آيا زندگي در نزديکي يک بزرگراه شلوغ بر سلامت قلب تاثير مي گذارد؟
دوشنبه 20 آذر 1396 - 7:40:27 AM
چه خبر - تاثير ترافيک و آلودگي هوا بر سلامت قلب

يک تحقيق جديد در ايالات متحده نشان داده است که زندگي در نزديکي يک جاده شلوغ با *بيماري هاي قلبي محيطيPeripheral artery disease و فشار خون بالا در کساني که در معرض خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي هستند همراه است و با خطرات آلودگي هواي مرتبط با ترافيک مرتبط است.

* بيماري سرخرگ محيطي (Peripheral artery disease): يا (PAD) يا (PVD) به معني تنگي عروق محيطي است (مانند سرخرگ‌هاي پا و دست). در اين بيماري عروق مرکزي مانند سرخرگ‌هاي قلب يا مغز آسيب نديده‌اند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بيماران قلبي بخوانند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم بيماري قلبي که فکرش را هم نمي کنيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 6 راه تشخيص بيماري‌هاي قلبي

اين پژوهش توسط محققان دانشگاه دوک Duke University انجام شده و اولين تحليل گسترده اي است که در مورد تاثيرات آلودگي هواي ناشي از ترافيک بر بيماري عروق و کرونري انجام شده است.
گرچه آلودگي هوا مربوط به ترافيک در سراسر جهان رايج است و مي دانيم که منشا بسياري از مشکلات و بيماري هاست، اما در مورد تاثير آن بر روي سلامت عروق، به ويژه در ميان افرادي که دچار بيماري قلبي و عروقي هستند، اطلاعات کمي در دست است.

آيا زندگي در نزديک جاده هاي شلوغ بر سلامت قلب تاثير مي گذارد؟

براي انجام اين پژوهش تيم تحقيقاتي 2124 نفر را مورد بررسي قرار دادند که همه آنها در کاروليناي شمالي زندگي مي کردند و آزمايش کاتتريزاسيون قلبي* Cardiac catheterization را انجام داده بودند و همه در فاصله 3.2 کيلومتر (2 مايل) از جاده اصلي زندگي مي کردند.

*کاتتريزاسيون قلبي Cardiac catheterization:که آنژيوگرافي عروق کرونر coronary angiogram نيز ناميده مي شود، يک روش تصوير برداري است که براي تست بيماري هاي قلبي انجام مي شود و براي پزشک اين امکان را فراهم مي کند که داخل رگ ها و چگونگي عملکرد قلب را مشاهده کند.

محققان دريافتند کساني که به طور متوسط در کمتر از يک کيلومتري از بزرگراه اصلي زندگي مي کنند، بيش از ديگران در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا و بيماري هاي سرخرگ محيطي قرار دارند. در اين بيماري سرخرگ هاي محيطي به سمت پاها، معده، دست ها و سر تنگ مي شوند و خطر بروز بيماري عروق کرونري* Coronary artery disease ، حمله قلبي و سکته مغزي افزايش پيدا مي کند.

*بيماري عروق کرونري Coronary artery disease :بيماري عروق کرونر زماني رخ ميدهد که شريان هاي کرونر (رگهاي اصلي خون که با رساندن خون، اکسيژن و مواد مغذي قلب را حمايت مي کنند) آسيب ديده يا معيوب شوند.

تيم تحقيقاتي همچنين متوجه شد که ارتباط بين ترافيک و بيماري سرخرگ محيطي در بين سفيد پوستان و مردها خيلي چشمگيرتر است، در حاليکه ارتباط بين ترافيک و فشار خون بالا در بين سياه پوستان و زنان بيشتر است.
فشار خون بالا اخيرا مجددا به اين صورت تعريف شده است که عدد بالا: 130 ميلي متر جيوه و بالاتر. عدد پايين: 80 ميلي متر جيوه و بالاتر. فشار خون بالا يک مشکل رايج در امريکاست و 46 درصد بزرگسالان از اين عارضه رنج مي برند و در معرض خطر بيماري سرخرگ محيطي نيز هستند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فشار خون چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فشار خون بالا چه بيماري هايي ايجاد مي کند؟

اين يافته ها از يافته هاي تحقيقات قبل نيز حمايت کرد، تحقيقات پيشين نوعي ارتباط بين زندگي در نزديکي بزرگراه هاي اصلي و افزايش خطر بيماري هاي قلبي و عروقي را نشان داده بودند.
ديگر بررسي ها نوعي ارتباط بين قرار گرفتن در معرض ترافيک و آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين يافته اند.آترواسکلروز سفت شدن و تنگ شدن سرخرگ هاست که مي تواند خطر ابتلا به حمله قلبي يا سکته مغزي و همچنين ديابت نوع 2 و التهاب را افزايش دهد.
طبق تحقيقات کميسيون Lancet در مورد آلودگي و سلامت، آلودگي مسئول مرگ و مير 9 مليون نفر (از هر 6 نفر يک نفر) در سراسر جهان در سال 2015 بوده است که اکثر آنها بر اثر بيماري هايي مانند بيماري قلبي، سکته مغزي، سرطان ريه و بيماري انسدادي مزمن ريه بوده اند. به هرحال آلودگي به تنهايي باعث مرگ و مير 6 و نيم ميليون نفر شد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بيماري‌هاي انسدادي مزمن ريه


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/85367/آيا زندگي در نزديکي يک بزرگراه شلوغ بر سلامت قلب تاثير مي گذارد؟
بستن   چاپ