3 علائم حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک
چهارشنبه 22 آذر 1396 - 7:40:12 AM
چه خبر - نشانه هاي حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک را بشناسيد

آيا شما هم به دنبال مواد غذايي بدون گلوتن هستيد زيرا متقاعد شده ايد که اين پروتئين (*گلوتن gluten) باعث ايجاد مسائل گوارشي برايتان مي شود؟ اگر با پزشک در اين مورد مشورت نکرده باشيد، ممکن است اشتباه کرده باشيد. يک مطالعه جديد نشان داده است بسياري از افرادي که رژيم بدون گلوتن را انتخاب کرده اند، براي بيماري سلياک يا سيلياک celiac disease به درستي مورد آزمايش قرار نگرفته اند.

* گلوتن gluten :گلوتن پروتئيني است که در گندم، جو و چاودار يافت مي‌شود. اين ماده باعث کش آمدن خمير و ترد شدن بافت فراورده نهايي مي‌گردد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم بيماري سلياک که شما را از ابتلا به سلياک آگاه مي کند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درباره بيماري سلياک چه مي دانيد؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خطر جدي رژيم هاي فاقد گلوتن, بسيار مراقب باشيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم هاي فاقد گلوتن به اين دلايل رد مي شوند

محققان مدرسه پزشکي بهداشت شرق Eastern Health Clinical School در دانشکده موناش Monash University و بيمارستان آلفرد Alfred Hospital در ملبورن استراليا، با بررسي 144 نفر که مدعي بودند که از حساسيت به گلوتن غير سلياکي* non-celiac gluten sensitivity ( NCGS ) رنج مي برند متوجه شدند 44 درصد از شرکت کنندگان بدون نظارت پزشکي از رژيم بدون گلوتن استفاده مي کنند - و 69 درصد از آن ها آزمايش هاي لازم براي تشخيص بيماري سلياک را انجام نداده اند. (انجام آزمايش توسط پزشک قبل از اين که رژيم بدون گلوتن را شروع کنيد اهميت بالايي دارد، چون تشخيص مضر بودن آن براي بدن، پس از اينکه تقريبا از سيستم بدن حذف شده، کار سختي مي شود.)

* حساسيت به گلوتن غير سلياکيnon-celiac gluten sensitivity ( NCGS ) : بيمار علي رغم رد حساسيت به گندم و بيماري سلياک، در پاسخ به مصرف غذاهاي حاوي گندم، چاودار و جو پرک علائم مختلف را از خود بروز ميدهد، ولي علائم بعد از حذف اين مواد از رژيم غذايي خود بخود از بين ميروند.


حساسيت به گلوتن و بيماري سلياک را با اين نشانه ها بشناسيد

يک واقعيت جالب ديگر از اين مطالعه: 72 درصد از شرکت کنندگان حتي داراي معيارهاي بيماري حساسيت به گلوتن غير سلياکي نبودند. در حالي که 62 درصد از اين گروه به اين دليل که پزشکان نتوانستند دليلي براي رد بيماري سلياک پيدا کنند، جزو بيماران سلياک قرار گرفتند، 24 درصد از آن ها با وجود ادامه دادن رژيم بدون گلوتن باز هم با مشکلات مربوط به دستگاه گوارش روبرو بودند. ( سندرم روده تحريک پذير irritable bowl syndrome يا آلرژي به گندم مي توانند علايم مشابهي داشته باشند. )

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بيماري روده تحريك پذير چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مبتلايان به سندرم روده تحريک پذير بخوانند

نتيجه گيري:

نبايد براي حساسيت به گلوتن خودتشخيصي کنيد. اگر فکر مي کنيد ممکن است به يکي از اين بيماري ها مبتلا باشيد بايد به پزشک مراجعه نماييد و آزمايش هاي مربوط به بيماري سلياک را انجام دهيد تا دچار پيامدهاي آن نشويد.
از کجا بدانيد که براي اين مشکل بايد به پزشک مراجعه کنيد؟ دکتر جينا سام Gina Sam،مدير مرکز حرکات دستگاه گوارش در بيمارستان کوه سينا Mount Sinai Hospital ، علايم نشان دهنده بيماري سلياک را بيان مي کند.

3 نشانه که مي گويد شما بايد براي حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک تست دهيد:1. شما علائم مزمن مشکلات گوارشي داريد- اسهال شديد و مکرر
- کاهش وزن
- نفخ و بزرگ شدن شکم
2. کمبود آهن، فولات* يا ويتامين B12

از آن جايي که درمان نکردن بيماري سلياک به بخش هاي خاصي از روده که اين ويتامين ها را جذب مي کند آسيب مي رساند، کمبود آن ها مي تواند علامت ابتلاي شما به اين بيماري باشد.

* فولات Folate : جزو ويتامين هاي گروه B مي باشد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم کمبود ويتامين B12

3. سابقه خانوادگي ابتلا به بيماري سلياک

حتي اگر بدون علامت هستيد، بستگان درجه يک بيمار مبتلا به سلياک قطعا بايد تحت آزمايش قرار بگيرند.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/85518/3 علائم حساسيت به گلوتن يا بيماري سلياک
بستن   چاپ