هزينه ساخت سريال تاج بيشتر است يا خرج ملکه واقعي؟
سه شنبه 5 دي 1396 - 4:20:31 PM
چه خبر - فيلم ها وسريال هايي براي بازسازي يک رويداد واقعي ولي پر هزينه تر از آن حوادث

شرکت نت‌فيلکس به تازگي دومين سري مجموعه تلويزيوني تاج ( The Crown) را در اختيار کاربران خود گذاشته که يک درام تاريخي پرخرج درباره خانواده سلطنتي بريتانيا است. گزارش شده بود که سري اول اين سريال 130 ميليون دلار هزينه برداشته است. اما پيتر مورگن، سازنده آن مي‌گويد که مبلغ مورد ادعا به هزينه هر دو سري نزديک است.
در هر دو صورت، بين 6.5 تا 13 ميليون دلار براي توليد يک ساعت از اين سريال، مبلغ بسيار هنگفتي است. اما آيا هزينه به نمايش درآوردن دوره سلطنت ملکه اليزابت دوم از خرج واقعي که ملکه براي بريتانيا داشته، بيشتر است؟
به اين مورد و برخي موارد ديگر که در صحنه نمايش پرهزينه‌تر از جهان واقعي آن بوده‌اند، نگاه مي‌کنيم.


ملکه بريتانيا در مقايسه با `تاج`

بعد از اين که نمايندگان پارلمان بريتانيا به افزايش "پرداخت سالانه سلطنتي" رأي دادند، بودجه فعاليت‌هاي ملکه قرار است افزايش يابد. ملکه بريتانيا در سال 2018-19 حدود 110 ميليون دلار دريافت خواهد کرد. يعني هزينه‌اش برابر با حدود 1.67 دلار براي هر بريتانيايي خواهد بود.

سريال تاج رويدادهاي اوايل دوران سلطنت ملکه اليزابت دوم را به نمايش درآورده است

سريال تاج رويدادهاي اوايل دوران سلطنت ملکه اليزابت دوم را به نمايش درآورده است


بر اساس گزارش روزنامه بريتانيايي تلگراف، هزينه‌ ديدارها، مراسم و تأمين امنيت خانواده سلطنتي در بودجه "پرداخت سلطنتي" محاسبه نمي‌شود و خرج واقعي دستگاه سلطنت براي بريتانيا سالانه حدود 400 ميليون دلار است. با در نظر داشت اين موضوع، به نظر مي‌رسد که هزينه ملکه و خانواده‌اش بيشتر از نمونه پرزرق و برق تلويزيوني آنهاست.


ملکه بريتانيا 90 ساله شد

نتيجه: انتظار مي‌رود مجموعه تلويزيوني تاج داراي شش سري باشد. اگر هزينه‌اش ثابت باقي بماند، مجموعه خرجش (اگر به گزارش‌ها اعتماد کنيم) 780 ميليون دلار و يا (بر اساس حرف آقاي مورگن) 390 ميليون دلار خواهد بود. نظر به مبلغ اولي، با بودجه يک ساله سلطنتي مي‌توان سه سري "تاج" را ساخت و نظر به آمار دوم، هزينه هر شش سري اين مجموعه را با پول يک سال بودجه سلطنتي مي‌توان تأمين کرد.


مأموريت شکار بشقاب پرنده دولت آمريکا در مقايسه با "پرونده‌هاي ايکس"

در اوايل ماه جاري ميلادي مشخص شد که وزارت دفاع آمريکا از سال 2007 تا 2012 بيش از 20 ميليون دلار خرج يک برنامه مخفي کرده تا درباره اشياي پرنده ناشناس تحقيق کند. بسياري به اين خبر با کمال ناباوري نگاه کردند و برخي گفتند آيا ارزان‌تر نمي‌شد که دولت آمريکا از مالدر و اسکالي (شخصيت‌هاي اصلي سريال پرونده‌هاي ايکس) کمک مي‌گرفتند؟! اما اين به سرعت عمل هم بستگي دارد.

