که پخش اين اخبار نتواند آسيبي به آن بزند و در مقابل حتي مي‌تواند نشان دهنده اين باشد که نظام صداي مردم را مي‌شنود و اجازه ابراز نظر و مطالبه حق‌شان را مي‌دهد. رسانه‌ها و بويژه صدا و سيما با دست خودشان مخاطبان ايراني و اسلامي را به سمت رسانه‌هاي ديگر سوق دادند.
به همين دليل هم که يک کانال مجازي معاند در عرض 3 روز مخاطبانش سه برابر شده است. اگر مردم صدا و تصويرشان را در رسانه داخلي مي‌ديدند، دليلي نداشت به سمت آنها بروند. در روزهاي اخير اين انتقاد را بيشتر مي‌شنويم که صدا و سيما خواسته طيف‌هاي مختلف را بازتاب نمي‌دهد،البته اين فقط مربوط به صدا و سيما نمي‌شود و در ساير رسانه‌ها هم اين مشکل وجود دارد اما از آنجا که صدا و سيما رسانه نظام است بديهي است که از آن انتظار بيشتري مي‌رود. مردم انتظار دارند صدا و سيما منصف و داور و مطالبه‌گر باشد نه طرف مقابل مردم. صدا و سيما بايد منعکس کننده همه ديدگاه‌ها و گفتمان‌ها باشد در حالي که ما چنين تنوع گفتماني را در اين رسانه نمي‌بينيم. قرار است جمهوري اسلامي بتواند به مسير رو به توسعه خود ادامه دهد ؛ طبيعي است که بايد از مشارکت همه احزاب و گفتمان‌ها استفاده کند و همه نوع فرهنگي را بازتاب بدهد. مردم توقع دارند خودشان را در رسانه‌شان ببينند،اما تحقيقات نشان مي‌دهد اين موضوع در اين خصوص برقرار نيست. سهم روستاييان و شهرستان ها و استان‌ها از صدا و سيما چقدر است؟ مردم شهرستان فقط در مناسبات و راهپيمايي‌هاي ملي ديده مي‌شوند.


منبع: روزنامه ايران

http://www.CheKhabar.ir/News/86988/اشتباه رسانه ملي جريان را به نفع رسانه هاي بيگانه رقم زد
بستن   چاپ