سالمترين و بهترين قابلمه براي پخت و پز کدام است،مسي،تفلون يا استيل
سه شنبه 21 آذر 1396 - 12:44:49 PM
چه خبر - سالم ترين ظروف براي پخت و پز

تحقيقات نشان داده افسردگي، بروز اخلالات گوارشي، کم‌خوني، سرطان و... برخي از بيماري‌هايي هستند که استفاده از ظروف نامناسب براي پخت و پز غذا در بروز آنها بي‌تاثير نيستند. اما واقعا کدام يک از اين ظروف سالم ترين گزينه براي طبخ غذا به خود اختصاص داده است؟
معمولا ظروف فلزي شايع ترين ظروفي هستند که افراد براي پخت و پز از آنها استفاده مي کنند. تمامي ظروف با جنس هاي متفاوت، هنگامي که به يک درجه حرارت خاصي (350درجه)مي رسند مقداري از فلز خود را در مواد غذايي رها مي کنند.
سطح ظروف تفلوني از يک لايه پلاستيکي به نام «پلي تترافلورواتيلن» پوشانده شده و هنگامي که اين سطح خراشيده مي شود موادي را در داخل غذا آزاد کرده که به هيچ عنوان براي سلامتي مفيد نيست. از آنجايي که تفلون‌ها جزو گروه پلاستيک به شمار مي‌آيند که به صورت سطحي، بر روي ظروف فلزي کشيده مي‌شود، اين لايه در حرارت بالا از ظرف جدا شده و به مرور زمان به وسيله غذا وارد بدن شده و در درازمدت زمينه‌اي براي بروز سرطان هاي دستگاه گوارش، مثانه و مجاري ادراري نيز مي شوند.
ظروف فلزي، اگر از فلزات سنگين ساخته شده باشد در مواجه با مواد غذايي عوارض نسبتا زيادي را براي سلامتي رقم مي زند. ظروفي "استيل و روي" مناسب ترين، ظروف براي پخت و پز مواد غذايي، بخصوص سبزيجات هستند.
اين سرطان شناس در رابطه با ظروف رويي و مسي اظهار داشت: مشکل عمده اين دسته از ظروف اين است که مصرف مکرر مواد غذايي در آنها خيلي راحت مي‌تواند باعث انتقال املاح به داخل غذا شود که اين ميزان بالاي املاح براي بدن انسان بسيار خطرناک است. اگرچه «روي» يک ماده مغذي موردنياز بدن است اما مصرف بيش از اندازه آن يا ساير فلزات ازجمله مس و آهن مي‌تواند به عنوان يک ماده سمي مشکلاتي جدي براي ارگان‌هاي حياتي بدن مثل کبد ايجاد کند. در نتيجه افرادي که براي طولاني‌مدت در اين ظروف غذا طبخ مي‌کنند در خطر مسموميت با اين املاح قرار دارند.
پيرکس(ظروف شيشه اي) و استيل، را مي توان جزء سالم ترين ظروف براي تهيه و طبخ خوراک معرفي کرد. اين ظروف ديگر مشکل ورود املاح به غذا را ندارند و مشکلي براي سلامت ايجاد نمي‌کنند. البته هر غذايي را در ظروف پيرکس نمي توان طبخ کرد، درواقع اين ظروف براي استفاده يخ زدايي غذا مثل فر و مايکروفر بهترين انتخاب هستند. ظروف استيل نيز مانند پيرکس جزء بهترين گزينه ها محسوب مي‌شوند با اين تفاوت که نمي‌توان آنها را داخل مايکروفر استفاده کرد.
ظروف مسي حاوي موادي هستند که در استفاده بي‌رويه از اين آن ها باعث آسيب رساندن به سلامت انسان مي‌شود، بنابراين نبايد از اين ظروف به طور مداوم استفاده کرد. اگر مس بيش از نيار بدن وارد بدن شود در کبد رسوب کرده و مسموميت ايجاد مي‌کند همچنين تجمع بيش از حد آن در بدن موجب بروز تهوع و سر درد مي‌شود. ظروف مسي بايد لعاب داشته باشد و ظروف مسي قديمي که لعاب ندارد براي پخت غذا مناسب نيستند.
مهم ترين توصيه در رابطه با سلامت پخت و پز مواد غذايي اين است که هر ماده غذايي را با ظروف مخصوص به خود طبخ شود. براي مثال اگر قرار است آرام پزي انجام گيرد ظروف تفلون بهترين گزينه‌ست و يا اگر مي خواهيم يخ زدايي کنيم ظروف پيرکس يا شيشه اي گزينه مورد نظر است. ظروفي چون استيل و چدن به دليل آن که آزاد شدن مولکول هاي اين ظروف در مواد غذايي نسبت به ديگر ظروف کمتر هست قابل توصيه براي انواع پخت و پز روزانه هستند.
فودازي در پايان افزود: ظروف تفلون ترجيحا در دماي بالا استفاده نشود و اگر سطح آن دچار خش خردگي و آسيبي شد به هيچ وجه ممکن ديگر از آن ظرف استفاده نکنيد.


منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/85494/سالمترين و بهترين قابلمه براي پخت و پز کدام است،مسي،تفلون يا استيل
بستن   چاپ