7 سبزي که با پختن ارزش غذايي شان چند برابر مي شود!!
دوشنبه 27 آذر 1396 - 2:27:03 PM
چه خبر - سبزيجاتي که با پختن ارزش غذايي شان چند برابر مي شود

براي پخت اکثر سبزيجات، توصيه ها بر اين است که آنها را بخارپز يا با چربي هايي مانند روغن کتان، روغن زيتون و ... طبخ کنيد. اضافه کردن چربي هاي سالم به اين سبزيجات، جذب ويتامين ها و مواد معدني موجود در آنها را در بدن چند برابر مي کند:

سيب زميني پخته ارزش غذايي بيشتري از سيب زميني خام دارد

اينطور ثابت شده که مصرف سيب زميني پخته و يا آب پز شده قند خون را به طور موثري کنترل مي کند. در حالي که مصرف سرخ کرده آن کاملا اثر معکوس روي قند خون داشته و به هيچ وجه توصيه نمي شود.

گوجه فرنگي پخته ارزش غذايي بيشتري نسبت به گوجه فرنگي خام دارد

اگر مي خواهيد از خواص ليکوپن موجود در گوجه فرنگي که يک آنتي اکسيدان با خواص ضد التهابي است، بهره ببريد، آن را بپزيد. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگي به صورت خام فقط 4 درصد از ليکوپن آن را به بدن مي رسانيد. ليکوپن موجود در گوجه فرنگي پخته به راحتي جذب بدن مي شود.

هويج پخته ارزش غذايي بيشتري نسبت به هويج خام دارد

سطوح بتاکاروتن که نوعي آنتي اکسيدان بوده و در بدن تبديل به ويتامين آ مي شود، در هويج پخته شده چند برابر افزايش مي يابد.

اسفناج پخته ارزش غذايي بيشتري نسبت به اسفناج خام دارد

حجم اسفناج با پخته شدن کاهش مي يابد و شما مي توانيد مقدار بيشتري از آن را بخوريد. اسفناج همچنين داراي اسيد فوليک است که به تقويت سيستم عصبي کمک مي کند. سطح اسيد فوليک اسفناج با پختن اين سبزي بيشتر حفظ مي شود.

مارچوبه پخته ارزش غذايي بيشتري نسبت به مارچوبه خام دارد

اگر مي خواهيد فيبر بيشتري از طريق مصرف اين سبزي به بدن برسانيد، آن را طبخ کنيد. تقريبا مانند گوجه فرنگي، مارچوبه داراي ديواره هاي ضخيم سلولي است که بايد به وسيله گرما تجزيه شود. در اين صورت تمام مواد مغذي سالم آن جذب بدن مي شوند.

کدو حلوايي پخته ارزش غذايي بيشتري نسبت به کدو حلوايي خام دارد

جذب آنتي اکسيدان ها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوايي با پخته شدن آن بيشتر مي شود.

بروکلي پخته ارزش غذايي بيشتري نسبت به بروکلي خام دارد

بروکلي جزو خانواده‌ کلم هاست و خواص آنتي اکسيداني آن بسيار معروف است. همچنين بروکلي منبع غني لوتئين و توکوفرول است. اين ترکيبات شيميايي، با کاهش التهاب در رگ هاي خوني بدن، خطر سرطان را کاهش مي دهد. بهترين شيوه براي پخت کلم بروکلي، آب پز و بخارپز کردن آن است که با اين شيوه خواص کاروتنوئيد، لوتئين و فيتوئن هاي آن تقويت مي شود.


منبع : آواي سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/85778/7 سبزي که با پختن ارزش غذايي شان چند برابر مي شود!!
بستن   چاپ