مويدي: زنانه شدن «اعتياد» را تکذيب مي‌کنم
يکشنبه 19 آذر 1396 - 6:42:17 PM
چه خبر - کاهش تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر

علي مؤيدي در نشستي خبري افزود: در دولت يازدهم و دوازدهم حساسيت و دغدغه‌اي براي مبارزه با مسئله اعتياد و مواد مخدر به‌وجود آمده به‌طوري که اخيراً اين موضوع شکل سازمان‌يافته و تشکيلاتي به خود گرفته است.
قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري با ابراز اينکه حضرت آقا نيز باتوجه به حساسيت موضوع پيشگيري و مبارزه با اعتياد به مسئله ورود کرده‌اند، بيان کرد: پس از هر سفر وضعيت استان‌ها مورد بررسي قرار مي‌گيرد و پس از آن چشم‌اندازي از وضعيت استان ترسيم مي‌شود.
وي به تنظيم برنامه‌ها با استفاده از تجزيه، تحليل و بررسي موضوعات آن هم بر اساس پايه علمي اشاره کرد و گفت: برنامه‌ها پس از تنظيم در دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر بررسي مي‌شود.
مؤيدي با اظهار اينکه پيوست‌هاي پيشگيري، درمان و مقابله‌اي با مواد مخدر در چشم‌انداز مطرح‌شده احصا خواهد شد، عنوان کرد: در کوتاه‌مدت اقدامات سريع و اورژانسي در اين زمينه به‌عمل خواهد آمد.

وي اضافه کرد: ظرفيت‌ها و سرمايه‌هاي فرهنگي، معنوي و اجتماعي استان در جهت تحقق برنامه‌ها مي‌تواند تأثيرگذار باشد و نيز نقش رسانه‌ها در بحث مطالبه‌گري و پيگيري از ناحيه مردم و حاکميت برجسته و مهم است.
قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري خبر داد: با تأسي به فرمايشات مقام معظم رهبري و رئيس جمهور از اين به بعد بيش از 50 درصد از توان ستاد مبارزه با مواد مخدر از نظر مادي و معنوي متمرکز بحث پيشگيري خواهد بود.
وي با اعلام اينکه در 5 سال اخير رويکرد دولت و نظام تمرکز بر بحث پيشگيري و چگونگي اجتماعي کردن مبارزه با مواد مخدر بوده است، ادامه داد: اين سقف 50درصدي در همه برنامه‌هاي کوتاه، ميان‌مدت و بلندمدت لحاظ خواهد شد.
مؤيدي با تذکر اينکه حاکميت و دولت به‌تنهايي نمي‌تواند پاسخگوي نيازهاي جامعه در حوزه پيشگيري باشد، تصريح کرد: بنابراين بايد از ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي موجود در بطن جامعه استفاده کرد.
وي در حوزه مقابله با مواد مخدر گفت: تا به امروز بيش از 580 تن انواع مواد مخدر کشف شده که در اين زمينه به‌نسبت مدت مشابه سال گذشته 12 درصد افزايش کشفيات مواد مخدر را شاهد هستيم.
قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري در پاسخ به اينکه آماري که در زمينه اعتياد ارائه مي‌شود چقدر بر اساس واقعيت است، توضيح داد: ما هيچ آمار پنهاني از مردم نداريم و يکي از دستاوردهاي 4 الي 5 ساله اخير ستاد مبارزه با مواد مخدر شفاف‌سازي آمار، ارقام و اعداد معتادان به مواد مخدر است.
وي ادامه داد: در گذشته به‌دلايلي شايد بخشي از آمار کتمان مي‌شد ولي خوشبختانه امروزه اين آمار به‌صورت شفاف و واضح در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌گيرد.
مؤيدي يادآور شد: بر اساس شيوع‌شناسي سال 94 بيش از 2 ميليون و 800 نفر مصرف کننده داشته‌ايم در صورتي که در شيوع‌شناسي قبلي آمار به‌دلايلي اعلام نشده بود.

