راهنماي خريد يخچال فريزر مخصوص عروس خانم ها
پنجشنبه 16 آذر 1396 - 2:45:29 PM
چه خبر - راهنماي خريد يخچال فريزر

يخچال، مهم‌ترين وسيله‌ي آشپزخانه است؛ حتي اگر بتوان آشپزخانه‌اي را بدون اجاق‌گاز يا مايکروويو تصور کرد، حذف کردن يخچال از آشپزخانه، غيرممکن به‌ نظر مي‌رسد؛ يخچال به‌ نوعي امضاي صاحب‌ خانه در هر آشپزخانه محسوب مي‌شود. خريد يخچال، به‌دليل اهميت و طول عمر زيادش، کاري پيچيده و سرمايه‌گذاري مهمي است. هنگام خريد يخچال، علاوه‌بر قيمت و طبقه‌بندي دستگاه، فاکتورهاي ديگري مثل مصرف برق، گنجايش و فضايي که اشغال مي‌کند هم بايد مد‌نظر قرار بگيرد. به‌علاوه، يخچال وسيله‌اي است که به‌راحتي چندين سال مهمان منزل يا محل کار شما خواهد بود؛ پس بهتر است يخچالي را انتخاب کنيد که براي شما، خانواده يا همکارانتان مناسب باشد.
در ادامه قصد داريم تا در قالب يک راهنماي خريد، کليدي‌ترين قدم‌هاي لازم براي خريد يک يخچال مناسب را توضيح دهيم.

قدم اول در خريد و انتخاب يخچال فريزر : هزينه

در مورد خريد يخچال، مفهوم «هزينه» کمي با کالاهاي ديگر تفاوت دارد؛ هنگام خريد گوشي موبايل يا يک لپ‌تاپ، کالاي خريداري شده، با‌توجه به مقدار هزينه‌اي که صرف مي‌کنيد، امکانات و قابليت‌هاي خاصي را در اختيارتان قرار مي‌دهد؛ ولي با هزينه‌ي بيشتر، نمي‌توانيد انتظار ديگري جز بهبود اين قابليت‌ها داشته باشيد؛ اما در مورد يخچال، هزينه‌اي که بابت خريد دستگاه مي‌پردازيد، علاوه‌بر امکانات و رفاه بيشتر، حکم يک سرمايه‌گذاري هم دارد. يخچال‌هاي رده‌بالا، مصرف انرژي کمتري در مقايسه با يخچال‌هاي ميان‌رده و پايين‌رده دارند و اين موضوع باعث مي‌شود در چندسالي که قرار است، مهمان خانه يا محل کارتان باشد، تاثير کمتري روي قبض برق بگذارد. به‌علاوه، به‌دليل وجود قطعات الکترونيکي بيشتر و قطعات مکانيکي، استهلاک مدل‌هاي رده‌بالا کمتر بوده و نياز کمتري به هزينه‌ي سرويس و تعمير خواهد داشت؛ بنابراين بخش قابل‌توجهي از هزينه‌اي که براي خريد يک يخچال رده‌بالا مي‌پردازيد، به مرور زمان پوشش داده مي‌شود.
فارغ از اين موضوع، مهم‌ترين فاکتور در خريد يخچال مثل هر نوع کالاي ديگري، مقدار هزينه‌اي است که برايش در‌نظر گرفته‌ايد. ممکن است ساعت‌ها وقت بگذاريد و به يخچال مورد‌نظرتان برسيد و بعد متوجه شويد که قيمتش چند برابر بودجه‌اي است که براي خريد آن کنار گذاشته‌ايد، به‌خصوص اينکه بازه‌ي قيمتي يخچال‌ها خيلي گسترده است و از يخچال‌هاي چند‌صد هزار تومان تا چند‌ده ميليون تومان وجود دارد؛ پس بهتر است پيش از شروع، تعيين کنيد که دقيقا چقدر مي‌خواهيد براي يک يخچال هزينه کنيد.

