چه خبر - راه هاي تشخيص دادن زعفران اصل
_ اگر تارهاي زعفران را بين کاغذ صافي يا روزنامه گذاشته و فشار دهيم، نبايد لکه چربي باقي بماند، که در غير اين صورت زعفران، تقلبي است.
_ رنگ تارهاي زعفران در بنزين محلول نيست، يعني اگر چند تار را در بنزين انداختيم، نبايد بنزين را رنگين کند.
_ زعفران طبيعي داراي رنگ قرمز روشن، طعم مطبوع و کمي تلخ و بوي تندي دارد، زعفران در اسيد سولفوريک غليظ، توليد رنگ آبي کرده که به تدريج به بنفش، قرمز گيلاسي و سرانجام قهوهاي تبديل ميشود.
_ اين امکان وجود دارد که تکههاي زعفران را روي شعله گاز بوتان قرار داده و در اين حالت زعفران خالص رنگ بنفش ايجاد ميکند که اين امر، مربوط به پتاسيم آن است که گاهي ممکن است که رنگ نارنجي ايجاد کند اما در مورد زعفران تقلبي رنگ زرد آن ايجاد ميشود.
_ براي تشخيص زعفران اصل بايد به 0.1 گرم پودر زعفران 10 ميلي ليتر آب مقطر افزوده، 15 دقيقه تکان داد، سپس محلول را صاف کرد و به آن يک گرم زغال چوب افزوده و تکان داد، سپس به مدت 10 دقيقه گذاشت تا بماند و مجدداً صاف کرد. رنگ زعفران با زغال چوب از بين ميرود، لذا وجود رنگ در محلول نهايي نشان دهنده وجود يک رنگ آلي خواهد بود.
_ با اضافه کردن مقدار 50 ميلي ليتر کلروفرم به مقداري از زعفران محلول کلروفرم تقريباً بيرنگ خواهد شد، در حالي که ايجاد رنگ زرد نشانگر وجود گلهاي داراي رنگ کاروتنوئيدي، ميوه کاپسيلوم و يا رنگهاي آنيلين است.
نکته : اين موارد در مرحله شناسايي مقدماتي بوده و شناسايي کامل زعفران با روشهاي آزمايشگاهي دقيق و توسط آزمايشگاههاي مجازو مجهز صورت ميگيرد که نيازمند دستگاههاي اندازهگيري دقيق است.
منبع : isna.ir