اگر احساس افسردگي يا اضطراب داريد بايد تيروئيد خود را چک کنيد!
يکشنبه 5 آذر 1396 - 7:58:55 AM
چه خبر - اختلال رواني يا کم کاري تيروئيد Hypothyroidism تشخيص داده نشده؟

6 هفته پيش در حالي از خواب بيدار شدم که خسته و افسرده بودم، در يک سال اخير اغلب دچار اين حالت مي شدم. تمام کاري که دلم مي خواست انجام بدهم ادامه دادن خوابم بود. افکار منفي من قبل از رسيدن پاهايم به زمين شروع شد. به خودم مي گفتم: تو خيلي تنبلي، تو هيچ وقت نمي توني يک شغل رو حفظ کني. تو به سختي مي توني سه تا جمله رو با هم ترکيب کني.

کم کاري تيروئيد باعث بروز علائم افسردگي مي شود

از آنجايي که براي چند ماه به خواب نرفته بودم و خواب خوبي نداشتم و احساس خستگي مي کردم، تصور مي کردم که خستگي و مشکلات تمرکز من فقط علائم افسردگي مزمن من است.اما در حقيقت چيزي بيشتر از افسردگي بود.
آن روز يک پزشک به من گفت: " غده تيروئيد شما به اندازه کافي هورمون تيروئيد توليد نمي کند. کنترل تيروئيد اولين مسئله اي است که بايد روي آن کار کنيم، زيرا سطح پايين هورمون تيروئيد بر روي موارد زيادي تاثير مي گذارد و باعث مي شود خيلي احساس خستگي و افسردگي کنيد."

اين پزشک، به عنوان پزشکي که طب کارکردي functional medicine را انجام مي داد، علمي که تمام بدن را درگير مي کند تا علت اصلي بيماري پيدا شود، به عنوان بخشي از يک مشاوره جامع يک هفته قبل مقداري خون از من گرفت.

علائم اختلال تيروئيد چيست؟

کم کاري تيروئيد باعث بروز علائم افسردگي مي شود

غده تيروئيد يک غده پروانه اي شکل در جلوي گلوي شماست که هورمون هايي توليد مي کند که چگونگي استفاده بدن از انرژي و موارد زياد ديگري مانند دما و وزن بدن را کنترل مي کند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کم کاري تيروئيد چيست و چگونه درمان مي شود؟

علائم کم کاري تيروئيد hypothyroidism:خستگي شديد
افزايش وزن
يبوست
افکار آشفته
فشار خون پايين
نفخ کردن و پف کردن
افسردگي
عکس العمل هاي آهسته
علائم پرکاري تيروئيد hyperthyroidism:اضطراب
بي خوابي
کاهش وزن
اسهال
افزايش ضربان قلب
فشار خون بالا

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : پرکاري تيروئيد، علل، علائم و درمان

سطح هورمون تيروئيد چه نقشي در اختلالات خلق و خو بازي مي کند؟

نکته جالب اين است که از 8 سال گذشته، زماني که متخصص غدد يک تومور در غده هيپوفيز من تشخيص داد، تا به امروز غده تيروئيد من مرتبا چک شده است. به هرحال زماني که يک آزمايش جامع انجام شد، پزشک درمان سطوح پايين دو هورمون T3* و T4* را توصيه کرد.

*هورمون T3:يکي از هورمون هاي ساخته شده در غده تيروئيد هورمون T3 يا تريودوتيرونين است. با وجودي كه ميزان ترشح t3 از غده تيروئيد بسيار ناچيز است، اين هورمون نقش اصلي را ايفا مي كند. بخش زياد t3 موجود در خون از تبديل t4 به t3 در بافت هاي محيطي از جمله كبد، كليه و جفت بوجود مي آ يد. البته بافت هايي چون مغز و هيپوفيز نيز مي توانند t4 را به t3 تبديل كنند، اما t3 حاصل وارد خون نمي شود و اثر خود را در همان مكان بر جاي مي گذارد . به طور كلي، 80 درصد t3 موجود در خون در كبد و 20 درصد آن در تيروئيد ساخته مي شود .
*هورمون T4:يکي ديگر از هورمون هاي غده تيروئيد هورمون T4 يا تيروکسين است که حدود 95 درصد هورموني که از غده تيروئيد ترشح مي شود هورمون T4 است.