قدم دوم در انتخاب و خريد يخچال فريزر : کلاس و رده‌بندي

يخچال‌ها در کلاس‌هاي مختلفي رده‌بندي مي‌شوند که اين رده‌بندي، مي‌تواند عامل کليدي براي قيمت نهايي و تصميم‌گيري خريدار باشد. تفاوت و قيمت اين کلاس‌ها بسيار زياد است، به‌طوري‌که فروشنده‌هاي يخچال، اغلب در فروش يک کلاس خاص از يخچال‌ها فعاليت مي‌کنند.

يخچال‌هاي ميني

يخچال‌هاي کوچک که با نام‌هاي مختلفي مثل «کامپکت»، «ميني» يا «هتلي» هم شناخته شده‌اند، مناسب دفاتر اداري کوچک يا خوابگاه‌ها هستند. اين يخچال‌ها قيمت کمي دارند و فضاي کمي هم اشغال مي‌کنند؛ البته معمولا هيچ فناوري خاص و جديدي در ساخت اين يخچال‌ها استفاده نمي‌شود. سر‌و‌صدا و مصرف انرژي بالا و اغلب کيفيت ساخت پاييني دارند.
اين يخچال‌ها معمولا قسمتي هم به‌نام يخدان دارند که مي‌توان از آن براي فريز کردن مواد غذايي و آب استفاده کرد؛ البته انجماد در اين قسمت در دماهاي نزديک به صفر انجام مي‌شود و براي نگهداري در حالت انجماد براي مدت طولاني، مناسب نيست. برفک زدن مشکل اصلي يخدان‌ها در يخچال‌هاي ميني است؛ اما در گروه کامپکت، دستگاه‌هاي فريزر به‌صورت تنها هم توليد مي‌شود که فضاي داخل آن به کشوهاي کوچک و بزرگ تقسيم‌بندي شده است.

يخچال و فريزر بالا پايين يا «کُمبي»

رايج‌ترين نوع يخچال‌ها، آن‌هايي هستند که فضاي بين يخچال و فريزر، توسط يک خط افقي از هم جدا شده است. اين کلاس که کلاسيک‌ترين نوع يخچال هم محسوب مي‌شود، براي کاربراني مناسب است که فضاي کمي براي دستگاه دارند و مي‌خواهند از اين فضا، حداکثر استفاده را داشته باشند. اين کلاس يخچال، براي خانواده‌هاي کم‌جمعيت که نمي‌خواهند هزينه‌اي زيادي هم بپردازند، انتخاب مناسبي محسوب مي‌شود. در اين کلاس دو نوع يخچال وجود دارد: آن‌هايي که فريزرشان در بالاي يخچال قرار داشته و آن‌هايي که فريزرشان در پايين يخچال تعبيه شده است.

فريزر بالا يا فريزر پايين؟

حقيقت اين است که فريزر در اين دو گروه تفاوت‌هاي مهمي با هم دارند؛ اول اينکه نسبت گنجايش فريزر به يخچال در مدل‌هاي فريزر پايين در مقابل مدل‌هاي فريزر بالا، بيشتر است. دوم اينکه در فريزرهاي بالا، هيچ کشويي نبايد وجود داشته باشد؛ چون علاوه‌بر دشوار کردن قراردادن و برداشتن مواد غذايي و بسته‌ها، امکان افتادن کشو روي کاربر هم وجود دارد. از طرفي در فريزرهاي پايين، تقريبا تمام طبقات به‌صورت کشو درنظر گرفته مي‌شود تا قراردادن و برداشتن مواد غذايي و بسته‌ها راحت‌تر باشد. پس بسته به ميزان استفاده و مقدار موادي که به‌صورت معمول در يخچال يا فريزر قرار مي‌دهيد، يکي از اين دو کلاس اولويت پيدا مي‌کند.

