کاروتنوئيد چه هستند؟ هر آنچه بايد در مورد کاروتنوئيدها بدانيد
يکشنبه 19 آذر 1396 - 11:43:02 AM
چه خبر - کاروتنوئيد carotenoid چيست؟

کاروتنوئيدها carotenoidرنگدانه هاي زرد، قرمز، نارنجي در گياهان، سبزيجات و ميوه ها هستند. بيش از 600 نوع از کاروتنوئيدها وجود دارد. برخي از آنها مي توانند با وارد شدن به بدن تبديل به ويتامين آ شوند. کاروتنوئيدها بايد از طريق رژيم غذايي مصرف شوند. آنها از طريق چربي ها جذب مي شوند.


رايج ترين انواع کاروتنوئيدها:- آلفا کاروتن alpha carotene
- بتاکاروتن beta carotene
- لوتئين lutein
- زيگزانتين zeaxanthin
- ليکوپنlycopene
غذاهاي غني از کاروتنوئيدکلم بروکلي
اسفناج
هندوانه، طالبي
فلفل دلمه اي
گوجه فرنگي ها
هويج، انبه
پرتقال
کاروتنوئيدها چگونه کار مي کنند؟

کاروتنوئيدها چه هستند؟

کاروتنوئيدها ترکيبات محلول در چربي هستند. غذاهاي غني از کاروتنوئيد هنگامي که وارد جريان خون مي شوند، جذب مواد مغذي را در بدن بالا مي برند.

کاروتنوئيدها به دو گروه اصلي تقسيم مي شوند:
زانتوفيل ها Xanthophylls
کاروتن ها Carotenes

هر دو نوع کاروتنوئيد داراي خواص آنتي اکسيداني هستند. کاروتنوئيد زانتوفيل که داراي رنگدانه زرد است، حاوي اکسيژن بوده و با حفظ سلامتي چشم درارتباط است.

غذاهاي غني از کاروتنوئيدهاي نوع زانتوفيلکلم بروکلي
اسفناج
کدو حلوايي
آووکادو
ميوه هاي زرد
ذرت
زرده تخم مرغ
غذاهاي غني از کاروتنوئيدهاي نوع کاروتن

کاروتن ها نيز رنگدانه هاي نارنجي هستند و در ميوه ها و سبزيجات مختلف يافت مي شود.

هويج
طالبي
سيب زميني هاي شيرين
پاپايا (که انبه هندي هم گفته مي شود، ميوه بومي آمريکاي مرکزي)
نارنگي
گوجه فرنگي
فوايد کاروتنوئيدها چيست؟

کاروتنوئيدها آنتي اکسيدان هاي مفيدي هستند که مي توانند از شما در برابر بيماري ها محافظت کنند و سيستم ايمني بدن شما را افزايش دهند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنتي اکسيدان چيست؟ و منابع آنتي اکسيدان و مکمل هاي ضدپيري کدامند؟

تاثير کاروتنوئيدها در سلامت چشم

مصرف غذاهاي غني از کاروتنوئيد مي تواند از سلول هاي چشم محافظت کند و از رشد سلول هاي سرطاني جلوگيري نمايد. يکي از علل اصلي نابينايي، دژنراسيون ماکولا* Macular Degeneration يا انحطاط مرکز شبکيه است. قرار گرفتن طولاني مدت در معرض نور آبي مي تواند يکي از دلايل ابتلا به اين عارضه باشد. با اين حال مطالعات نشان داده که مصرف حداقل 6 ميلي گرم از لوتئين (يکي از انواع کاروتنوئيدها) از طريق رژيم غذايي مي تواند خطر ابتلا به دژنراسيون ماکولا را تا 43 درصد کاهش دهد.

* دژنراسيون ماکولا Macular Degeneration : اين بيماري مهمترين عامل کاهش بينايي بوده که در آن بخش مرکزي شبکيه تخريب ميشود. اين بيماري با افزايش سن و به مرور زمان رخ مي دهد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 10 نکته اي که چشم پزشک شما مي داند- و آرزو داشت که شما هم بدانيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چشماني سالم و قوي با 15 راهکار ساده

تاثير کاروتنوئيدها در سلامت قلبي عروقي

خواص آنتي اکسيداني کاروتنوئيدها منجر به کاهش التهاب در بدن مي شود. خواص ضد التهابي کاروتنوئيدها در واقع با بهبود سلامت قلب و عروق همراه است. کاهش التهاب مانع مسدود شدن ديواره شرياني مي شود.

تاثير کاروتنوئيدها در کاهش خطر ابتلا به سرطان

آنتي اکسيدان ها از سلول هاي شما در برابر اثرات مضر راديکال هاي آزاد free radicals محافظت مي کنند. مصرف کاروتنوئيدها با کاهش خطر ابتلا به سرطان هايي از جمله سرطان ريه ارتباط دارد و اثرات مخرب ناشي از استعمال سيگار را نيز خنثي مي کند. خطر ابتلا به سرطان پوست نيز با مصرف اين رنگدانه ها کاهش مي يابد. در واقع تبديل کاروتنوئيدها به ويتامين آ منجر به جلوگيري از آسيب هاي پوستي ناشي از نور خورشيد مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راديکال هاي آزاد چيست، چگونه با راديکال هاي آزاد مقابله کنيم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : قوي ترين آنتي اکسيدان در طبيعت

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : قوي ترين آنتي اکسيدان جهان را بشناسيد


منبع: avayesalamat.com

http://www.CheKhabar.ir/News/85320/کاروتنوئيد چه هستند؟ هر آنچه بايد در مورد کاروتنوئيدها بدانيد
بستن   چاپ