به گفته انجمن تيروئيد امريکا the American Thyroid Association بيش از 12 درصد جمعيت امريکا دچار يکي از مشکلات تيروئيد مي شوند. امروزه حدود 20 ميليون امريکايي دچار يکي از اشکال بيماري تيروئيد هستند که 60 درصد آنها از وجود اين شرايط اطلاعي ندارند.
بسياري از اين افراد به پزشک عمومي يا روانپزشک مراجعه مي کنند و علائمي مانند افسردگي، اضطراب، خستگي شديد، بي خوابي و افکار آشفته را گزارش مي دهند.در تمام اين افراد ممکن است افسردگي عمومي، اضطراب عمومي و يا اختلال دو قطبي تشخيص داده شود و پزشک نيز داروهاي ضد افسردگي antidepressants، داروهايتثبيت کننده هاي خلق و خو mood stabilizers، داروهاي آرام بخشsedatives و يا هر سه را تجويز کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تفاوت اختلال دو قطبي و افسردگي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اختلال دو قطبي: گاهي خنده، گاهي گريه

داروهاي تجويز شده ممکن است به بهبود برخي علائم کمک کنند، اما بيماري اصلي درمان نشده باقي مي ماند.
دانا ترنتيني Dana Trentini مادر دو فرزند، يک سال پس از تولد پسرش در سال 2006 به کم کاري تيروئيد مبتلا شد. وي با احساس خستگي شديد و فرسودگي منزوي شده بود. کاهش وزن به دست آمده در دوران بارداري غير ممکن بود. موهايش ريزش پيدا کردند و سنگ هاي کليه نيز او را راهي اورژانس کردند.

کم کاري تيروئيد باعث بروز علائم افسردگي مي شود

دانا توسط متخصص غدد درمان و دوباره باردار شد؛ به هرحال هورمون تحريک کنندهتيروئيد (TSH)* بالاتر از حد توصيه شده در دوران بارداري بود و او سقط جنين کرد.

*هورمون تحريک کننده تيروئيد (TSH):TSH هورموني است که عملکرد تيروئيد را کنترل مي کند. اين هورمون، هورمون تيروئيد تحريک کننده است. در واقع اين هورمون توسط غده هيپوفيز در مغز توليد مي شود اما توليد هورمون هاي تريودوتيرونين (T3) و تيروکسين (T4) را در غده تيروئيد تحريک مي کند.

در اکتبر 2012 دانا وبلاگ خود را با نام مادري با کم کاري تيروئيد راه اندازي کرد تا به ديگران در مورد بيماري تيروئيد آموزش دهد. او در وبلاگ خود نوشت: " ماموريت مادري با کم کاري تيروئيد مشخص است، بالا بردن آگاهي. فدراسيون بين المللي تيروئيد The Thyroid Federation International تخمين مي زند که بيش از 300 ميليون نفر، که اکثر آنها خانم ها هستند، در سراسر جهان دچار اختلال در عملکرد تيروئيد هستند، اما بيش از نيمي از آنها از وضعيت خود مطلع نيستند."
در ژانويه 2014 وبلاگ مادري با کم کاري تيروئيد در وب سايت Everyday Health مورد توجه واقع شد: "چطور مشکلات تيروئيد مادر مي تواند به نوزاد آسيب بزند". ماموريت دانا اين است که سبب انجام غربالگري تيروئيد در دوران بارداري در سراسر جهان شود. او در وبلاگ خود مي نويسد: "من نوزادها را به ياد نوزاد از دست رفته خود نجات خواهم داد."

يکي از دوستان من را متوجه پست جذاب دانا کرد:

"اختلال رواني يا کم کاري تيروئيد Hypothyroidism تشخيص داده نشده؟"

در اين پست او نامه يکي از خوانندگان وبلاگش را برجسته کرد که اختلال دو قطبي در وي تشخيص داده شده بود که داروهاي زيادي برايش تجويز شده بود و آماده انجام الکتروشوک درماني electroconvulsive *therapy يا ECT بود. اين خانم با نام جانا Jana در نامه خود نوشت: "سرانجام بعد از 4 سال مصرف بيش از حد داروهاي افسردگي دو فطبي، پزشکم من را نيز آزمايش کرد. ما سابقه خانوادگي بيماري تيروئيد داريم. در من هم کم کاري تيروئيد تشخيص داده شد."

*الکتروشوک درماني electroconvulsive therapy يا ECT : ECT يا الکترو شوک درماني ( Electro Canvulse Therapy ) عبور دادن يک جريان الکتريکي محرک از مغز بيمار به مدت يک دهم تا يک ثانيه براي توليد يک تشنج بزرگ مي باشد. تا کنون مکانيسم ECT بدرستي شناخته نشده است اما مطالعات نشان مي دهد که ECT تغييرات شيميايي و فيزولوژيک در سلولهاي مغز بيمار شبيه تغييراتي که به دنبال مصرف داروهاي ضدافسردگي ايجاد مي شود را باعث مي شود .