يخچال‌هاي سايد-باي-سايد

سايد-باي-سايدها مدل‌هاي بزرگي هستند که توسط يک خط عمودي نصف شده‌اند و يخچال در يک سمت و فريزر در سمت ديگر قرار دارد. اين مدل‌ها به‌قدري محبوب شده‌اند که برخي فروشگاه‌ها به‌طور تخصصي تنها به فروش يخچال‌هاي سايد-باي-سايد مي‌پردازند. اين سري يخچال‌فريزرها که در ابتدا توسط شرکت‌هاي آمريکايي توليد شدند، از فرهنگ ترکيب کردن دستگاه‌ها در دهه‌هاي گذشته ناشي شده‌اند و برخلاف بسياري دستگاه‌هاي ترکيبي ديگر تجربه‌ي خوبي را رقم زده‌اند؛ گرچه همچنان مخالفاني دارند که نمي‌خواهند ديدشان را به سري جديد اين دستگاه‌ها تغيير دهند. گنجايش يخچال و فريزر در مدل‌هاي جديد زياد است، ولي به‌خاطر طراحي عمقي دستگاه، در نگاه اول کوچک به‌نظر مي‌رسد. فضاي يخچال آن‌قدر هست که بتوان قابلمه، بطري، ديس و ظروف کوچک و بزرگ را در آن قرار داد، ولي قراردادن يک کيک‌تولد بزرگ يا ديس لازانيا در آن مي‌تواند سخت يا حتي ناممکن باشد. ديدگاه منفي و اشتباهي هم به اين نکته اشاره مي‌کند که گذاشتن و برداشتن مواد غذايي در فريزر يا يخچال سخت است، ولي تجربه‌ي کاربران چيز ديگري را نشان مي‌دهد.
يکي از خصوصيات ظاهري دستگاه‌هاي سايد-باي-سايد وجود آبريز و يخ‌ساز بيروني است که روي در قسمت فريزر نصب مي‌شود. مصرف اصلي انرژي سايدها هم مربوط به همين قسمت است؛ البته به‌شرطي که گزينه‌ي يخ‌ساز توسط کاربر فعال شده باشد. اساسا کساني که از سايد-باي-سايد استفاده مي‌کنند سبک زندگي خودشان را دارند. اين افراد غذاهاي کم‌حجمي مصرف مي‌کنند، ولي به تنوع مواد غذايي اهميت زيادي مي‌دهند، نوشيدني‌هاي متنوعي را در يخچال نگهداري مي‌کنند و از آن‌ها هم زياد استفاده مي‌کنند.
گروه جديد کالايي چهار يا پنج در هم عرضه شده است که در بازار سنتي ايران و بين خريداران عام به نام سايد-باي-سايد شناخته مي‌شود. اين گروه کالايي تمام امکانات سايد-باي-سايدهاي قديمي را داشته ولي فضاي بيشتري در قسمت يخچال دارد.

يخچال فريزر دوقلو

يخچال‌ فريزرهاي دوقلو در بعضي کشورها، به‌عنوان زيرمجموعه‌اي از يخچال‌فريزرهاي سايد-باي-سايد شناخته مي‌شود. اين مدل‌ها، از دو قسمت مجزا (يکي يخچال و ديگري فريزر) تشکيل شده است که مي‌توان از اين دو بخش به‌صورت کاملا جدا از هم يا به‌صورت بهم چسبيده و مانند يک يخچال سايد-باي-سايد استفاده کرد؛ مي‌توان هر يک را جداگانه خريد و استفاده کرد يا در کنار هم قرار داد و يک مجموعه‌ي هماهنگ و يک‌دست يخچال و فريزر داشت. فريزرهاي اين رده، جز وظيفه اصلي که منجمد کردن است هيچ شباهتي به سايد-باي-سايدها نداشته و عموما به‌جاي طبقه، داراي کشو هستند و در سمت بيروني، آبريزي براي آنها در نظر گرفته نمي‌شود.

يخچال‌هاي در فرانسوي

يخچال‌هاي در فرانسوي شامل دو در کشيده در بالا و يک تا دو کشو در پايين هستند که حداقل يکي از آنها به فريزر اختصاص دارد. اين يخچال‌ها از لحاظ صرفه‌جويي در فضا، در سطح پايين‌تري در مقايسه با يخچال‌هاي بالا پايين قرار دارد و مقداري از فضاي دستگاه، غيرقابل استفاده است، ولي کاربر کمبودي حس نخواهد کرد؛ چراکه به ميزان کافي جا براي نگهداري مواد غذايي وجود دارد.
از مزيت اين نوع يخچال‌ها مي‌توان به درهاي کشيده‌ي آن اشاره کرد. اين دو در، دو مزيت اصلي دارد: نخست براي دسترسي به مواد غذايي مورد‌نظر مي‌توان تنها نيمي از يخچال را باز کرد که خود در مصرف انرژي صرفه‌جويي مي‌کند، دوم، اين درها براي باز شدن، فضاي زيادي نمي‌خواهد که براي مبحث صرفه‌جويي در فضا، موضوع مهمي محسوب مي‌شود.