جيلين اندرسون و ديويد دوکاوني، بازيگران "پرونده‌هاي ايکس"

جيلين اندرسون و ديويد دوکاوني، بازيگران "پرونده‌هاي ايکس"

پرونده‌هاي ايکس، مجموعه تلويزيوني محبوب دهه 90 ميلادي است که در آن مأموران اف‌بي‌آي درباره پديده‌هاي ماوراءالطبيعي تحقيق مي‌کنند. سايت آي‌ام‌دي‌بي (IMDB) نوشته که در پنج سري اول اين سريال، هر بخش آن 1.5 ميليون دلار هزينه برداشته است. اگر اين مبلغ را با تورم سال 2007، زماني که پنتاگون عملياتش را آغاز کرد، برابرگذاري کنيم، 2.1 ميليون دلار مي‌شود.
نتيجه: وزارت دفاع آمريکا با اين هزينه مي‌توانست مأموران جسور "پرونده‌هاي ايکس" را براي برابر با حدود نه و نيم بخش سريال استخدام کند. اما فاکس مالدر و دانا اسکالي با چه تعداد از بشقاب‌پرنده‌ها و اشياي بيگانه که مواجه شدند: تعداد زيادي از آن. اين شمار از سوي دولت آمريکا چقدر بوده؟ تا اکنون هيچ...


کشتي واقعي تايتانيک (آرام‌اس) در مقايسه با فيلم تايتانيک

در سال 1997 اگر براي داستان پر سوز و گداز و عاشقانه فيلم تايتانيک و آواز مشهور سلين ديون گريه نمي‌کرديد، در خيلي از جمع‌ها راهتان نمي‌دادند. لئوناردو دي‌‎کاپريو و کيت وينسلت در نقش عاشقان بدسرنوشت (جک و رز) قلب‌ها را تسخير کرده بودند. اين فيلم که در 11 بخش جايزه اسکار گرفت، 200 ميليون دلار هزينه برداشته است. پس کدام يک بيشتر خرج داشت: فيلم و يا کشتي واقعي؟

تايتانيک کيت و لئو بيشتر از کشتي واقعي هزينه برداشت

تايتانيک کيت و لئو بيشتر از کشتي واقعي هزينه برداشت


نامه به‌جا مانده تايتانيک 126 هزار پوند به فروش رفت. تايتانيک چگونه غرق شد؟
ساخت کشتي واقعي تايتانيک در سال 1909 آغاز شد و هزينه ساخت و آراسته شدنش در آن زمان 7 و نيم ميليون دلار تخمين زده مي‌شود. اين مبلغ معادل است با 127 ميليون دلار در زماني که فيلم تايتانيک به بازار آمد.
نتيجه: ساخت فيلم در اين مورد هزينه بيشتري داشته است. ظاهرا، هزينه بازگو کردن داستان يک کشتي لوکس اما بدفرجام بيشتر از خرج ساخت آن در دنياي واقعي بوده است.


سريال بخش اورژانس (ER) در مقايسه با يک بخش اورژانس واقعي در آمريکا

هزينه مراقبت‌هاي بهداشتي در آمريکا بسيار زياد است و همين طور ساخت مجموعه تلويزيوني پزشکي "بخش اورژانس" که براي به شهرت رسيدن بيشتر جورج کلوني کمک کرد، گران بوده است. در سال 1998، شبکه تلويزيوني آمريکايي ان‌بي‌اس به شرکت برادران وارنر، مبلغ بي‌سابقه 13 ميليون دلار براي تهيه هر قسمت از اين سريال پيشنهاد کرد.

بازيگران "بخش اورژانس" در سال 1997

بازيگران "بخش اورژانس" در سال 1997

اين مبلغ را چگونه مي‌توان با هزينه واقعي فعاليت بخش اورژانس يک بيمارستان مقايسه کرد؟ در سريال تلويزيوني بخش اورژانس براي ساخت بيمارستان عمومي کوک از بيمارستان جان استروگر در منطقه کوک ايالت الينوي آمريکا به عنوان نمونه استفاده شده بود. اين بيمارستان اطلاعات مربوط به بخش اورژانس خود را در اختيار بي‌بي‌سي گذاشت. اداره اورژانس اين بيمارستان سالانه 41 ميليون دلار هزينه برمي‌دارد. حقوق کارکنان و هزينه لوازم هم مشمول اين مبلغ است.
نتيجه: 13 ميليون دلار آن زمان براي توليد هر بخش از سريال برابر است با 19 ميليون دلار امروز. با اين حساب تنها با هزينه يک قسمت از سريال تلويزيوني ER مي‌شود بخش اورژانس واقعي يک بيمارستان را در آمريکا به مدت پنج ماه و نيم اداره کرد.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/86545/هزينه ساخت سريال تاج بيشتر است يا خرج ملکه واقعي؟
بستن   چاپ