کالري و پروتئين قسمت هاي مختلف مرغ
چهارشنبه 15 آذر 1396 - 8:41:55 AM
چه خبر -

مرغ يکي از پرمصرف ترين گوشت هايي است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنين در ميان علاقه مندان به فيتنس fitness (متناسب و خوش فرم شدن بدن) نيز، اين غذا محبوبيت بالايي دارد چون حاوي پروتئين بسيار بالايي است.
غذاهاي سرشار از پروتئين مي توانند به شما کمک کنند به اهداف سلامت و تناسب اندام خود از جمله ساخت عضله، تثبيت عضله و سوزاندن چربي برسيد. با اين حال مرغ قسمت هاي مختلفي از جمله سينه، ران، بال و ساق دارد. هر قسمت مقدار پروتئين، چربي و کالري متفاوتي دارد. در ادامه مي خواهيم به شما بگوييم:

هر قسمت از مرغ، چه مقدار کالري و پروتئين دارد؟
سينه مرغ

سينه مرغ يکي از محبوب ترين قسمت هاي اين غذا است. يک سينه مرغ بدون پوست و پخته شده ( 172 گرم ) حاوي 54 گرم پروتئين است که برابر با 31 گرم پروتئين در هر 100 گرم مي باشد. سينه مرغ همچنين حاوي 284 کالري يا 165 کالري در هر 100 گرم است. 80 درصد اين کالري از پروتئين و 20 درصد آن از چربي مي آيد.
استفاده از سينه مرغ به ويژه بين بدنسازها و کساني که مي خواهند وزن کم کنند شايع است. پروتئين بالا و کالري پايين اين قسمت از مرغ بدان معناست که بدون نگراني درباره دريافت مقدار زيادي کالري مي توانيد حجم بالايي از آن را ميل کنيد.

ران مرغ

کالري قسمت هاي مختلف بدن مرغ را بدانيد

ران مرغ يکي ديگر از قسمت هاي محبوب مرغ است که از نظر مقدار پروتئين نسبت به سينه در جايگاه پايين تري است. يک ران پخته، بدون استخوان و بدون پوست ( 52 گرم ) حاوي 13.5 گرم پروتئين است. اين مقدار برابر است با 26 گرم پروتئين در هر 100 گرم. همچنين هر ران مرغ حاوي 109 کالري است که 100 گرم آن، 209 کالري مي شود. 53 درصد کالري اين قسمت، از پروتئين و 47 درصد آن از چربي است.
جالب است که گوشت ران مرغ نسبت به سينه مرغ رنگي تيره تر دارد. علتش اين است که قسمت ران فعال تر است و حاوي *ميوگلوبين بيشتري است.

* ميوگلوبين Myoglobin: اين مولکول کمک مي کند تا به عضلات فعال، اکسيژن برسد و همچنين آن ها را قرمز تر مي کند.

ساق ران مرغ

پاي مرغ دو قسمت دارد:

- قسمت ران مرغ
- ساق مرغ (ساق مرغ قسمت پاييني پاي مرغ است)

يک ساق پاي مرغ بدون پوست و استخوان ( 44 گرم )، حاوي 12.4 گرم پروتئين است. اين مقدار برابر با 28.3 گرم پروتئين در هر 100 گرم است. همچنين هر ساق مرغ برابر است با 76 کالري. يعني 100 گرم آن، 172 کالري مي شود. 70 درصد اين کالري از پروتئين و 30 درصد آن از چربي مي آيد.
بيشتر مردم، ساق پاي مرغ را با پوستش مي خورند. يک ساق پاي مرغ به همراه پوستش، حاوي 112 کالري است که 53 درصد آن از پروتئين و 47 درصدش از چربي مي آيد.

بال مرغ

بال مرغ متشکل از سه بخش است. معمولا از بال مرغ به عنوان غذايي ناسالم ياد مي شود. يک بال مرغ بدون پوست و استخوان ( 21 گرم )، 6.4 گرم پروتئين در خود دارد. اين مقدار برابر با 30.5 گرم پروتئين در هر 100 گرم است.همچنين هر بال مرغ حاوي 42 کالري است که 100 گرم آن 203 کالري مي شود. 64 درصد اين کالري از پروتئين و 36 درصد از چربي مي آيد.
درست مانند ساق مرغ، بسياري از مردم بال مرغ را نيز با پوست مي خورند. يک بال مرغ همراه با پوست، 99 کالري دارد. 39 درصد اين کالري از پروتئين و 61 درصد آن از چربي مي آيد.

کدام قسمت مرغ مناسب چه کسي است؟قسمت هاي مرغي که بايد بخوريد، بستگي به سلامت و اهداف تناسب اندامتان دارد. با اينکه تمام قسمت هاي مرغ، منابعي غني از پروتئين هستند اما برخي کم چرب تر هستند. چربي اضافه موجود در ران، ساق و بال مرغ شايد براي بعضي از اهداف مناسب تر باشد اما ممکن است با برخي ديگر آن چنان هماهنگ نباشد.
- اگر به دنبال اين هستيد که وزن کم کنيد:

بنابراين سينه مرغ بهترين گزينه براي شما است. سينه مرغ کم چرب ترينقسمتمرغ است و بدان معناست که کمترين کالري و بالاترين پروتئين را دارد. براي مثال سينه مرغ براي يک بدنساز، بسيار مناسب است چون چنين افرادي هم براي تقويت عضله سازي به پروتئين نياز دارند و از طرف ديگر بايد درصد چربي بدنشان را نيز کاهش دهند بنابراين کالري پايين سينه مرغ نيز برايشان مفيد است.

- اگر برنامه هاي غذايي کم کربوهيدرات يا کتوژنيک* را دنبال مي کنند:

مي توانند از خوردن قسمت هاي چرب تر مرغ بهره ببرند، چون به چربي بيشتري در برنامه هاي غذايي شان نياز دارند.

* کتوژنيک Ketogenic diet :رژيم غذايي کتوژنيک يک رژيم غذايي با کربوهيدارت کم و چربي بالا است.

- اگر هدفتان افزايش حجم عضلاني يا افزايش وزن است:

بنابراين نياز داريد از آنچه بدنتان در روز مي سوزاند کالري بيشتري دريافت کنيد. افرادي که در اين گروه قرار مي گيرند هم مي توانند از قسمت هاي چرب تر مرغ استفاده کنند چون حاوي کالري بيشتري هستند. افرادي که مي خواهند حجم عضلاني خود را حفظ کنند يا بهتر ريکاوري کنند نيز مي توانند از قسمت سينه مرغ بهره ببرند. اين قسمت بيشترين پروتئين را دارد که کاملا مناسب چنين هدفي است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نکاتي جالب در مورد فوايد گوشت مرغ

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سينه مرغ بخوريم يا ران مرغ


منبع: kermany.com

http://www.CheKhabar.ir/News/85056/کالري و پروتئين قسمت هاي مختلف مرغ
بستن   چاپ