قدم سوم براي انتخاب و خريد يخچال فريزر : گنجايش و ابعاد

اکثر يخچال‌ها، فارغ از رده‌بندي و کلاسشان، با گنجايش‌هاي مختلفي عرضه مي‌شوند؛ اين عدد، با واحدهاي فوت يا ليتر اندازه‌گيري مي‌شود. ظرفيت، نشان‌دهنده‌ي تمام فضاي قابل‌استفاده‌ي يخچال است. شرکت‌هاي سازنده‌ي يخچال، معمولا گنجايش کل دستگاه را کمي بيشتر از ميزان واقعي اعلام مي‌کنند؛ بنابراين بهتر است که هنگام خريد با گنجايش مورد‌نظر، يخچالي تهيه کنيد که ظرفيت اسمي بيشتري از ظرفيت مورد نياز شما داشته باشد.
گنجايش يخچال، فاکتور مهمي است که مي‌تواند به‌تنهايي، خريد يک يخچال را لغو کند. اول اينکه بايد فضاي آشپزخانه را در‌نظر گرفته و با‌توجه به فضايي که براي يخچال اختصاص داده‌ايد، سراغ گنجايش مورد نظرتان برويد. مورد بعدي اينکه براي رسيدن به بهترين کارايي سيستم خنک‌کننده‌ي يخچال، بايد چند سانتي‌متر، اطراف و پشت يخچال خالي باشد تا جريان هوا قطع نشود. در ضمن، بسته به رده‌بندي يخچال، فضايي هم بايد براي باز شدن کامل درهاي آن و همچنين فاصله تا ديوار يا کابينت براي هواکشي دستگاه، در‌نظر‌گرفته شود.

قدم چهارم در انتخاب و خريد يخچال فريزر : امکانات و قابليت‌ها

چند سالي است که يخچال‌ها هم مثل ديگر لوازم خانگي، با دنياي فناوري آميخته شده‌اند. شايد چند سال پيش، کسي انتظار بيشتري از يک يخچال جز تازه و خنک نگه‌داشتن مواد غذايي نداشت، ولي امروز اين لوازم‌خانگي، به يکي از ستارگان اصلي نمايشگاه فناوري CES تبديل شده‌اند.
شرکت‌هاي سازنده‌ي يخچال، سعي مي‌کنند که بيشترين فناوري‌ها را در مدل‌هاي رده‌بالا مثل يخچال‌هاي سايد-باي-سايد و در فرانسوي بگنجانند. همين موضوع يکي از دلايل اصلي اختلاف قيمت بين اين نوع يخچال‌ها با مدل‌هاي ديگر است. در ادامه به تعدادي از مهم‌ترين امکانات يخچال‌ها اشاره مي‌کنيم که بهتر است هنگام خريد اين لوازم‌خانگي، در نظر داشته باشيد.

آب‌ريز بيروني

اين وسيله يکي از محبوب‌ترين ابزارهاي اضافه شده به يخچال‌هاست. آب‌ريز بيروني که روي يکي از درهاي يخچال يا فريزر تعبيه شده، آب سرد و همچنين يخ را در اختيار کاربر قرار مي‌دهد؛ البته وجود اين وسيله، معايبي هم دارد که براي مثال مي‌توان به کاهش فضاي قابل استفاده‌ي فريزر يا يخچال و افزايش مصرف انرژي آن اشاره کرد.
آبريزها در دو مدل روي دستگاه نصب مي‌شوند. در نوع ابتدايي آن مخزن آب در يخچال بايد به‌صورت دستي پر شود و پس از سرد شدن در دماي يخچال با فشردن اهرم يا دکمه‌ي سمت بيروني در، آب سرد در اختيار کاربر قرار مي‌گيرد. در مدل‌هاي رده‌پايين، معمولا آب اين مخازن طعم يا بوي نامطبوعي دارد مگر مخازني که داراي واشر، درپوش مناسب يا فيلتر باشد. سايد-باي-سايدها که آب‌سردکن و يخ‌سازشان روي در فريزر نصب شده‌اند، بايد به شير آب شهري متصل شوند.

