تند غذا خوردن چه خطراتي دارد؟
پنجشنبه 9 آذر 1396 - 10:42:37 AM
چه خبر - اثرات منفي تند غذا خوردن بر جسم

تحقيقات جديد نشان داده است، سريع غذا خوردن مي تواند تاثيرات منفي روي سلامتي داشته باشد.
اگر غذاي خود را با سرعت نور تمام کنيم، کار اشتباهي کرده ايم؟ شايد مي خواستيد قبل از يک ملاقات، نهار خود را بخوريد و يا شايد دوست داشتيد در يک دورهمي خانوادگي، سريع تر به دومين بشقاب برسيد. در هر دو صورت، تحقيقات جديد نشان داده، سريع غذا خوردن مي تواند تاثيرات منفي روي سلامتي داشته باشد.
غذا خوردن با سرعت بالا نه تنها روي گوارشتان تاثير بدي دارد بلکه مي تواند خطر قرار گرفتن در مسير مشکلاتي مانند بيماري هاي قلبي، ديابت و سکته مغزي را افزايش دهد. بايد اين سوال را از خود بپرسيد که آيا يک غذا ارزشش را دارد که با بدن خود چنين کاري کنيم؟

تند غذا خوردن چه خطراتي دارد؟

دانشمندان ژاپني طي 5 سال، بيش از 1000 داوطلب را مورد بررسي قرار دادند. هدف آنها در اين تحقيق، تمرکز روي رابطه بين سرعت غذا خوردن و ابتلا به سندروم متابوليک – اين بيماري، شامل پنج فاکتور خطر مي شود که عبارتند از مواردي مانند فشار خون بالا يا افزايش سطح کلسترول بد – بود.
هر داوطلب در يکي از سه دسته اي که محققان تعيين کرده بودند، قرار مي گرفت: آهسته، معمولي و سريع. روي هم رفته کساني که با سرعت بالاتري غذا مي خوردند با افزايش وزن، قند خون بالا، سطح بالاي کلسترول بد و ميان تنه بزرگ، همبستگي بيشتري داشتند. به صورت مشخص، 11.6 درصد افرادي که در گروه سريع قرار داشتند دچار سندروم متابوليک شدند. در مقابل، تنها 6.5 درصد از گروه معمولي و 2.3 درصد از گروه آهسته، چنين مشکلي را تجربه کردند.
نتيجه اين شد که خوردن غذا با سرعت بالا مي تواند باعث افزايش وزن و همچنين بروز اختلالات متابوليک در بلند مدت شود. در مقابل، خوردن غذا با سرعت پايين، سبک زندگي هوشمندانه اي است که مي تواند مانع چنين مشکلاتي براي سلامتي شود.
آهسته غذا خوردن، يک تغيير سبک زندگي ضروري است که مي تواند به پيشگيري از اختلال متابوليک کمک کند. وقتي افراد، سريع غذا مي خورند، فرصتِ احساس سيري را از خود مي گيرند. بنابراين امکان پرخوري بالا مي رود. غذا خوردن با سرعت بالا باعث نوسان شديد گلوکز مي شود که مي تواند منجر به مقاومت انسولين شود.
بسياري از ما برخي از وعده هاي غذايي را پشتِ ميزمان و يا در حالي مي خوريم که با عجله در حال حرکت هستيم. اين موارد باعث مي شود با سرعت بيشتري غذا بخوريم. علاوه بر بالا رفتن سرعت، معمولا در چنين مواقعي فرد به سمت غذايي آماده مي رود که معمولا سرشار از کالري است و مواد مغذي زيادي ندارد.
چاقي يکي از بزرگ ترين چالش ها براي سلامتي است و مي تواند دليل اصلي پشت سکته هاي مغزي باشد. اضافه وزن تا 22 درصد، خطر سکته مغزي ايسکميک را در افراد افزايش مي دهد و اگر چاق باشيد، اين خطر تا 64 درصد افزايش مي يابد. گام هاي ساده زيادي وجود دارد که مي توانيد با استفاده از آن ها خطر سکته مغزي را کاهش دهيد. از جمله استفاده از يک برنامه غذايي متعادل، انجام مرتب ورزش و آزمايش مرتب فشار خون.


منبع: kermany.com

http://www.CheKhabar.ir/News/84598/تند غذا خوردن چه خطراتي دارد؟
بستن   چاپ