آيا داعش به طور کامل از بين رفت؟
دوشنبه 20 آذر 1396 - 4:44:04 PM
چه خبر - ابوبکر البغدادي کجاست؟

روزنامه رأي اليوم در سرمقاله خود نوشت:
دولت عراق روز گذشته رسما پايان جنگ عليه دولت اسلامي يا همان گروه تروريستي داعش را پس از آزادي کامل مرزهاي سوريه و عراق جشن گرفت و آقاي حيدر العبادي نخست وزير عراق گفت که نبرد آينده عراق که در راه است نبرد عليه فساد است.
اين پيروزي بزرگترين پيروزي براي عراق، ارتش و ملت اين کشور از زمان اشغال اين کشور توسط آمريکا در سال 2003 است، زيرا اميدهاي دولت اسلامي(داعش) و هوادارانش براي حفظ دولت خلافت که رهبر آن ابوبکر البغدادي از روي منبر مسجد بزرگ النوري در موصل در تابستان سال 2014 اعلام کرد، بر باد رفت و از هم پاشيد.
اين حق آقاي حيدر العبادي است که اين موفقيت و دستاورد را جشن بگيرد، موفقيتي که ننگي بزرگ از عراق و ارتش اش را پاک کرد، ارتشي که مانند خانه عنکبوت در برابر پيشروي عناصر داعش در موصل و ديگر شهرهاي مجاور آن از هم پاشيد و ليکن بد نيست از باب احتياط درنگ کرده و غرق در خوش بيني زياد نشويم زيرا گروه تروريستي داعش روي زمين شکست خورد و اين يعني گزينه اش براي رفتن زير زمين همچنان وجود دارد و ممکن است و نيز بعيد نيست کار سري تروريستي انتقامجويانه عنوان مرحله آينده باشد.
اين قابل توجه بود که ائتلاف شصت گانه که طي سه سال گذشته با داعش در سوريه و عراق جنگيد البغدادي رهبر اين گروه را نه کشت و نه اسير کرد و حتي ارکان رهبري اين گروه تروريستي را نيز نه کشت و نه اسير کرد، اين ائتلاف حتي راز چگونگي نجات البغدادي و مکان حضورش را نيز فاش نکرده است، البته اگر نجات يافته باشد. اين ائتلاف همچنين هيچ گونه سندي درباره فاش کردن اطلاعات درباره اين رهبران و طرح هاي آنها براي آينده ارائه نکرده است و برخي گزارش هاي آمريکايي مي گويد که سه هزار عنصر مسلح داعش سلاح خود را به زمين نگذاشتند.
نمي خواهيم از اهميت اين پيروزي با طرح پرسش هاي مشروع بکاهيم، ليکن اين بدان معنا نيست که چندين واقعيت مهم که بارزترين آنها اين گفته است که خطر واقعي اين گروه از ايدئولوژي اش و بسترهايش نشأت گرفته است که براي آن محيط مناسب براي صعود و جذب ده ها هزار عنصر داخل سوريه و عراق يا خارج از آنها را ايجاد مي کنند، بسترهايي که همچنان وجود دارند، اگر چه در مقايسه با سه سال قبل اين بستر ها بسيار سرد و ضعيف هستند. اين علاوه بر آن است که داعش در برپايي بيش از ده شاخه(ايالت) در چندين کشور در جهان مانند شبه جزيره سينا در مصر، يمن،ليبي، افغانستان، ساحل آفريقا، پاکستان، هند علاوه بر سوريه و عراق موفق شده است.
گروه داعش از يک مشکل نظامي به يک مشکل امنيتي تغيير شکل داده است آن هم پس از آن که کار مخفيانه را در پيش گرفته است و اين بدان معنا است که بهانه اي که ائتلاف آمريکايي براي حضور در اراضي سوريه و عراق اتخاذ کرد، بخار شد و همه نيروهاي خارجي که در اراضي عراق و سوريه حضور دارند بايد به کشورهاي خود بازگردند، زيرا ادامه حضور آنها نقض حاکميت دو کشور است و مسئوليت مبارزه با داعش و خطر آن به عهده دستگاه هاي امنيتي و سازمان هاي اطلاعات سوريه و عراق است.
آقاي حيدر العبادي نمي تواند در هر گونه نبردي براي بازسازي پيشروي کند، مگر پس از آن که فساد در عراق را بعد از پاک سازي داعش ريشه کن کند و دولت عراق را بر پايه هاي غير طايفه اي سازماندهي دوباره کند.
عراق واقعي بايد عراقي براي همه مردمش به طور برابر بدون به حاشيه راندن و دور کردن گروه يا طيف خاصي باشد و بر آن عدالت اجتماعي و توزيع عادلانه ثروت و توسعه با هم حاکم باشد و اگر اين خواسته هاي مصرانه و اساسي محقق نشود، داعش يا گروه هاي مشابه بار ديگر به صحنه بر مي گردند و اين چيزي است که هرگز آن را نمي خواهيم و آرزو نمي کنيم.
مساله اساسي و مهم ديگر، ضرورت بازيابي عراق بزرگ و نقش و جايگاه رهبري منطقه اي اش و پيوستن آن با قدرت به محور مقاومت است که بستر طبيعي آن به شمار مي رود و آنچه دل ما را در اين روزنامه رأي اليوم خنک مي کند بهبودي سريع آن و اعتراض هاي گسترده اي است که در پايتخت اين کشور و بيشتر شهرهاي آن در همبستگي با فلسطين و در اعتراض به تصميم کينه توزانه نژادپرستانه دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا در به رسميت شناختن قدس اشغالي به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي برگزار شد.
به عراق و اسلامي و عربي و بازگشتن به صحنه بايد خوش آمد گفت، زيرا اگر اين کشور از ميدان به در نمي رفت آن هم با اشغالش توسط اشغالگران آمريکايي زورگو، ترامپ جرأت نمي کرد که دست به چنين اقدامي بزند و مساله فلسطين و مقدسات آن به مساله ثانوي تبديل نمي شد و سوريه و ليبي و يمن در معرض توطئه ها و تجزيه و قتل و ويراني قرار نمي گرفتند.


منبع: jamaran.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/85436/آيا داعش به طور کامل از بين رفت؟
بستن   چاپ