جانا در ادامه چيزي گفت که باعث شد به اين مسئله فکر کنم که تمام افرادي که داروهاي ضد افسردگي و تثبيت کننده هاي خلق و خو مصرف مي کنند، بايد مورد آزمايش تيروئيد قرار بگيرند: "در هر جلسه اي که توسط گروه حمايت کننده افسردگي دو قطبي برگزار مي شد، من از ديگران مي پرسيدم که آيا دچار کم کاري تيروئيد هستند يا خير و هر بار نيمي از افراد حاضر دست خود را بالا مي بردند و ديگران نيز نظري در اين مورد نداشند و مورد آزمايش تيروئيد قرار نگرفته بودند."
سپس دانا برخي پژوهش هاي انجام شده در مورد اختلال دو قطبي، افسردگي و بيماري تيروئيد را در وبلاگ خود طرح ساخت. همانطور که او بيان مي کند مصرف ليتيوم lithium براي درمان اختلال دو قطبي مشکلاتي را در پي دارد، زيرا اين دارو به خودي خود باعث مشکلات تيروئيد مي شود. به هرحال تحقيقات زيادي انجام شده اند که به نوعي ارتباط بين اختلال دو قطبي و بيماري تيروئيد اشاره مي کنند، حتي اگر داروي ليتيوم تجويز نشده باشد، همچنين نوعي ارتباط بين اختلالات خلقي مختلف و کم کاري تيروئيد مشخص شده است. دانا اين بررسي ها را دکر مي کند:
يک پژوهش منتشر شده در *روانشناسي بيولوژيکي نشان داد که *آنتي بادي هاي *تيروئيد هاشيموتو در گروهي از بيماران مبتلا به اختلال دو قطبي در مقايسه با گروه کنترل بسيار شايع تر بود.

*روانشناسي بيولوژيکي Biological Psychiatry:به مطالعه علمي بسترهاي بيولوژيکي از رفتار و حالات ذهني ميپردازد.

*تيروئيد يا تيروئيديت هاشيموتو Hashimoto’s thyroid:نوعي التهاب مزمن تيروئيد است که به علت نوعي بيماري خودايمني به وجود مي‌آيد و در آن انواعي از سلول‌ها و پادتن‌ها در پاسخ ايمني دخالت دارند. اين بيماري نخستين بيماري خودايمني است که در سال 1912 به وسيلهٔ هاکارو هاشيموتو در آلمان کشف شد.

*پادتَن يا آنتي‌بادي antibody:نوعي پروتئين است که در دستگاه ايمني بدن، در پاسخ به حضور آنتي‌ژن خاصي، توليد مي‌شود و در خون به گردش درمي‌آيد يا در محل توليد باقي ميماند تا به آنتي‌ژن (معمولاً اجسام بيگانه همچون باکتري و ويروس ولي گاه حتي بافت طبيعي بدن يا يک ماده غذايي) حمله‌ور شود و آن‌را بي‌زيان سازد.

يک بررسي ديگر در روانپزشکي بيولوژيکي دو قلوهاي مبتلا به افسردگي دو قطبي را با دوقلوهاي سالم مقايسه کرد و دريافت که تيروئيديت خودايمني نه تنها با اختلال دو قطبي در ارتباط است، بلکه ميزان آسيب پذيري جنين براي ابتلا به اين اختلال را نيز افزايش مي دهد.
پژوهشي در روانپزشکي BMC منتشر شد و نوعي ارتباط بين خود ايمني غده تيروئيد، به ويژه وجود آنتي بادي هاي تيروئيد پراکسيداز peroxidase، و بروز اضطراب و اختلالات خلقي پيدا کرد.
پژوهش ديگري که در روانپزشکي BMC منتشر شد نشان داد که افراد مبتلا به بيماري هاشيموتو در طول زندگي خود دفعات بيشتري به افسردگي، اختلالات اضطراب عمومي، فوبياي اجتماعي و اختلالات اوليه خواب دچار مي شوند.
براي برخي افراد درمان تيروئيد آسان است و به برطرف شدن سريع علائم مي انجامد. علائم من پيچيده تر بودند زيرا من براي درمان اختلال دو قطبي خود ليتيوم مصرف کردم و يک تومور در غده هيپوفيز خود داشتم. من به شدت به داروهايي که تحريک کننده هورمون تيروئيد هستند، حساس هستم: دوز درماني براي من باعث بروز بي خوابي مي شود. اميدوارم که در نهايت راه حلي براي اين مشکل پيدا کنم.
لطفا و لطفا و لطفا اگر از افسردگي، اضطراب و يا هر دو رنج مي بريد، لطفا غده تيروئيد خود را مورد بررسي قرار دهيد. کم کاري تيروئيد منجر به افسردگي، خستگي شديد و ذهن آشفته مي شود.پرکاري تيروئيد نيز باعث اضطراب و بي خوابي مي شود. اگر نوساني بين هر دو در شما وجود داشته باشد، علائمي مشابه اختلال دو قطبي خواهيد داشت. مطمئنا بيماري تيروئيد ريشه مشکل شماست.


گره سلامت سيمرغ
منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/84325/اگر احساس افسردگي يا اضطراب داريد بايد تيروئيد خود را چک کنيد!
بستن   چاپ