فضاي Door-in-Door

در يخچال‌هايي که به اين قابليت مجهز شده‌اند، در اصلي داراي يک درپوش ديگر نيز هست و به اين ترتيب دسترسي به مخزني ايجاد مي‌شود که معمولا با بطري نوشيدني‌هاي دم‌دستي، سس‌ها و آبميوه‌ها پر شده است؛ به‌اين‌ترتيب براي استفاده از آن‌ها، لزومي به باز کردن کامل در يخچال نيست. اين کار مي‌تواند باعث کاهش مصرف انرژي يخچال و در دراز مدت باعث کاهش هزينه‌ي برق شود. اين طراحي بيشتر در دستگاه‌هاي در فرانسوي يا سايد-باي-سايد به‌کار گرفته مي‌شود.

محفظه‌ي ويژه با امکان تنظيم دما

برخي از يخچال‌ها، قابليت تنظيم دما دارند. براي مثال مي‌توانيد دماي يک محفظه را پايين‌تر از بقيه‌ي يخچال تنظيم کنيد تا براي نگهداري گوشت و ماهي، بهتر باشد.

قدم پنجم در انتخاب و خريد يخچال فريزر : مصرف انرژي

يخچال‌ها هميشه جزو پرمصرف‌ترين وسايل برقي بودند و نقش زيادي در ارقام موجود روي قبض برق ايفا مي‌کردند؛ اما امروزه به‌لطف فناوري‌هاي پيشرفته، مصرف برق يخچال‌ها بسيار کم شده است. شرکت‌هاي سازنده‌ي اين لوازم‌خانگي هم، از مصرف انرژي، به‌عنوان يکي از مهم‌ترين ابزار براي بازاريابي يخچال‌هايشان استفاده مي‌کنند. هنگام خريد يخچال، بد نيست که نگاهي هم به مصرف برق دستگاه بيندازيد. يخچال‌هايي که مصرف انرژي کمي دارند، مي‌توانند به‌صورت سالانه، تا چندصد هزار توماني در مقايسه با يخچال‌هاي پرمصرف، در هزينه‌ي برق صرفه‌جويي کنند.
براي مقايسه‌ي مصرف انرژي يخچال‌ها، بايد به «برچسب انرژي» که روي بدنه‌ي دستگاه چسبانده شده، نگاه کنيد. روي اين برچسب علاوه‌بر يک‌سري اطلاعات مثل مصرف سالانه‌ي انرژي و ميزان صداي توليد شده توسط موتور يخچال، رده‌بندي مصرف انرژي يخچال هم مشخص شده است. اين رده‌بندي که از حروف A+++ (براي بهترين مصرف انرژي) تا D (براي بيشترين مصرف انرژي) درجه‌بندي شده، مي‌تواند معيار خوبي براي مقايسه‌ي مصرف انرژي يخچال‌هاي مورد نظرتان باشد.
استفاده از موتورهاي خطي اينورتر در دستگاه‌هاي جديد يا به‌کار‌گيري تکنولوژي‌هاي بهينه، تاثير بسيار زيادي در مصرف کم انرژي در مقايسه با دستگاه‌هاي قديمي که از کمپرسورهاي معمولي استفاده مي‌کنند، دارد.
حرف آخر شايد در نگاه اول، خريد يک يخچال کار ساده‌اي به‌نظر آيد؛ ولي درعمل، فاکتورهاي زيادي هنگام خريد اين دستگاه‌هاي دوست‌داشتني دخيل هستند که مي‌توانند تاثير زيادي در قيمت نهايي آن داشته باشد. به‌خصوص اينکه يخچال کالاي گران‌قيمتي است و حداقل چند سالي مهمان منزل يا محل کارتان خواهد بود.
با اين حال، اگر اين پنج قدم را مطالعه کنيد، مي‌توانيد انتخاب هوشمندانه‌اي داشته باشيد.


منبع : digikala.com

http://www.CheKhabar.ir/News/85138/راهنماي خريد يخچال فريزر مخصوص عروس خانم ها
بستن   چاپ