وي افزود: در سال 90 بيش از 3 ميليون نفر مصرف کننده داشته‌ايم که بر اساس شيوع‌شناسي سال 94 ، کاهش تعداد مصرف کنندگان را شاهديم که جزو دستاوردهاي 4 الي 5 ساله ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري خاطرنشان کرد: در گذشته چنين اقدام شجاعانه‌اي گرفته نشده که به‌راحتي آمار واقعي را بدهند اما در يک سال اخير تصميم گرفته شد تا آمار واقعي بيان شود از اين رو هيچ آمار کتماني از مردم نداريم.
وي با اشاره به محيط‌هاي کاري گفت: يکي از اولويت‌هاي ما بحث پيشگيري از اعتياد در محيط‌هاي کاري است به‌طوري که اين اقدام در محيط‌هاي صنعت، اداري و نظامي به‌صورت جدي انجام مي‌شود و هيچ محيط کاري از نگاه و چتر پيشگيري و حمايتي ما پنهان نيست.
مؤيدي تصريح کرد: در عسلويه دبيرخانه ويژه در زمينه جلوگيري از اعتياد فعال کرديم؛ در خوزستان نيز محيط‌هاي صنعتي جزو اولويت‌هاي ستاد است.
وي با بيان اينکه سمن‌ها سازماندهي و دسته‌بندي شده‌اند، اضافه کرد: اکنون 2 هزار و 365 سمن در سطح کشور با ما همکاري مي‌کنند.
قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري درباره طرح توزيع موادمخدر به مصرف کنندگان، عنوان کرد: اساساً اين حرف غلط و کارشناسي‌نشده، حرف احساسي و بدون مطالعه و بررسي بود. با مطالعه علمي که انجام داديم مي‌گوييم آن طرح بدون پايه و اساس علمي و نيز به‌دور قوانين بين‌المللي و حاکم بر جامعه بود.

وي با اشاره به موضوعات مرتبط با دانش‌آموزان گفت: توزيع مواد مخدر نيز توسط دانش‌آموزان انجام نمي‌شود.
مؤيدي گفت: اينکه خوزستان واقع شده در مسير ترانزيت مواد مخدر بين غرب و شرق و نيز همجواري با دريا اصلي است که وجود دارد ولي باز هم اينکه کريدور مواد مخدر باشد را تأييد نمي‌کنم.
وي با بيان اينکه "راهکارهايي براي جلوگيري از ترانزيت مواد مخدر در خوزستان داريم"، ادامه داد: هماهنگي و همدلي که بين پليس، دستگاه قضايي و واجا در جهت ضربه زدن به شبکه‌هاي ترانزيت مواد مخدر در استان خوزستان وجود دارد شايد در استان‌هاي ديگر الگو باشد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر، قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري تأکيد کرد: براي اوليا، دانش‌آموزان و مربيان برنامه‌هاي ويژه‌اي داريم که در جهت پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر حرکت کنيم.

وي گفت: مرزهاي خشکي در شرق کشور همه مسدود نشده‌اند و خلأهايي داريم که هنوز از آن خلأها آسيب مي‌بينيم تلاش بر اين است که آن خلأها را پر کنيم.
مؤيدي افزود: تمهيداتي که در شرق کشور داشتيم و موانعي که ايجاد کرديم سبب شد بخش اعظمي از مواد مخدر را به‌سمت دريا گسيل داديم که طبيعي است خوزستان به‌لحاظ ساحلي بودنش هر لحظه امکان دارد از سمت دريا آسيب ببيند.
وي عنوان کرد: ما برنامه‌هايي براي تقويت درياباني و نيروهايي که در مسير دريا مقابله مي‌کنند داريم.
قائم‌مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد رياست جمهوري با اشاره به جايگاه خوزستان در سطح کشور از لحاظ کشفيات مواد مخدر گفت: امسال به‌نسبت مدت مشابه سال گذشته 88 درصد کشفيات مواد مخدر داشته است.
وي درباره اعتياد بين زنان تصريح کرد: اعتياد بين زنان در دهه اخير افزايش يافته ولي زنانه شدن بحث اعتياد را تکذيب مي‌کنم. از 2 ميليون و 800 هزار نفر مصرف کننده 10 درصد آن زنان هستند.


منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/85362/مويدي- زنانه شدن «اعتياد» را تکذيب مي‌کنم
بستن   چاپ