هشدار! دهانشويه ها خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهند
دوشنبه 13 آذر 1396 - 1:41:18 PM
چه خبر - مصرف زياد دهانشويه ها بروز ديابت را در پي خواهد داشت

آيا شما هم به شستن منظم دهان و دندان هايتان با دهان شويه عادت داريد؟

اگر اين کار را مفيد مي دانيد لازم است بدانيد که اين عمل به ظاهر پر فايده مي تواند شما را در معرض ابتلا به ديابت قرار دهد!
استفاده از دهان شويه به اندازه حداقل دو مرتبه در روز باکتري هاي مفيد دهان را از بين مي برد و به همين ترتيب سوخت و ساز قند خون را تغيير داده و منجر به پيشرفت ديابت، به ويژه براي آن دسته از افرادي مي شود که در مقايسه با ديگران بيشتر در معرض اين بيماري قرار دارند.
برآوردها نشان مي دهد که حدود 30 ميليون نفر در ايالات متحده مبتلا به ديابت هستند، بيماري که با سطح گلوکز قند خون شناخته مي شود. از سوي ديگر 84 ميليون فرد بزرگسال نيز در مرحله پيش از ديابت قرار دارند (يعني بالا بودن سطح گلوکز خون آنها به اندازه اي نيست که به عنوان ديابت تشخيص داده شود.) با اينکه اضافه وزن يکي از بزرگترين عوامل خطر اين بيماري است اما رفتارهاي ديگر در سبک زندگي ما نيز مي تواند به وخيم شدن آن بينجامد، مانند استفاده از دهان شويه.
محققان دانشگاه بيرمنگام با تحليل داده هاي مربوط به 1206 فرد 40 تا 65 ساله که از چاقي يا اضافه وزن رنج مي بردند به اين نتيجه رسيدند. از اين افراد 43 درصد حداقل يک بار در روز و 22 درصد آنها دست کم روزانه دو مرتبه از دهان شويه استفاده مي کردند. اين مطالعه که در طول 3 سال، رصد وضعيت ديابت در ميان شرکت کنندگان انجام شد به اين نتيجه رسيد کساني که حداقل دوبار در روز از دهان شويه استفاده مي کنند بيشتر از ديگران احتمال دارد که به ديابت يا پيش ديابت در مدت 3 سال مبتلا شوند. البته هيچ ارتباطي بين استفاده کمتر از دو مرتبه در روز و خطر ابتلا به اين بيماري به دست نيامد.

دليل ارتباط بين شستن دندان ها با دهان شويه و ديابت چيست؟

هشدار! دهانشويه ها خطر ابتلا ديابت را افزايش مي دهند

محققان توضيح مي دهند که بسياري از اين محصولات حاوي مواد آنتي باکتريال، مانند کلرهگزيدين* Chlorhexidine هستند که باکتري ها را براي پيشگيري از آماس (تورم) و التهاب لثه و دندان و ديگر مشکلاتي که ممکن است براي سلامت دهان و دندان بيفتد مي کشند. محققان مي گويند اين مواد در کنار باکتري هاي مضر، باکتري هاي خوب (که براي تشکيل اکسيد نيتريک مهم هستند) موجود در دهان را نيز از بين مي برد، اين ماده شيميايي کمک کننده تنظيم انسولين است، يعني هورموني که سطح قند خون را کنترل مي کند.

*کلرهگزيدين Chlorhexidine : کلرهگزيدين يکي از دهانشويه هاي پرمصرف است که در دندانپزشکي براي درمان عفونت هاي دهان زخم هاي دهان و لثه به کار مي رود. کلرهگزيدين بر طيف وسيعي از باکتريهاي گرم مثبت و منفي و همچنين برخي از قارچ‌ها و برخي از ويروس‌ها از جمله ويروس مولد ايدز و هپاتيت مؤثر است. کلرهگزيدين به صورت محلول موضعي کاربردهاي غيردهاني نيز دارد.

بنابراين چه بسا از بين بردن اين باکتري مفيد، گسترش ديابت در بدن را نتيجه دهد. بر اساس آمارها، بيش از 200 ميليون نفر در آمريکا از دهان شويه استفاده مي کنند و اين يافته ها جامعه پزشکي را نگران تر کرده است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آيا دهانشويه ها فايده اي دارند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : دهانشويه ها جاي مسواک را نمي گيرند


منبع : life.shafaqna.com

http://www.CheKhabar.ir/News/84932/هشدار! دهانشويه ها خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهند
بستن   چاپ